ما در این مقاله می خواهیم استاندارد های ساخت کابینت ام دی اف و ساخت کابینت آشپزخانه را به شما آموزش دهیم پس ما را همراهی کنید
همانطور که قلب هر خانه آشپزخانه آن است، قلب هر آشپزخانه هم کابینت هایش هستند! وجود کابینت در آشپزخانه بسیار اهمیت دارد، چرا که قرار است سال ها از آن ها استفاده کنید. پس رعایت نکاتی در حین انتخاب نوع کابینت از مراحل اولیه گرفته تا هنگام نصب به شما کمک بسیاری می کند تا با تمامی استاندارد ساخت کابینت ام دی اف آشنا شده و بتوانید آن ها را به درستی رعایت کنید. به طور کلی برای ساخت کابینت آشپزخانه استاندارهایی وجود دارد که همگی به صورت کلی هستند یعنی تمامی ابعاد و اندازه ها از قبل طی یک سری محاسبات انجام شده اند. اما موضوع بسیار مهمی که شما باید در حین ساخت کابینت ام دی اف آن ها را فاکتور بگیرید، این است که کابینت ها باید حتما بر اساس متراژ آشپزخانه تان بسازید. موضوع بعدی مدل کابینت هاست، که باید به گونه ای باشد تا شما فضای زیادی را در اختیار داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی استاندارد های ساخت کابینت آشپزخانه را با هم بررسی کنیم.
بررسی ابعاد آشپزخانه
معمولا تمامی آشپزخانه ها باید دو ردیف کابینت داشته باشند، یعنی ردیف بالا و ردیف پایین. این دو ردیف باید طبق یک سری ابعاد استاندارد ساخته شوند که در قسمت زیر به نکات مهم استاندارد ساخت کابینت ام دی اف بر اساس ابعادش خواهیم پرداخت:
- معمولا کابینت های ردیف پایین بزرگتر از ردیف بالا هستند یعنی جای بیشتری دارند و برای استاندارد اندازه عمق آن ۵۵الی ۶۰ را در نظر می گیرند و ارتفاع شان هم حدود ۹۰ ساتی متر می باشد.
- عمق استاندارد ردیف بالایی کابینت ها تقریبا ۳۰ است و حدود ۷۰ سانتی متر هم ارتفاع دارند.
- برای حد فاصل صفحه رویی کابینت تا صفحه زیرین کابینت چیزی حدود ۵۵ الی ۶۰ سانتی متر در نظر می گیرند.
البته همانطور که گفتیم چنین ابعادی، اندازه های استاندار و از پیش تعیین شده هستند. اگر متراژ و اندازه آشپرخانه شما متفاوت باشد و خود شماهم مدل خاصی بخواهید این ابعاد قابل تغییر است. برای مثال ممکن است که شما بخواهید ابعادی هم برای جای لباسشویی، ماکرویو، ماشین ظرف شویی در نظر گرفته شود. برای مثال ماشین ظرف شویی و لباس شویی باید به گونه ای جای شان مشخص شود که لوله کشی آب آن کاملا استاندارد باشد و همنیطور برق کشی آن که پریز ها کاملا در دسترس باشد. معمولا زمانی که کابینت ها را طراحی می کنند یک جای مشخص برایش در نظر می گیرند. اکثرا در خانه های مدرن محل قرار گیری وسایل برقی مانند لباس شویی، یخچال هم بین کابینت هاست. دلیل آن هم این است که اینگونه تمامی فضای موجود در آشپزخانه مرتب تر و جا دارد تر به نظر می رسد.
جنس کابینت
تنوع در ساخت کابینت آنقدر زیباد است که می توانید با هر بودجه ای برای آشپزخانه تان یک دست کابینت زیبا بسیازید اما یادتان باشد که جنس کابینت ها بسیار مهم است زیرا همانطور که گفتیم قرار است که کابینت ها پایه ثابت آشپزخانه تان باشند و مانند وسایل برقی و دیگر لوازم خانه نیست که هر وقت از آن ها خسته شدید به فکر تعویض باشید! در این جا برای استاندارد ساخت کابینت یک سری جنس های خاص را به شما معرفی می کنیم که می تواند در انتخاب نوع آن کمک زیادی به شما بکند.
کابینت های چوبی
چوب همیشه لوکس و زیبا و از مد نرفتنی است. کابینت های چوبی بیشتر مناسب خانه های سلطنتی و اشرافی هستند که آشپزخانه هایی بزرگ دارند و دکوراسیون شان در سبک کلاسیک و سلطنتی است. اما یکی از معایب این نوع کابینت ها این است که برای ساخت شان باید هر چه بودجه دارید را خرج کنید! حتی شاید بیشتر از بودجه ای که در نظر گرفته اید هم باید دست به جیب شوید که البته این مورد برای کسانی که تمکن مالی دارند جزء معایبش محسوب نمی شود.
کابینت های فلزی
خانه مادربزرگ و پدربزرگ های تان به خاطر بیاورید که قفسه هایی فلزی به دیوار آشپزخانه شان وصل کرده بودند. این نوع کابینت ها از جنس ورقه های فلزی ساخته می شود. این نوع کابینت ها معایب بسیاری دارند. برای مثال پس از مدتی حالت زنگ زدگی به خود می گیرند و رنگ شان از سطح فلز جدا می شود و یا پس از چند سال استفاده تمامی دستگیره ها و درهایش خراب شده و به سر و صدا می افتند. این کابینت ها اگر چه قدیمی هستند اما قیمت شان کمتر از کابینت های مدرن است.
ساخت کابینت ام دی اف
ساخت کابینت ام دی اف یکی از رایج ترین و محبوب ترین کابینت است. علت استفاده بیشتر مردم از این جنس برای کابینت، این است که تا دل تان بخواهد تنوع دارد و هر کسی با هر سیلقه ای بالاخره راضی به انتخاب یک نوع آن می شود. عمر کابینت هایی که از جنس MDF ساخته می شوند بسیار طولانی تر است و قیمتش هم در مقایسه با چوب به صرفه تر می باشد. ام دی اف در برابر رطوبت، ضربه های سنگین کاملا مقاوم است.
قیمت ساخت کابینت ها به نوع جنس آنها ، به نوع ساختار آنها و متراژ کابینت بستگی دارد، پس بهتر است برای پیدا کردن قیمت های دقیق تر تماس بگیرید و اطلاعات دقیق را به افراد متخصص اعلام کنید.
کابینت های گلس
گلس هم تقریبا از جنس MDF است و معمولا خیلی کمتر مورد پسند واقع می شوند، زیرا ظاهرشان بسیار براق است و پس از استفاده ان هم در محیطی مانند آشپزخانه تا کمی لکه بر روی آن بیفتد جایش باقی خواهد ماند و ظاهر خوبی ندارد. گلس قیمت بالایی دارد به همین دلیل معمولا انتخاب اول مردم برای ساخت کابینت ام دی اف است.
نقد و بررسیها