انواع برشکاری چوب را بهتر بشناسیم

برشکاری-چوب

برشکاری چوب مسلتزم رعایت نکاتی است که در انجام آن باید توجه ویژه ای شود. بنابراین در این مقاله سعی می کنیم انواع روش های برشکاری چوب در نجاری و درودگری را به صورت مختصر بیان نماییم. همچنین به علت خطرات موجود در حرفه ی نجاری باید توجه داشت که رعایت اصول ایمنی از مهمترین نکاتی است که باید در حین کار با دستگاه برشکاری چوب و کار با اره های برقی یا دستی به آن توجه کرد، بنابراین سعی نموده ایم نکات ایمنی لازم را در این مقاله شرح دهیم. در آموزش برشکاری چوب نیز مهم ترین نکته رعایت نکات ایمنی است.

برشکاری طولی چوب

برسی که به موازات الیاف چوب (طول چوب) ایجاد می شود برش طولی نامیده می شود. برای انجام برش طولی در چوب و صفحات چوبی به چند روش می توان برش لازم را ایجاد کرد.

روش اول:

قطعه کار را به گیره یا لبه ی میز محکم نمایید و اره مناسب روش های طولی (اره راسته بر) را انتخاب کرده سپس با هدایت انگشت شست، اره را روی خط، چند مرتبه به جلو حرکت داده تا خط برش روی قطعه کار بیافتد سپس انگشت را از کنار اره برداشته و عمل برش را به طور صحیح انجام دهید. در هنگام برش های طولی چوب هایی که دارای طول زیاد می باشند به منظور حرکت کردن روان اره داخل شکاف، از گوه استفاده کنید تا اره در شکاف برش گیر نکند.

روش دوم:

هنگام برشکاری صفحات بزرگ چوب با دستگاه برشکاری چوب برای اینکه کاملا به قطعه کار مسلط باشید می توانید از میزهای کوتاه استفاده کنید و عمل برش را انجام دهید.

روش سوم:

در برش های طولی بزرگ برای برش بهتر قطعه کار، شابلون یا قطعه چوبی گونیایی را با یچ دستی در روی خط کشی قطعه کار محکم کنید و با تکیه دادن تغیه ی اره  به این شابلون عمل برش را انجام دهید. برای بهتر بریدن قطعه کار باید دقت کنید که اولا تیغه اره، شایلون را برش ندهد ثانیا تیغه از شابلون فاصله نگیرد.

آموزش برشکاری چوب,برشکاری چوب,برشکاری روی چوب,

برشکاری چوب به صورت عرضی

برشی که عمود بر الیاف چوب ایجاد شود ، برش عرضی نامیده می شود . از این برشکاری چوب برای قطع کردن قطعات بزرگ و تبدیل انها به قطعات کوچک تر استفاده می شود. برای انجام برش عرضی ( عمود بر الیاف ) بر اساس عرض و اندازه قطعه کار آن را به گیره میز کار یا لبه میز محکم کنید  و با راهنمای انگشت شست اره را روی قطعه کار قرار دهید و پس از اینکه خط برش روی قطعه کار مشخص شد انگشت را از کنار اره برداشته برش را ادامه دهید. در حین برش برای صحت گونیایی بودن اره داخل قطعه کار به وسیله ی گونیا، آن را آزمایش کنید. برای جلوگیری از لاشه شدن و افتادن قطعه کار آن را با دست چپ بگیرید و برش را تا آخر ادامه دهید. برای انجام برش های عرضی در صورت امکان از میز های کوتاه یا خرک استفاده کنید. افرادی که با آموزش برشکاری چوب آشنا هستند می دانند که بهترین حالت برش عرضی استفاده از میز کوتاه است.

برشکاری طولی چوب,برشکاری عرضی چوب,برشکاری قوسی چوب,

برشکاری قوسی چوب

برشکاری روی چوب به صورت منحنی و قوس های کوچک و بزرگ بر اساس طرح مورد نظر ایجاد می شود. ابتدا قطعه ی کار مورد نظر را به گیره میز کار محکم نموده و با توجه به اینکه کدام قسمت کار مورد نیاز می باشد و بعد از انجام خط کشی برش لازم را ایجاد کنید. اگر هدف برش، وسط قطعه کار (قوس داخلی) باشد، باید به وسیله ی دریل سوراخی ایجاد نموده سپس با استفاده از اره نوکی یا اره مویی قوس مورد نظر را برش دهید.

برشکاری مورب چوب

برش مورب برشی است که قطعه کار را به صورت مورب (زاویه دار) در آورد. برای ایجاد برش مورب ابتدا قطعه کار را به وسیله ی گونیا و بر اساس زاویه ی دلخواه خط کشی سپس با استفاده از اره های قطع کن، برش مورد نیاز را ایجاد نمایید. چون از برش مورب اغلب برای ساخت چند ضلعی ها استفاده می شود بنابراین به منظور حصول نتیجه مطلوب، قالب اره ی فارسی بر بیشتر به کار می رود با این قالب اره زوایای لازم را می توان با دقت بالاتری ایجاد کرد.

اگر مایل هستید که در برشکاری و کابینت سازی حرفه ای شوید به شما پیشنهاد می دهم که در دوره آموزش کابینت سازی ما شرکت کنید.

  برشکاری مورب چوب,دستگاه برشکاری چوب,آموزش برشکاری چوب,

شناسایی اصول برش کاری قطعات چوبی با اره های دستی

برای انجام برشکاری چوب بدون استفاده از دستگاه برشکاری چوب به روش زیر عمل کنید :

بر اساس نوع برش و ضخامت چوب اره مناسب را انتخاب کنید. قطعه کار را با وسایل اندازه گیری و اندازه گذاری بر اساس نوع برش خط کشی کنید. برای اخذ نتیجه ی بهتر لازم است پهنا و ضخامت قطعه کار مورد نظر را در امتداد هم خط کشی کنید که اصطلاحا به آن دور کردن چوب گفته می شود . قطعه کار را به گیره میز ببندید. باید دقت کرد که قطعه ی کار به طور گونیایی به گیره محکم شده باشد. البته در بعضی مواقع نمی توان از گیره ی میز کار استفاده کرد، بلکه باید از صفحه ی میز کار و یا از دو عدد خرک استفاده کرد. به منظور برش قطعه ی کار باید به طور صحیح در مقابل آن قرار بگیرد برای این کار باید پای دیگر قرار گیرد که در این حالت معمولا پای چپ جلوتر از پای راست و به موازات گیره ی میز کار قرار داده شود. برش را از قسمت لبه ی کار شروع کنید و انگشت شست خود را راهنما قرار داده و چند مرتبه اره را به آرامی به طرف خود بکشید.اره را به حالت افقی در آورده و سراسر چوب را به طور یکنواخت تا قسمت علامتگذاری شده برش دهید. برای جلوگیری از باقی ماندن جای فک گیره روی قطعه کار، روی فک گیره قطعه چوب یا فیبر بچسبانید.

 

برشکاری چوب,برشکاری روی چوب,برشکاری طولی چوب,

نکات ایمنی در برشکاری چوب

هنگام کار با دستگاه برشکاری چوب و اره های دستی، باید نکات حفاظتی و ایمنی را رعایت کرد تا اولا به فردی که عمل برش را انجام می دهدذصدمه ای وارد نشود. ثانیا ابزار (اره) دچار آسیب دیدگی نشود. شما می تواند با آموزش برشکاری چوب و رعایت نکات ایمنی تبدیل به یک برش کار حرفه ای شوید. برخی از نکات ایمنی که باید قبل از شروع کار، ضمن کار و پایان کار رعایت نمود به شرح زیر است:

  1. از محکم بودن تیغه ی اره داخل دسته مطمئن شوید. هنگام حمل اره باید تیغه ی اره را به طرف پایین نگه دارید. دقت شود هنگام بریدن قطعه کار، تیغه ی اره با میخ، سنگ یا اشیای سخت دیگر برخورد نکند، زیرا ممکن است دندانه تیغه  شکسته یا کج شود و در نتیجه اره در کار گیر کند.
  2. از محکم بودن قطعه ی کار داخل گیره مطمئن شوید، زیرا اگر قطعه ی کار محکم نباشد هنگام برشکاری روی چوب، قطعه کار از داخل گیره جدا شده  و اره به گیره یا بدن شخص برخورد می کند.
  3. پس از پایان کار با اره کمانی تیغه آن را باز کنید تا در اثر فشار کج نشود. هنگام کار باید اره را روغن کاری کرد تا اولا اره گرم نشده و کج نگردد ثانیا لغزندگی نداشته باشد. پس از پایان کار روزانه اره ها را با پارچه آغشته به روغن یا نفت پاک کنید. در شروع عمل برشکاری و در موقعی که انگشت شست برای راهنمایی تیغه استفاده می شود باید دقت کرد که تیغه ی اره با انگشت شست برخورد نکند.
  4. پس از پایان کار اره های دستی را به صورتی نگهداری نمایید که با وسایل فلزی دیگر برخورد نداشته باشد. که عدم رعایت این نکته باعث خرابی و کم شدن طول عمر اره میگردد.
مدیر سایت

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :