با انواع دریل بیشتر آشنا شوید

انواع-دریل

شما ممکن است در دنیای ابزار آلات با انواع دریل که هر کدام کاربرد مخصوص خود را دارد آشنا شوید. یکی از ابزار آلاتی که در صنعت نجاری به کرات مورد استفاده قرار می گیرد  و اهمیت بالایی برخوردار است، ابزار های دریلی می باشد که انواع مختلفی دارد. اهمیت این ابزار از جهت استفاده در امر سوراخ کاری بر روی چوب در نجاری است. با توجه به پیشرفت روز افزون ابزار آلات صنعتی، ابزار آلات حرفه ی درودگری نیز از این پیشرفت به دور نبوده اند. در صنعت نجاری و درودگری دریل ها انواع گوناگونی دارند .بنابراین کارآموزی که در صدد یادگیری حرفه ی نجاری است لازم است که نسبت به شناخت این ابزار و اجزای آن اشراف کامل داشته باشد. بدین منظور بار دیگر در این مقاله ابزار دیگری از حرفه ی نجاری را برای شما کار آموزان عزیز شرح خواهیم داد. شما بعد از مطالعه این مطلب در دوره آموزش نجاری می توانید به راحتی با ابزار ارتباط بگیرید.

کاربرد انواع دریل های دستی یا شترگلو در نجاری

یکی از ساده ترین دریل دستی ها در نجاری، دریل شتر گلو می باشد. این دریل دستی از نظر کار آیی و تجهیزات دارای انواع مختلفی می باشد. از این دریل بیشتر برای سوراخ کاری های عمودی و افقی روی چوب در صنعت نجاری  استفاده می شود.

معرفی قسمت های مختلف دریل دستی (شتر گلو)

تنه دریل:

تنه این دریل دارای میله ای است  که فرم خاصی خم  شده است  و جنس آن از فولاد می باشد.

مشتی دریل:

مشتی که به شکل قارچ می باشد معمولا از جنس چوب تهیه شده است و هنگام کار با دریل شترگلو باید با دست چپ روی مشتی آن فشار وارد شود.

دسته ی دریل:

دسته دریل شترگلو معمولا چوبی می باشد  و با گرفتن آن در دست عمل چرخش دریل انجام می گیرد.

ضامن دریل:

در برخی از انواع دریل های دستی (شتر گلو) ضامنی وجود دارد که با استفاده از آن می توان تنه مته را به حالت چپ گرد  و راست گرد و یا ثابت قرار داد. همچنین با این ضامن می توان دریل را طوری تنظیم نمود که نیم دور گردش داشته باشد.

سه نظام :

سه نظام قسمتی از دریل است که سر مته به آن نصب و محکم می شود. نوع دیگری از دریل های شتر گلو وجود دارد که مخصوص سوراخ کاری گوشه ی کار در نجاری است و از آن در جاهایی که نتوان به وسیله ی شترگلو (به دلیل نبودن فضای کافی برای گردش دسته) عمل سوراخ کاری روی چوب را انجام داد استفاده می شود.

ابزار دریل,ابزار دریل کاری,انواع دریل,

معرفی انواع دریل های معمولی و کاربرد آن در نجاری

انواع دریل معمولی مورد استفاده در کارهای صنایع چوب به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

  1. دریل های دستی گیر بکسی
  2. دریل دستی چرخ دنده ای

آشنایی با انواع دریل های دستی گیر بکسی

در راهنمای خرید دریل ما سعی داریم نکاتی کاربردی را به شما بازگو کنیم که بتوانید ابزار دریل خوبی را خریداری کنید. دریل های دستی گیربکسی در واقع از مجهزترین دریل های دستی رایج در صنایع چوب در نجاری است زیرا با تغییر دادن محل دسته و چرخش آن می توان مقدار دور و قدرت خروجی دریل گیر بکسی را متناسب با سختی و نرمی چوب تغییر داد و محل مورد نظر را روی قطعه کار سوراخ کاری کرد.

معرفی قسمت های مختلف دریل های گیربکسی

تکیه گاه دریل :

در انتهای دریل گیر بکسی قسمتی به عنوان تکیه گاه قرار دارد و با نیروی دست تحت فشار قرار می گیرد.

محور های سرعت تند و کند :

اگر دسته چرخش به محور چرخ دنده عقب وصل شود با چرخاندن دسته در این حالت سرعت افزایش و قدرت کاهش می یابد. اما اگر دسته چرخش به محور چرخش دنده جلو متصل شود با چرخاندن دسته در این حالت سرعت کاهش و قدرت افزایش می یابد.

دسته ثابت دریل :

در قسمت های جانبی دریل، جایگاهی برای نصب دسته کمکی وجود دارد که با توجه به قرار گرفتن دسته چرخ دنده ها محل قرار گیری آن را می توان تغییر داد. در ابزار دریل دسته ثابت باید کیفیت خوبی داشته باشد.

انواع دریل و مته,بخش های مختلف دریل,دریل دستی,

محل گریس کاری در انواع دریل های گیر بکسی

برای گریس کاری چرخ دنده های موجود در جعبه ی گیر بکس محلی برای گریس کاری و روغن کاری وجود دارد. گیربکس مخزن یا جعبه ی فلزی می باشد که تعدادی چرخ دنده را در آن مستقر نموده اند.

آشنایی با دریل های چرخ دنده ای :

دریل چرخ دنده ای نیز جز دریل های معمولی بوده و ساختار آن شبیه به دریل گیر بکسی ولی بدون گیر بکس می باشد. از دریل های چرخ دنده ای برای ایجاد سوراخ های ویژه، نصب یراق آلات و سوراخ های ظریف به صورت عمودی و افقی در روی چوب درنجاری استفاده می شود.

معرفی قسمت های مختلف انواع دریل های چرخ دنده ای

دسته دریل:

دسته ی دریل های چرخ دنده ای معمولا از چوب تهیه شده و در داخل دنباله فلزی دریل محکم شده است .

چرخ دنده کوچک:

این چرخ دنده در محور اصلی دریل های  چرخ دنده ای قرار گرفته است و حرکت افقی چرخ دنده بزرگ را به حرکت عمودی تبدیل می کند و  به محور اصلی انتقال می دهد.

دسته چرخش:

دسته ی چرخش  به محور چرخ دنده بزرگ متصل می باشد و با چرخاندن این دسته با دست، چرخ دنده به حرکت درآمده و نیروی گردشی را به قسمت های دیگرمنتقل می کند.

چرخ دنده بزرگ:

این چرخ دنده به دو چرخ دنده کوچک در روی محور دستگاه متصل می باشد و دسته در مرکز آن قرار گرفته است و چرخش دسته، چرخ دنده را به چرخش در می آورد  و در واقع نقش اصلی آن ایجاد حرکت دورانی می باشد.

دسته ثابت دریل:

دسته ثابت معمولا از جنس پلاستیک یا چوب می باشد و برای ثابت کردن دریل های چرخ دنده ای روی قطعه کار استفاده می شود.

سه نظام :

سه نظام دریل چرخ دنده ای برای سر مته هایی با مقطع استوانه ای و یا دنباله چهار گوش قابل استفاده می باشد.

راهنمای خرید دریل,ساخت دریل,ابزار دریل,

آشنایی با انواع دریل های فشاری و کاربرد آن در نجاری

دریل فشاری در واقع همان پیچ گوشتی فشاری می باشد که بعضی مواقع برای سوراخ کاری کارهای ظریف چوبی در نجاری مورد استفاده قرار می گیرد.

معرفی قسمت های مختلف دریل فشاری

دسته دریل:

دسته ی دریل های فشاری  از مواد چوبی یا پلاستیکی ساخته می شوند در برخی مدل ها قسمت بالای دسته به صورت پیچی بوده و داخل آن محلی برای قرار دادن تعدادی سر مته  وجود دارد.

ضامن دریل:

در روی این دریل فشاری  ( پیچ گوشتی ) ضامنی وجود دارد که باآن می توان دریل را در سه حالت قرار داد. اگر ضامن در وسط قرار بگیرد این دریل به حالت پیچ گوشتی معمولی عمل می کند و اگر ضامن در قسمت بالا باشد پیچ را باز می کند و اگر در قسمت پایین باشد پیچ را می بندد.

محفظه جای فنر دریل:

دریل فشاری یا پیچ گوشتی را می توان به صورت باز و بسته شده مورد استفاده قرار دهیم . هنگام جمع شدن فنر دریل در داخل محفظه ای قرار می گیرد.

سه نظام:

سه نظام یا محل قرار گرفتن سرمته یا پیچ گوشتی ؛که با فشار دادن قسمت آج دار نوک دریل به عقب می توان سر مته یا پیچ گوشتی دریل را آزاد کرد و سر مته دیگری را در آن جای داد و با رها کردن قسمت آج دار سرمته کاملا محکم می شود. مانند سایر ابزار آلات نجاری استفاده از دریل ها نیز لازم به رعایت نکاتی ایمنی مختص خود است بنابراین حین انجام عمل سوراخکاری به نکات ایمنی استفاده از ابزار دریل ها نیز توجه نمایید.

این مطلب به دلیل وجود نکات مهم می تواند راهنمای خرید دریل خوبی برای شما به حساب بیاید. شما می توانید به در نظر گرفتن این نکات دریل دستی و فشاری که قرار است خریداری کنید را تحلیل کرده و سپس گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید.

ابزار دریل کاری,انواع دریل,انواع دریل و مته,

مدیر سایت

1 دیدگاه برای با انواع دریل بیشتر آشنا شوید

    نجار قدیمی :

    من نجارم بعد از خرید دریل فمیدم که تو خرید پیچ چوب ها همیشه اشتباه کردم و همشون هرز شده بودن
    این تجربه شد تا دیگه از سالیکو خرید نکنم
    الان چندساله از برند جهان پیچ صنعت خرید می کنم و واقعا راضیم ازشون خداخیرشون بده

    pingback تاریخچه دریل

      مدیر سایت :

      آفرین به رفتار حرفه ای رونیکس

دیدگاه خود را بیان کنید :