چوب یکی از عناصر مهم و در واقع یک عنصر طبیعی است که در ساخت مصنوعات چوبی و وسایل آن اهمیت خیلی زیادی را ایفا میکند؛ در واقع اگر شما به اطراف خودتان نگاه کرده باشید ممکن است و محصولات زیادی تولید شده با چوب و مصنوعات چوبی را ببینید.
چون با توجه به مدل های مختلفی که دارد انواع گوناگونی را شامل می شود که شما می توانید یکی از آنها را با توجه به کار برد تا انتخاب کنید اما نکته مهم این است که شما باید در درجه اول ویژگی های هر کدام از چوب را به خوبی بشناسید و بهترین را انتخاب کنید.
پرداخت کاری چوب
به صورت خام قابلیت استفاده را ندارد و باید برای کار کردن آن از یکسری مراحل دیگر استفاده شود یکی از آن ها پرداخت چوب رنگ آمیزی و پرداخت چوب از جمله مهم ترین مراحلی است که اگر به درستی و به صورت دقیق انجام شود جلوه کار شما چندین برابر می کند اما اگر به درستی انجام نشود می تواند نتیجه عکس بدهد و تمام زحماتی که هنجار انجام داده است را از بین ببرد و به همین دلیل کسانی که به ساخت و ساز چوب علاقه دارند زیاد تمایلی به پرداخت کاری ندارند.
اما اگر شما ویژگی ها و مشخصات چوب را خیلی خوب بشناسید می توانید محصولی مناسب برای رنگ آمیزی انتخاب نمایید یکی از مهم ترین قسمت های چوب این است که آن ها را از یکدیگر متمایز می کند بافت آن است.
برخی از مدلهای چوب نرم و سخت منافذ بازی دارند و بهتر متخلخل نامیده میشوند و همین باعث می شود که رنگ و آماده پرداخت در برخی قسمت ها بیشتر نفوذ کند و در برخی دیگر کمتر به همین صورت باعث می شود سطح چوب لکه دار به نظر برسد برای جلوگیری از این اتفاق باید حتماً پیش از رنگ آمیزی چوب سرطان را با اثر بپوشانید تا صاف و یکدست شود به کار گرفتن از آثار پیش از رنگ آمیزی از نفوذ بیش از حد درنده و ماده پرداخت ممانعت می کند به همین دلیل رنگ به صورت یکدست روی چوب پرداخت شده و ظاهر کار خیلی خوب و زیبا می شود.
استفاده از جلادهنده ژله ای
خیلی از افراد اعتقاد دارند برای رنگ آمیزی چوب حتماً باید یک لایه آستر روی آن بزنید اما اگر از رنگ های ژله ای استفاده می کنید نیازی به ضد زنگ نیست اما عدهای دیگر هم پیشنهاد می کنم برای اینکه به نتیجه بهتر برسید حتما از ژله ای استفاده کنید به خصوص اگر در پروژه شما از چوب هایی مثل توسکا، افرا، صنوبر و کاج استفاده میشود. می توانید از شلاک هم با توجه به کار استفاده کنید.
جلا دهنده ژله ای و روغنی تفاوت خیلی زیادی با همدیگر ندارد تنها تفاوت آنها را میتوان در میزان ضخامت شان دانست.
جلا دهنده ژله ای نسبتاً ضخیم تر است و برای پاک کردن یا تمیز کردن آن به سراغ حلال های معدنی میرود اعمال جلا دهنده ژل هم باید بگویم که سخت تر و کثیف تر است اما روش استفاده از آن پارچه آغشته به جلا دهنده و مالیدن آن روی سطح کار می باشد اگرچه به کار گرفتن جلادهنده ژله سخت است اما جلوی که در آخر کار به شما می دهد بسیار صاف و زیبا است و سطح کار هیچ موقع تکه تکه نمیشود حتی روی چوب های سخت و سفت مانند کاج برای آنها از جلادهنده ژله ای در محصولات چوبی کمتر استفاده می شود.
عملیات زیرسازی چوب
مرحله ای دیگر که به شما معرفی می کنیم و باید انجام دهید مرحله زیرسازی و آماده سازی چوب برای پرداختکاری یا پرداخت کاری است. بسیاری از پروژه های چوبی به دلیل عدم دقت زیاد یا عجله کردن در مرحله زیرسازی خراب میشود و از بین میرود که سطح کاربری پرداخت و استفاده از بانیش کاملا آماده نیست مرحله ابتدایی برای زیرسازی کردن این است که به سراغ سنباده بروید شما می توانید برای این کار از دستگاه سنباده زن یا سمباده قالبی استفاده کنید فرقی نمیکند چه مدل سه بعدی انتخاب کردید اما سمباده زدن کار باید به صورت مرحلهای و با بکارگیری از سومالی مرغوب و درجه سختی خوب باشد.
نکته :
پس از این مراحل بهتر است با به کار گرفتن از کاغذ سمباده مرغوب سطح کل کار را به صورت دستی سنباده بزنید تا صاف و یکدست به دست آید در پایان کار برخی از نجاران یک نایلون که به دست می کنند و سنباده روی نایلون روی کار میکشند تا از صاف بودن سطح کار اطمینان پیدا کند هر جا که نایلون پاره شد علامت این است که قسمت دوباره باید سنباده زده شود پس از آن با زدن کل کار مرحله بعدی از بین بردن خاک و باقیمانده سمباده است که باید به سراغ جاروبرقی بروید از اینکه کار آسیب نبیند روی سریع جاروبرقی شانه مخصوص میگذاریم و پس از آن با پارچه زبرا میشناسیم و تمیز می کنیم.
نقد و بررسیها