دریل کاری

دریل کاری

نحوه دریل کاری

دریل یکی از ابزارهای پر استفاده است که در هر خانه یا کارگاهی ممکن است بارها از آن استفاده شود. دریل برای سوراخکاری و باز و بسته کردن مواد مختلف کاربرد دارد و به دلیل این که کارهای زیادی را می‌توان با آن انجام داد از جمله ابزارهای پرکاربرد شناخته می‌شود. در این مقاله به شما نکاتی درباره نحوه دریل کاری آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.

استارت دریل کاری

برای این که بخواهید با دریل کار کنید باید راه اندازی آن را بلد باشید؛ یک دریل می‌تواند با مته‌های مختلف کار کند و با توجه به هدفی که از استفاده با دریل دارید باید نوع مته خود را انتخاب کنید و سپس آن را روشن کنید.

سرعت مناسب دریل

برای این که بخواهید دریل کاری کنید باید بدانید که این دستگاه، با چند سرعت مختلف کار می‌کند. سرعت زیاد در دریل کاری عموما برای سواخکاری انتخاب می‌شود؛ در حالی که سرعت پایین برای باز و بسته کردن پیچ کاربرد دارد. نکته‌ای که باید برای کار با دریل مد نظر قرار دهید این است که تا زمان توقف دریل سرعت آن را عوض نکنید.

دکمه جلو و پشت دریل کاری

دریل دارای یک دکمه از جلو و دکمه دیگر از عقب است که با زدن دکمه جلویی، دریل به جلو رفته و با زدن دکمه عقبی دریل بر می‌گردد.

کار این دکمه‌ها به شما کمک زیادی برای سوراخکاری می‎کند. در واقع در اول حرکت، دکمه جلو را می‌فشارید و زمانی که کارتان به پایان رسید

دکمه عقب را می‌فشارید تا دریل را بتوانید تمام کنید.

کلاج دریل

دریل مانند خودرو کلاج دارد که سبب شده تا دریل کنترل بیشتری روی نیروی تولید شده آن داشته باشد.

تنظیم صحیح کلاج بر عهده کسی که با آن کار می‌کند می‌باشد. در یک دریل معمولی، کلاج بین یک تا ده درجه بندی شده

و برای چرخش آن‌ها یک فلش در دریل تعبیه شده است و شما باید آن را چرخانده و روی کلاج مورد نظر بگذارید.

 

گیره سه نظام

این گیره بخش دیگری از دریل است که مته را به دریل وصل می‌کند. براین مته گذاری دریل ابتدا باید سه نظام را بر خلاف جهت ساعت بچرخانید تا دندانه آن باز شده و سپس مته را بین ۲ تا ۳ اینچی بین سه نظاتم بگذارید تا گیره سفت شود و اطمینان حاصل کنید که گیره سفت باشد؛

در غیر این صورت در زمان سوراخکاری مته از دریل خارج می‌شود. برای دریل بین ۱-۲ اینچ تا ۳-۸ اینچ گیره وجود دارد

که گیره ۱-۲ اینچ برای کارهای زیاد و سنگین و بالعکس گیره ۳-۸ اینچ برای کارهای سبک استفاده می‌شود. گیره باید متناسب با نوع کار با دریل باشد.

 

سمت دریل

در زمان دریل کاری یکی از کارهایی که باید بدانید این است که مطمئن شوید دریل را حتما عمود نگه دارید. با انجام این کار هم روی کارتان اشراف بیشتری خواهید داشت و هم صفحه کار تمیز می‌شود.

 

نکات امنیتی هنگام دریل کاری

دریل هر چند ابزاری کاربردی است اما می‌تواند خطراتی را هم داشته باشد؛ به همین دلیل در زمان کارکرد با آن، باید نکات ایمنی را رعایت کنید. در هنگام دریل کاری حتما لباس مناسب بپوشید، از البسه گشاد و بلند استفاده نکنید. زیورآلات خود را در دریل کاری خارج کنید تا به دریل گیر نکند و خطراتی را اینجاد نکند.

 

لوازم ایمنی دریل کاری

برای دریل کردن حتما باید عینک ایمنی بزنید و ماسک تنفسی داشته باشید. استفاده از دستکش اندازه یکی دیگر از کارهایی است که باید حتما در زمان دریل کاری انجام بدهید تا مته به دستان گیر نکند.

روی دریل فشار زیاد وارد نکنید

فشار کم و فشار زیاد هر دوی آن برای دریل کاری خطر دارند. زمانی که بخواهید با فشار کم دریل کاری کنید؛ دستگاه میلرزد و اگر فشار هم بیش از حد باشد دریل خراب می‌شود. میزان فشار مناسب برای دریل زدن حتما باید توسط کاربر و با توجه به موقعیت دریل کاری انتخاب شود.

 

دریل را حتما خاموش کنید

یکی از اشتباهات رایجی که اغلب افراد در زمان کار با دریل انجام می‌دهند این است که دریل را روشن می‌گذارند. یادتان باشد پیش از تغییر مته و پس از اتمام کار حتما باید دریل را خاموش کنید؛ در غیر این صورت دریل میلرزد و به شما آسیب می‌زند.

 

تهیه شده در وب سایت فنی شو

مدیر سایت

1 دیدگاه برای دریل کاری

    حسینی :

    خیلی ممنون محتوای جالبی بود این روز ها که طرف حتی از تبلیغات لوله بازکنی برچسب ها استفاده نمیکنه و اینترنتی سفارش میده دیگه طرح صیانت از فضای مجازی نباید این راحتی و سرعت توی کارها رو از مردم بگیره امیدوارم یه فکری به حال مردم بکنن طرف الان برای لوله بازکنی هم اینترنتی سفارش میده چه برسه به سایر کارهای مهم که به اینترنت وابسته هستن

دیدگاه خود را بیان کنید :