آسانسور یکی از پر کاربرد ترین وسایل برای جابه جایی و حمل و نقل افراد است. آسانسور ها در گذشته شکل و مدل ساده داشتند؛ در صورتی که بعد ها به انواع مختلفی تقسیم شدند که یکی از آن ها آسانسور هیدرولیک است. آسانسور هیدرولیک، به نوعی آسانسور گفته می شود که با نیروی فشار روغن کار می کند؛ به عبارتی دیگر در این مدل از آسانسورها تنها روغن است که گشتاور لازم را برای حرکت آسانسور فعالیت می کند. در آسانسور های هیدرولیک برای تامین قدرت مورد نیاز حاصل کارکرد پیستون و موتور قدرت است. در این مقاله در وب سایت آموزشگاه فنی و حرفه ای فنی شو نکاتی درباره نصب آسانسور هیدرولیک و ملزومات آن بیان خواهیم کرد.
قسمت های مختلف آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک بخش های مختلفی دارد که عبارتند از:
- سنسور حرارتی
- مدار قدرت
- جک
- پیستون
- تابلو فرمان آسانسور
- ترموستات روغن
- پمپ انتقال روغن
- شیر قطع و وصل خروج روغن
- شیر اضطاری برقی
- شیر های گوناگون در سایر بخشها
کاربرد آسانسور های هیدرولیکی
آسانسور هیدرولیکی برای حمل و نقل افراد و وسایل در اماکن مختلف استفاده می شود؛ آسانسور هیدرولیک تنها برای خانه نیست بلکه در بیمارستان، پارکینگ و اماکن عمومی خیلی کاربرد خوبی دارد.
مزایای آسانسور هیدرولیک
زمانی که بخواهید آسانسور هیدرولیک را نصب کنید، باید بدانید که این آسانسور دارای یک سری ویژگی ها و مزایایی است که به شما کمک زیادی می کند که برخی از آن ها عبارتند از:
- نرم بودن حرکات کابین آسانسور
- دارای امنیت زیاد
- عدم نیاز به سقف زدن برای چاه آسانسور
- دارای توانایی برای جابه جایی اسباب سنگین
نصب آسانسور هیدرولیک کار کیست
آسانسور هیدرولیک جزء تخصصی ترین، آسانسورهای به کار می رود که نصب آن کاری آسان نیست. آسانسور جزء وسایلی است که ایمنی و امنیت آن بسیار مهم است؛ چرا که در صورت عدم رعایت نکات ایمنی میتواند حادثه ساز باشد و جان افراد را به خطر بیاندازد. از این رو آسانسور هیدرولیک باید توسط فردی یا گروهی نصب شود که دوره های تخصصی آموزش نصب آسانسور را دیده باشد؛ تجربه کاری داشته باشد و هم بتواند اجزای مختلف آسانسور هیدرولیک را هم از هم دیگر تشخیص دهد.
روش کلی کار آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک مانند هر آسانسور دیگر یک سری روش برای کارکرد دارد. آسانسور هیدرولیک به این صورت کار میکند که موتور در پاورپوینت آسانسور بچرخد تا دستگاه تلمبه بتواند روغن را از مخزن به سیلندر پمپاژ کند و ظریفت سیلندر پر شود تا روغن با فشاری که در آن زیاد میشود، کابین و پیستون به طرف بالا جا به جا شود و هنگامی که آسانسور به طبقه مد نظر برسد. سیستم مرکزی که در این آسانسور تعبیه شده است به موتور آسانسور هیدرولیک برای قطع کردن روغن سیگنالی ارسال کرده و سپس کابینت آسانسور در طبقه می ایستد و برای پایین آمدن آسانسور نیز همین روند پیش می رود و زمانی که کابین پایین می رود، سیستم مرکزی آن به دریچه سیگنال داده و سپس حرکت آروم تر انجام شده و با سنگینی کابین، پیستون به سیلندر فشار کرده و روغن از دریچه به مخزن باز شده و مکانیسم مرکزی دستور بسته کردن را به دریچه داده و کابین می ایستد.
معایب آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک هر چند ویژگی های بسیار زیادی دارد؛ اما مانند هر آسانسور دیگری معایبی نیز دارد. به عنوان مثال این آسانسور برای طول مسیر حرکت کم طراحی شده است و حرکت عمودی کابین باید پایین باشد. همچنین روغن و آلودگی های که ناشی از نشت روغن در کف چاه ایجاد شده، باعث شده تا محیط زیست و هوا آلوده شود. ضمنا استارت های آسانسور نیز محدودیت دارد. آسانسور هیدرولیک حداکثر استارتی که می تواند بزند ۹۰ است در صورتی که آسانسور های هیدرولیکی می توانند تا ۱۸۰ استارت بزنند.
نکات مهم برای نصب آسانسور هیدرولیک
تکنسین فنی آسانسور برای نصب آسانسور هیدرولیک مانند هر وسیله دیگری باید یک سری نکاتی را در نظر گرفت. نکات ایمنی که در راس کارهای آسانسوری هستند؛ به عنوان یک نصاب باید حتما مسائل ایمنی ساختمان را در ابتدا در نظر داشته باشید. ابعاد ساختمان باید در زمان نصب، بررسی شود؛ چرا که اگر ابعاد تغییرات زیادی داشته باشد باید سیلندر و پیستون جک را تعویض کنید. نصب آسانسور هیدرولیک شاید کاری باشد که به تجربه نیاز داشته باشد؛ اما دقت، احتیاط و کیفیت جزء پایههای اصولی آن هستند.
نقد و بررسیها