در این مقاله به انواع دیوارپوش میپردازیم و شما با بیشتر آنها آشنا خواهید شد. امروزه طراحی داخلی و دکوراسیون از مهم ترین و اساسی ترین نیاز های روزمره ی خانه هایی است که دکوراسیون داخلی آن بسیار مورد توجه قرار میگیرد. دیوارپوش ها از جمله معماری هایی است که در ساخت یک خانه ی مدرن یا سنتی تاثیر فراوان داشته و باعث تغییر نمای هر خانه ای می گردد. البته امروزه تنها دیوارپوش pvc و دیوارپوش چوبی را به عنوان دیوارپوش می شناسند. اما واقعیت امر این است که حتی کاغذهای دیواری که اکنون در خانه های تمام افراد پرکاربرد است. به عنوان دیوارپوش شناخته می شوند. در ادامه با فنی شو همراه باشید
انواع دیوارپوش های ایرانی
در ایران انواع دیوار پوش بسیار کمتر از کشور های اروپایی است، در حالی که در این کشور ها می توانید انواع مختلفی از دیوار پوش هایی که حتی اسمشان به گوش شما نیز نرسیده، را مشاهده کرد. در حال حاضر دیوارپوش های مرسوم و موجود در ایران عبارتند از؛ دیوارپوش چوبی است که به صورت قطعات چوبی باریک و یا روغن خورده در بازار موجودند و البته در ایران برای دیوارپوش های چوبی به کرات از لمینت نیز به جای چوب طبیعی استفاده می گردد. دیوارپوش های چرمی ،سنگی،آلمینیومی و شیشه ای نیز از انواع دیوارپوش هایی هستند، که در خانه های ایرانی متداولند. اکنون به بررسی برخی از این دیوارپوش ها می پردازیم.
شناسایی انواع دیوارپوش ها
یکی دیگر از دیوارپوش هایی که در ایران استفاده می شود، دیوار پوش های سرامیکی است که ترجیحا کاربرد آن در حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه است. علت استفاده ی آن در این مکان ها نیز چرک تاب بودن و ضدآب بودن آن و راحتی در شست و شوی مکان های مورد نظر است. برای این گونه دیوار پوش ها می توان از سنگ مرمر تراسکوات، سنگ های چینی و موزائیک و امثال آن استفاده نمود. این کاشی ها باید هنگام نصب تراز شود و با چسب مخصوص بر روی دیوار ها نصب گردد. شروع نصب نیز از پایین دیوار آغاز می شود. برای نگهداری از این دیوار پوش ها باید از اسفنج مرطوب برای تمیز کردن آنها استفاده کنید. در شناسایی انواع این دیوارپوش ها، دیوارپوش pvc و دیوارپوش چوبی و مدل های دیگر نیز وجود دارد که ممکن است دارای رنگ های یکسان باشند. پس هنگانم خرید توجه زیادی به آن کنید.
مزایای انواع دیوارپوش های سرامیکی
جدا از زیبایی دیوار پوش های سرامیکی، ضد آب بودن این دیوار پوش ها از اهمیت بالای بر خوردار است. درخشندگی این دیوارپوش ها، از نکاتی است که توجه هر بیننده ای را به خود جذب می کند. قالب های دیواری یا قرنیز قالب های دیواری، قطعات طویل مستطیل شکلی یا هلالی شکل هستند. برای این که دیوار هایتان از حالت یکنواختی و یک دستی بیرون بیاید، می توانید از قالب های آماده به عنوان دیوارپوش استفاده کنید. این قالب ها در واقع قرنیزهایی است که می تواند به هر شکل و هر جنسی باشد. برای مثال سرامیک، گچ، بتن و … . تصور اینکه بتوانید نصب این قرنیز ها یا غالب ها را شخصا انجام دهید امکان پذیر نیست. بنابراین باز هم برای نصب این قالب ها با یک متخصص حرفه ای تماس بگیرید. وجه تشابه دیوارپوش pvc و دیوارپوش سرامیکی خاصیت ضدآب بودن این دو است.
دیوارپوش چوبی
از این نوع از دیوار پوش ها می توانید در هر جایی استفاده کنید اتاق خواب، پذیرایی راهرو و یا استخر. استفاده از دیوار پوش چوبی به مقدار زیاد بر روی دیوار ها می تواند نمای بدی در خانه ی شما ایجاد کند. بنابراین از این نوع دیوارپوش به اندازه تعادل استفاده کنید. از مزایای این دیوارپوش ها عایق بودن در برابر سرما و گرما است و همچنین عایق صوتی خانه ی شما خواهد بود. بهترین چوبی که بتوانید به عنوان دیوارپوش چوبی انتخاب کنید، چوب های نرمی مثل صنوبر است. همچنین می توانید از چوب های کمی سخت تر مثل بلوط و سرو نیز استفاده کنید.
دیوارپوش pvc
دیوارپوش pvc جایگزین مناسبی برای دیوارپوش های سنگی و سرامیکی می باشد. این دیوارپوش ها اقتصادی تر و به صرفه ترند. ضخامت دیوارپوش pvc چیزی حدود ۱٫۵ سانتی متر است. دیوار پوش های pvc می تواند. بر روی تمام دیوار یا بخشی از دیوار به کار برده شود. برخی از این دیوارپوش هاT از جنس چوب نارگیل هستند که بر روی سطح صاف باید نصب گردند.
دیوارپوش ژاپنی
این دیوار پوش ها ساخته شده از نی های ژاپنی است که به این نام معروف گردیده اند. این نی ها به صورت گره زده شده در کنار هم قرار گرفته و روی یک ورق ساخته می شود که در نهایت بر روی دیوار نصب می شوند. البته این نوع دیوار پوش ها نوعی غیر معمول است که در همه جا کاربرد ندارد و تنها به سلیقه ی شماست.
انواع دیوارپوش های چرمی
این دیوارپوش ها نیز عایق صورتی و حرارتی مناسبی برای هر مکانی است که قصد طراحی دکوراسیون آن را دارید. دیوارپوش های چرمی اکنون در مکان های اداری و هتل ها کاربرد بیشتری دارد و انتخاب مناسبی برای افرادی است که در مکان های سرد سیر سکونت دارند. بافت ضخیم دیوارپوش های چرمی باعث جلوگیری از ورود و خروج هرگونه صدا است. بنابراین اگر به دنیال مکانی آرام برای انجام امور اداری خود هستید می توانید از این دیوارپوش ها استفاده کنید.
شما می توا
انواع دیوارپوش های آجری
این دیوارپوش ها به صورت طرح های آجرنما بیشتر در رنگ های سفید و آجری ارائه می شوند. بیشتر اوقات انواع دیوارپوش آجری برای زیر اپن و بخشی از دیوار های خانه استفاده می شود. استفاده از این دیوارپوش ها به صورت کامل بر روی دیوار می تواند نمای زننده ای را ایجاد کند بنابراین در طراحی دکوراسیون خود با این دیوارپوش ها دقت کنید.
قیمت انواع دیوار پوش
اکنون قیمت دیوارپوش ها در ایران بسته به نوع دیوارپوشی است که انتخاب می کنید. برای مثال در هر متر مربع با توجه به نوع دیوارپوش باید چیزی حدود ۶۰ هزار تومان تا ۱۵۰ هزار تومان هزینه کنید. بنابراین با توجه به متراژ مد نظر برای طرحی از دیوارپوش ها و با توجه به اندازه ی مد نظر شما قیمت آن تعیین خواهد شد. همین دیوارپوش ها در اروپا بسته به نوع دیوارپوش، از حدود ۱۱ یورو تا ۱۵۰ یورو متغیر خواهد بود. پس قطعا نوع متریالی که برای دیوارپوش انتخاب می کنید بنابر اینکه چرم، شیشه، آلومینیوم یا سنگ باشند، در تعیین قیمت موثر خواهد بود. البته این تنها هزینه ای نیست که برای نصب دیوارپوشتان باید در نظر داشته باشید، بلکه این قیمت ها تنها هزینه ی خرید هر متر مربع از دیوارپوش هاست. برای این طراحی دکوراسیون باید به هزینه های خرید چسب و زیرسازی یا روکاری آن نیز توجه کنید که هر کدام از این ها هزینه ی جداگانه ای دارند. برای مثال هزینه ی زیر سازی هر متر مربع از دیوار در ایران چیزی حدود ۶۰ هزار تومان و هزینه دستمزد برای متراژهای حدود ۲۰ متر چیزی بالغ بر ۱۶۰ هزار تومان می باشد. و البته هزینه های فوق در صورتی است که طرح دیوارپوش شما یک طرح ساده و غیر حجمی باشد. در مجموع برای دیوارپوش چوبی و mdf تقریبا هزینه ها یکسان است.
نقد و بررسیها