انواع میخ و ابزار آلات مربوط به آن

میخ چکش

انواع میخ و نوع کاربری آ« قطعا روزی برای شما یک دغدغه بوده است. زمانی که شما می خواهید تابلو خود را به دیوار بچسبانید، باید از انواع میخ اطلاع داشته تا بهترین میخ را انتخاب و از صدمه زدن به تابلو جلوگیری کنید. دوره های دوردگری و نجاری ما تحت عنوان آموزش نجاری شهرت زیادی داشته و شما می تواند با این دوره آموزشی تجربیات خود را در این زمینه بیشتر کنید. شما در ادامه با ویژگی های بهترین گاز انبر و انواع چکش و میخ کش آشنا می شوید.

گاز انبر چگونه با انواع میخ رفتار می کند؟

افرادی که می دانند گاز انبر چیست از کاربرد فراوان این دستگاه خبر دارند. گاز انبر یک ابزار میخ کش است و از دو قطعه فلزی از جنس فولاد تشکیل شده است که با یک محور به هم متصل و مقابل هم اثر می کنند. دهانه گاز انبر از دو قسمت خمیده تشکیل شده که میخ، به وسیله آن دو قسمت کشیده یا چیده می شود جنس لبه های گاز انبر نسبت به دسته آن از فولاد مقاوم تری ساخته شده است. گاز انبر اغلب برای بیرون کشیدن میخ های کج شده  از چوب و همچنین چیدن سر میخ (در مواقعی که لازم است سر میخ به دلایلی روی قطعه کار دیده نشود) در نجاری استفاده می شود. گاز انبر از نظر قدرت به دو صورت ساخته می شود. نوع اول که برای میخ کشی استفاده می شود به قدرت کمتری نیاز دارد لذا طول دسته آن کوتاهتر و بین ۱۶۰ تا ۲۵۰ میلی متر است.

نوع دوم که برای چیدن سر میخ مورد استفاده قرار می گیرد، دارای طول دسته بلند تر و بین ۱۸۰ تا ۳۵۰ میلی متر است. لذا دارای قدرت بیشتری می باشد. در بعضی از انواع گاز انبرها انتهای یکی از دسته ها به صورت شکافی دوشاخه در آمده است که به وسیله ی آن می توان میخ را از داخل چوب درآورد. شما باید بهترین گاز انبر را با توجه به این ویژگی ها انتخاب کنید.

انواع چکش,انواع چکش و کاربرد آن,انواع میخ,

دیلم میخ کش (میخ کش اهرمی)

شاید بدانید که میخ کش چیست اما آیا با ویژگی های خاص آن توجه کرده اید؟ میخ کش های اهرمی دارای یک بازوی فولادی طویل با سطح مقطع گرد، تخت یا چند ضلعی هستند که از یک سر دارای چنگالی دو شاخ برای بیرون کشیدن میخ های بلند در کارهای چوبی ساختمانی و از سر دیگر که معمولا تخت است، برای اهرم کردن مورد استفاده قرار می گیرد.میخ کش خوب باید بتواند با انواع میخ به راحتی برخورد کند.

انواع چکش درودگری و ویژگی های آن ها

چکش از اولین ابزارهایی می باشد که انسان های نخستین برای ساخت وسایل ابتدایی از آن استفاده می کردند آنها در ساخت چکش موادی مانند: سنگ ،چوب، استخوان و غیره رابه کار میبردند اما امروزه با پیشرفت علم و صنعت انواع چکش ها با شکل، اندارپزه و کارآیی های متفاوتی از جنس فولاد مس، آلمینیوم، چوب، پلاستیک، و غیره تهیه می شوند.

انواع میخ فولادی,بهترین گاز انبر,گاز انبر چیست,

چکش چوبی:

انواع مختلف چکش چوبی از چوب های سنگین با وزن مخصوص بالا مانند: بلوط و ممرز شمشاد و.. ساخته می شوند سرچکش چوبی  به شکل های مختلفی (از نظر شکل و ابعاد) تولید می شود ولی اغلب به صورت استوانه، مخروط ناقص و یا مکعبی در بازار وجود دارد. از چکش چوبی برای ضربه زدن به ابزارهای کنده کاری و انواع میخ (مغار ها و اسکنه ها) و مونتاژ کارهای چوبی استفاده می شود. برای نصب دسته به سر چکش می توان از چسب مخصوص چوب استفاده کرد و یا با استفاده از گوه آن را به سر چکش محکم نمود. ضمنا می توان بدنه دسته را به صورت مخروطی ساخت در این حالت ضخیم بودن انتهای دسته مانع جدا شدن سر از دسته می شود.

گاز انبر نجاری,میخ کش چیست,میخ کش دستی,

چکش لاستیکی:

این چکش ها از لاستیک های فشرده و محکم ساخته می شوند و چون خاصیت انعطاف پذیری آنها تقریبا مشابه چوب است، لذا در عملیات کارگاهی کاربرد مشابهی با چکش های چوبی دارند با این تفاوت که مدل های کوچک تر آنها در منبت کاری (ظریف) قابلیت بهتری دارند. این چکش ها به تناسب نوع استفاده دارای مدل های متفاوتی از نظر شکل و وزن می باشند. این چکش معمولا برای انواع میخ کاربرد نداشته معمولا برای ظرافت بیشتر استفاده می شود.

چکش فلزی معمولی:

انواع چکش های فلزی کار از لحاظ وزن و شکل ظاهر دارای انواع مختلفی می باشد و همانند چکش چوبی از دو قسمت سر و دسته تشکیل شده است که دسته آن معمولا از چوب سخت تهیه شده و داخل سر چکش به وسیله گوه فلزی محکم می شود. به طور کلی چکش هایی که دارای وزنی کمتر از یک کیلوگرم می باشند چکش معمولی و اگر وزن چکش بین یک تا دو کیلوگرم باشد چکش آهنگری و اگر وزن چکش بیشتر از دو کیلوگرم باشد، پتک نامیده می شود. شکل های از چکش های فلزی می توانید به منظور کوبیدن یا کشیدن میخ از چوب، همچنین سنبه زدن قلم کاری و موارد مشابه استفاده نمایید.

انواع چکش,انواع چکش و کاربرد آن,انواع میخ,

چکش فلزی شاخدار (میخ کش)

این چکش از ابزارهای پر مصرف کارگاه های صنایع چوب بوده که علاوه بر مصارف معمولی از آن می توان به سهولت برای کشیدن میخ از چوب استفاده نمود. ساختمان آن مانند سایر چکش ها بوده و از دو قسمت سر و دسته تشکیل شده است. دسته این چکش ها اغلب از فلز با روکش پلاستیکی و گاهی چوبی ساخته می شود. سر چکش از فولادی های آلیاژی مخصوص به روش آهنگری گرم ساخته می شود در قسمت انتهای  سر این چکش ها شکافی وجود دارد که آن را به دو قسمت مساوی تقسیم می نماید به همین منظور به این این چکش ها ،شاخدار اطلاق می گردد. این وضعیت باعث می شود که بیرون کشیدن میخ های کج شده از چوب به راحتی انجام شود. برای اینکه سرچکش هنگام میخ کوبی سر نخورده، معمولا ته چکش را به صورت آجدار می سازند.

انواع میخ فولادی,بهترین گاز انبر,گاز انبر چیست,

انواع میخ و ویژگی های آن

ابتدایی ترین و متداول ترین وسیله برای متصل کردن دو قطعه چوب یا اتصال قطعات دیگر مانند لولا، قفل دستگیره و وسایل تزئینی چوبی ، میخ است. میخ ها را ابتدا به روش آهنگری (میخ کوره کاری شده) و امروزه با دستگاه های مدرن از مفتول های مخصوص و به روش سرد  می سازند. چون از میخ ها برای مقاصد گوناگون استفاده می شود .لذا در طراحی آنها باید دقت کرد که متناسب با هر کاری میخ مناسب آن تولید و به بازار عرضه شود. علاوه بر شکل ظاهری، جنس میخ ها نیز عامل دیگری در تمایز آنها با یکدیگر به شمار می رود لذا به همین منظور میخ ها از نظر جنس از مواد مختلفی نظیر فولاد، آهن برنج، مس، آلمینیوم تولید می شوند. طول میخ ها را به میلی متر و ضخامت آنها را به یک دهم میلی متر ذکر می کنند. بهترین گاز انبر به راحتی می توانند میخ ها را از جایشان بیرون بکشند اگر این نکته را در نظر بگیرید هیچگاه به میخ ضربات الکی وارد نمی کنید.

استحکام میخ در چوب به فرم و بزرگی آن و به سختی و نرمی چوب بستگی دارد به همین منظور برای نیل به هدف فوق و تامین نیاز مصرف کنندگان میخ های مختلفی تولید و استاندارد شده اند در اینجا به اختصار به ذکر مشخصات متداول ترین آن ها می پردازیم:

گاز انبر نجاری,میخ کش چیست,میخ کش دستی,

میخ گرد یا سرآجر:

این میخ از متداول ترین میخ های مورد استفاده در کارهای صنایع چوب بوده  که در اندازه های مختلف از لحاظ طول و ضخامت تولید می شوند. سرمیخ را به منظور سر نخوردن چکش آجردار می سازند.

میخ گرد با سر خزینه ای:

چنانچه بخواهیم سر میخ هم سطح یا پایین تر از سطح کار قرار گیرد استفاده از این میخ توصیه می شود.

میخ با نوک مربع  (بی نوک):

به دلیل اینکه نوک مخروطی و تیز میخ ها مانند گوی عمل می کند و اغلب باعث ایجاد ترک در چوب های نازک می شود ،بنابراین نوک میخ را به صورت مربع یا بی نوک تولید می کنند .

میخ بی سر (نامرئی):

چنانچه بخواهیم سرمیخ داخل قطعه کار دیده نشود و میخ هم سطح کار شود،از میخ بی سر استفاده می کنیم اگر این میخ در دسترس نباشد به وسیله ی گاز انبر  سر میخ را قطع نموده و با سنبه آن را داخل چوب می کوبند.

میخ های ردیفی:

این میخ ها مانند میخ منگنه با چسب مخصوصی در کنار هم ردیف شده اند. طوری که هنگام کار به راحتی از هم جدا می شوند. انواع میخ های ردیفی به وسیله ی میخ کوب های پنتوماتیکی در داخل کار فرو می روند.

اصول رعایت نکات ایمنی ضمن کار با انواع چکش

به منظور پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار برای افراد و وقفه در اجرای عملیات کارگاهی لازم است قبل از  انجام کار آموزش نکات ایمنی در اولویت قرار داده شده و اهمیت آن به فراگیران تاکید شود تا آنها با آگاهی از خطراتی که آنان را تهدید می نماید نسبت به انجام کارهای محوله اقدام نمایند در غیر این صورت مشاهده شده که گاهی عملیات کارگاهی به خاطر ایجاد جراحت مختصر ساعت ها و اغلب چند روزی تعطیل شده و این وضع علاوه بر نقص عضو فراگیران ضرر مالی فراوانی نیز به همراه داشته است. بعد از درک اینکه گاز انبر چیست یا همان میخ کش چیست می دانید که این نکات ایمنی نیز برای آن ها کاربرد دارد.

مدیر سایت

1 دیدگاه برای انواع میخ و ابزار آلات مربوط به آن

    ناصر :

    سلام.
    من برای اتصال دو ورقه آلومینیومی میخ پرچ انبری از مگاپیچ تهیه کردم و چون تعداد بالاس دنبال یه انبر برقی یا یه چیزی شبیه به انبر میگردم که سریعتر بشه پرچ کرد میشه راهنمایی کنید؟

    Naderezaei :

    سلام وقت بخیر! برای یه محصول خاص میخی لازم دارم که طولش بین۹تا۱۰سانتیمتر باشه و قطرش۶تا۷میلیمتر،میتونین راهنمایی کنین؟

دیدگاه خود را بیان کنید :