انواع بتونه

انواع بتونه

اگر به فکر بازسازی منزل خود هستید و یا در کار بازسازی منازل فعالیت می کنید حتما با انواع بتونه آشنا شدید و نام آن را شنیده اید. بتونه، اولین قدم برای رنگ آمیزی و یا بازسازی یک ساختمان می باشد. به وسیله ی بتونه و انواع آن ترک ها، سوراخ ها و آسیب دیدگی هایی که بر روی سطح دیوارهای یک ساختمان وجود دارد پوشانده می شود و سطح آن کاملاً صاف می گردد. بتونه در واقع یک خمیر می باشد که حالت چسبی مانند دارد و تمام منافذ روی دیوار را پر می کند. بتونه انواع مختلفی دارد که شامل: بتونه روغنی، بتونه پلاستیکی، بتونه سنگی، بتونه چوبی و بتونه کنافی می باشد. افراد با توجه به جنس دیوار و محلی که باید با بتونه ترمیم شود و منافذ آن بسته شود، نوع بتونه را انتخاب می کنند. همچنین نوع رنگی که برای پوشش دیوار و سطح بکار می رود می تواند در انتخاب نوع بتونه مؤثر باشد. برای دیوارهایی که سالم هستند و هیچگونه ترک و سوراخی در سطح آن ها وجود ندارد بتونه کاری قبل از رنگ آمیزی نیاز نیست.

 

بتونه روغنی

بتونه روغنی، همان طور که از نام آن مشخص است براساس رنگ روغن بوده و برای بیشتر سطح ها مورد استفاده قرار می گیرد. در  سطوحی مثل: دیوارهای گچی ساختمان، چوب و فولاد می توان از بتونه روغنی استفاده کرد. بتونه روغنی، بعد از خشک شدن دچار ترک و ریزش نمی شود. برای اینکه بتونه روغنی، را بدست آورید باید خاک بتونه و رنگ روغن مورد نظر را با تینر، روغن و آب مخلوط کرد. تنها نکته منفی که درباره بتونه روغنی وجود دارد، این است که مدت زمان زیادی طول می کشد تا کامل خشک شود و به دلیل مواد شیمیایی که در ترکیبات خود دارد برای استفاده از آن باید از تجهیزات ایمنی خاص استفاده کرد. بتونه روغنی، قابل استفاده در سنگ نمی باشد و حتما برای بدست آوردن آن باید از رنگ  روغن استفاده کرد.

 

 بتونه پلاستیکی

بتونه پلاستیکی، برای دیوارها و سطوحی مناسب می باشد که قرار است روی آن ها از رنگ پلاستیکی استفاده شود. عملکرد بتونه پلاستیک همانند دیگر بتونه ها می باشد و برای پر کردن درزها و ترک ها بکار می رود. برای اینکه بتونه پلاستیکی را تهیه کنید باید خاک بتونه را با رنگ پلاستیک ترکیب کنید و اگر می خواهید چسبندگی خمیر به دست آمده زیاد باشد باید از مقداری چسب چوب در ترکیب خمیر استفاده کرد. برای اینکه بتونه پلاستیکی به راحتی به دیوار و سطوح بچسبد و کاملاً آن ها را پوشش دهد، بهتر است مقداری محل ترک یا سوراخ را با کاردک یا پیچ گوشتی خراش دهید تا بتونه به خوبی روی آن ها بنشیند.

 

 

انواع بتونه,انواع بتونه چیست,بتونه,

بتونه سنگی

بتونه سنگی بیشتر برای سطوح سنگی، چوبی و فلزی استفاده می شود. بتونه سنگی، به صورت آماده به فروش می رسد و روی سطوح فایبرگلاس نیز قابل اجرا است. بتونه سنگی دارای انعطاف پذیری بالایی است و به راحتی سمباده می خورد. از بتونه سنگی، برای پر کردن منافذ که روی سطوح آهنی منازل مثل چهارچوب درها وجود دارد استفاده می کنند. این نوع بتونه برای پر کردن ترک ها و سوراخ های دیوار نیز کاربرد دارد. از کاربردهای اصلی بتونه سنگی، برای صافکاری بدنه خودروها می باشد. بتونه سنگی به سرعت خشک می شود و ماندگاری و مقاومت زیادی دارد.

بتونه چوبی

بتونه چوبی، همان طوری که از نام آن مشخص است برای پر کردن و ترمیم سطوح چوبی، پارکت و مبلمان چوبی استفاده می شود. بتونه چوبی نسبت به بقیه انواع بتونه دارای رنگ های متنوعی است. بتونه چوبی به صورت ژله مانند و بی رنگ است که با مواد رقیق کننده ترکیب می شود به همین دلیل است که بی رنگ می باشد تا بتواند به خوبی بافت چوب که در زیر آن وجود دارد را نمایان کند. معمولاً بعداز بتونه چوبی سطح آن را به خوبی سمباده می زنند تا کاملاً صاف و یکدست شود.

 

بتونه کنافی

بتونه کنافی، بیشتر برای سطوح و دیوارهای کاذب استفاده می شود. زمانی که این دیوارها نصب می شوند از طریق بتونه کنفی شکاف ها و درز هایی که در بین آن ها وجود دارد را پر می کنند. برای اینکه بتونه کلافی را بدست آورید لازم است تا پودر کنف را با مقدار کمی آب ترکیب کنید تا خمیر بتونه کنفی درست شود. برای این که بتونه کنافی به خوبی بر روی سطح بچسبد، قبل از انجام بتونه کاری باید سطح را کاملاً تمیز کرد و گرد و غبار را از روی آن پاک کرد. همچنین آبی که در ترکیب بتونه کنافی استفاده می شود باید کاملاً تمیز باشد. بتونه کنافی، را نباید با هیچ ماده دیگری مثل: گچ مخلوط کرد و این کار باعث می شود تا کیفیت بتونه کاهش پیدا کند و بعد از اتمام کار دچار ترک شود.

تیم محتوا فنی شو

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :