امروزه وجود سیستم های حفاظتی در هر مکانی برای ایمن سازی محیط پیرامون، کاری الزامی است. به طور کل به هر سامانهای که افراد و یا ساختمانها را از هر نوع خطری دور میسازد، سیستم حفاظتی میگویند. سیستم های حفاظتی انواع مختلفی دارند که با توجه به مکانی که در آن مورد استفاده قرار میگیرند، انتخاب میشوند.
در ادامه قصد داریم نکاتی را در مورد سیستم های حفاظتی و امنیتی بررسی کنیم. پس با فنی شو همراه باشید.
سیستم های حفاظتی را کجا نصب کنیم؟
شاید برای شما هم این سوال پیشآمده باشد که برای هر محیطی چه نوع سیستم حفاظتی مناسب است؟ برای پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که هر مکانی، وابسته به اندازه و میزان حساسیت آن محیط نیاز به نوع خاصی از سیستم حفاظتی دارد. در ادامه با چند سیستم امنیتی آشنا خواهیم شد.
سیستم های حفاظتی مادون قرمز
برخی از سیستم های حفاظتی و امنیتی از مجموعهای از سخت افزارها و نرم افزارها تشکیل شدهاند. به طور مثال سیستم های حفاظتی و نظارتی مادون قرمز نوعی از این سیستمها است که حالتی منفعل دارد. درمورد نحوه عملکرد این سیستم باید بگوییم که سیستم حفاظتی مادون قرمز از لیزرهایی ساخته شده است که برای انسانها قابل رؤیت نیستند. سیستم مادون قرمز منفعل است و علت آن ، این نکته است که هیچ گونه تدبیر امنیتی از داخل خود سیستم وجود ندارد. بلکه با تغییر دما توسط حسگر فعال درون آن، شروع به ایجاد هشدار میکند.
این حسگر در دمای تعیین شدهای قرار دارد که با عبور انسان از آن لیزرها دمای آنها به دمای بدن انسانها میرسد و باعث تولید هشدار میشود. این نوع از سیستم های حفاظتی و نظارتی هزینهی مناسبی دارد و قابل نصب در خانهها، موزهها و مکانهایی که حساسیت امنیتی بالایی دارند میباشد.
سیستم های حفاظتی ویدئویی
این نوع از سیستم های حفاظتی با نصب دوربینهایی در محل مورد نظر و ثبت تصاویر آن چیزی که اتفاق میافتد، همراه است. وجود این دوربینها علاوه بر آن که از وقوع جرم و جنایت پیشگیری میکند، باعث افزایش بهره وری کارکنان و نظارت بیشتر بر روی آنها میشود.
سیستم هشدار بیسیم
این سیستم حفاظتی با اتصال به ابزار بیسیم شما مانند تلفن همراهتان در زمان وقوع اتفاقی به شما اطلاع رسانی میکند. به طور مثال اگر در مکانی از خانهتان سنسوری نصب کرده باشید، با عبور فردی از آن جا فورا پیامک لازم برای صاحب خانه ارسال میشود. چند سیستم محافظتی دیگر پیشتر هم به این نکته اشاره کردیم سیستم های حافظتی وظیفه جلوگیری از رسیدن انواع آسیبها به افراد را دارند. به طور مثال حسگرهای حساس به دود که در زمان آتش سوزی هشدارهای لازم را ارسال میکنند. نگهبانان که وظیفه حفاظتی به طور نظارتی را بر عهده دارند. دزدگیرها، آیفونها و ابزارهای ضد صاعقه نیز مثالی از انواع سیستم محافظتی هستند.
محل نصب انواع سیستم های حفاظتی
برخی از سیستم های حفاظتی و امنیتی ماهیتی باز دارنده، دارند. یعنی اصولا نصب آنها به دلیل جلوگیری از وقوع انواع جرمها است. این نوع از سیستم های حافظتی و نظارتی معمولا در محلی نصب میشوند که برای تمام افراد قابل رؤیت باشند. دوربینهای نصب شده در فروشگاهها و یا بزرگراهها نمونهای از این سیستمها است. این سیستمها نیاز به وجود قاب و اتصال به شبکه نرم افزاری دارند . همچنین شعاع دید آنها را باید در نظر گرفت که همه اینها بر عهده نصاب سیستم حفاظتی است. نوع دیگری از سیستمها که پیشتر هم به آن اشاره کردیم، سیستمهایی است که متشکل از سخت افزار و نرم افزار است. مانند درهای متصل به برق و داری کنترل از راه دور، که کاملا نصب آنها به طور غیر محسوس صورت میگیرد. برخی دیگر از این سیستمها مانند دزدگیر ها هم حالتی نامحسوس دارند. برخی از این سیستمها به دست افراد و تنها برای جلوگیری از آسیبهای طبیعی نصب میسوندکه محل آنها قابل دید برای همگان است.
نصاب سیستم های حفاظتی و امنیتی
فردی را که وظیفه آموزش نصب سیستم های حفاظتی، آزمایش درستی از راه آزمون و خطا و ارائه خدمات پس از نصب را بر عهده دارد، نصاب سیستمهای محافظتی مینامند.
((این افراد حتما نباید تحصیلات دانشگاهی داشته باشند.))
چیزی که در این شغل اهمیت دارد ، آن است که :
فرد مورد نظر باید تجربه و مهارت کافی را در این شغل داشته باشد . هر فردی که با برق و نحوه کار با برق آشنا باشد و بتواند محل صحیح نصب سیستمهای حفاظتی را تشخیص دهد، میتواند در این شغل فعالیت کند و موفق شود. افرادی که نصاب این سیستمها هستند، اصولا باید افرادی معتمد و مورد اعتماد باشند؛
زیرا این افراد به مهمترین و شخصیترین مکانهای زندگی هر فرد وارد میشوند و باید امین آنها باشند.
نقد و بررسیها