برق آسانسور یکی از مهم ترین قسمت های کار است که باید حتما به خوبی آن را فرا گیرید. برق آسانسور تا حدودی پیچیدگی دارد و کسی که وظیفه این کار ار به عهده دارد باید حتما به تمامی نکات مهم آن در حین نصب توجه کند. قسمتی از برق آسانسور را یک برقکار ساختمانی هم می تواند انجام دهد اما قسمت تخصصی آن حتما باید توسط یک نصاب آسانسور که در این کار مهارت دارد انجام شود. در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی نکات آموزشی برق آسانسور را برای تان شرح دهیم.
کابل های اصلی مربوط به برق آسانسور
سیستم آسانسور و برقی که برای عملکرد آن استفاده می شود، همگی توسط یک کابل ۵ رشته ای تامین می گردد. این کابل از یک کنتور عمومی تامین شده و تمامی پریزها و چراغ های آسانسور هم در چاله آسانسور و موتورخانه آن قرار دارند. کنتور عمومی که برق آسانسور را تامین می کند ۳ فاز است و تمامی هزینه های آن به عهده ساکنین مجتمع می باشد. این کنتور ۳ فاز جدا از تمامی کنتورهای ساختمان قرار می گیرد. کابل ۵ رشته ای هم نمره های مختلفی دارد که همه آن بستگی به توان موتور آسانسور و ظرفیت و پارامترهای مختلف دارد. البته وقتی می گوییم که از کابل ۵ رشته ای استفاده می شود یعنی در درون کابل سیم هایی با نمره ۶ قرار دارند که تعداد شان ۵ تا است. کابل پنج رشته ای از کنتور عمومی عبور کرده و برای رسیدن به چاله آسانسور باید از لوله های برقی فولادی و لوله های برق نسوز استفاده شود. زمانی که این لوله ها به چاله آسانسور می رسند باید به سوی موتور خانه و اتاقک بالایی موتور خانه منتهی شوند و در نهایت به تابلویی که تابلوی سه فاز است متصل شوند. لوله های فولادی و لوله های نسوزی که کابل اصلی از درون آن ها رد می شود باید هر کدام با فاصله ای زیاد به دیواره چاله آسانسور وصل شده و با استفاده از بست کاملا محکم شوند.
معمولا تابلوی قدرت را کنار در موتورخانه آویزان می کنند، به همین دلیل شما باید طول کابلی که استفاده می کنید را بلندتر از حد معمول بگیرید با اینکار دیگر کابل کم نمی آید. تابلوی قدرت که با نام تابلوی ۳ فاز هم شهرت دارد، در واقع یک تابلوی بسیار کوچک است که روی آن ۳ چراغ و یک کلید گردان صفر و یک وجود دارد. استاندارد نصب تابلوی ۳ فاز در فاصله ۱۲۰ تا ۱۴۰ سانتی متری از کف موتور خانه است. تابلوی قدرت ۳ قسمت مهم را با برق تامین می کند که این قسمت ها شامل برق چراغ های داخل آسانسور، اتاقک موتور خانه، برق پریزهای چاله آسانسور و برق موتور و تابلوی کنترل می باشد.
مهم ترین نکات در آموزش برق آسانسور
نکاتی در آموزش برق آسانسور اهمیت دارد که شما در ایمن ترین حالت ممکن در برق کشی قرار دهد. در حین نصب آسانسور و برق کشی آن باید نکات بسیاری را رعایت کرد، یکی از مهم ترین این نکات عبور ابزارهای الکتریکی و مکانیکی می باشد. عبور و ورود وسایلی مانند آنتن، لوله های گازی یا آبی و هر گونه رایزر و لدر برق به آسانسور اکیدا ممنون است و در صورت عدم رعایت ممکن است اتفاقات خطرناکی رخ دهد.
در برخی از مواقع هم لازم است که حتما تمامی کابل ها و لوله و به طور کلی همه ی تجهیزات مربوط به آسانسور را که باید در چاله آن نصب شوند را از واحد ها عبور دهید. اما از طرف دیگر اجازه این کار که کابل اصلی برق آسانسور را از داخل رایزر ها رد کنید وجود ندارد و حتما برای رعایت نکات ایمنی باید آن را از داخل چاله آسانسور عبور دهید. به هیچ وجه نباید لوله های برق اصلی را از موتورخانه آسانسور عبور دهید.
آموزش نصب و راه اندازی آسانسور از صفر تا صد
برای اینکه تهویه هوا در موتورخانه استاندارد تر باشد معمولا یک فن مخصوص از جنس فلز در آن جا نصب می کنند و با این کار هوای موتورخانه همیشه به سمت بیرون هدایت می شود. یکی از مهم ترین نکات آموزش برق آسانسور این است که این فن به سیستمی مانند فتوسل معکوس مجهز شود. با این کار سیستم تهویه هوا در طی روز روش و به طور خودکار در شب خاموش می شود. یکی دیگر از قوانین مهم درزمینه برق آسانسور این است که تابلوی مخصوص موتور خانه باید حتما نزدیک به درب موتور خانه باشد. برای ایمنی بیشتر باید حتما باید یک پریز برق در موتور خانه نصب کنید.
امروزه آسانسورهایی طراحی شده اند که قابلیت این را دارند که حتی با برق تک فاز هم کار می کنند. این یعنی کابل مورد استفاده برای آن ها فقط ۳ رشته سیم دارد که شامل سیم های فاز، نول، ارت می باشد. اما به عنوان یکی از مهم ترین مسائل آموزش برق آسانسور بهتر است سیسم یک آسانسور ۳ فاز را تهیه کنید، چراکه ممکن است روزی مالک ساختمان با مشکلات کمبود کابل روبرو شود.
نقد و بررسیها