دریل وسیلهای است که برای سوراخ کردن مورد استفاده قرار میگیرد. انواع دریل ها با توجه به متهای که دارد برای سوراخ کردن بتن، فلز و چوب کارایی دارد. امروزه دریلهایی هم وجود دارند که قابلیت مانند ساییدن، عمود بر کردن و… را هم دارند. در این مقاله در وب سایت فنی شو قصد داریم نگاهی به انواع دریلهایی که در بازار هستند بیاندازیم پس با ما همراه باشید.
انواع دریل ها ی بتن کن
در آشنایی با انواع دریل بتن کن باید بگیم که این دریل ها برای کار کردن روی بتن قابلیت استفاده دارد. این مدل دریل ها چکشی هستند و زمانی ک میچرخند به مته ضربه میزنند تا مته در موادی که تراکم و سفتی بیشتری دارند آسان تر جرکت کند و آن را سوراخ کند. همچنین از دیگر ویژگیهای دریل بتن کن میتوان به امکان غیر فعال کردن حالت چکشی دریل اشاره کرد. شما در زمانی که بخواهید سطوحی که ظریف هستند و مقاومت بالایی ندارد میتوانید هم حالت چشکی دریل و هم حالت چرخشی آن را خاموش کنید. دریل بتن کن معمولا برای کارهای سخت و سنگین استفاده میشود و به ندرت در کارهای خانگی کاربرد دارد. دریل بتن کن از معایبی هم برخوردار است که از جمله آنها میتوان کارایی کم نسبت به دریل پیچ گوشتی ضربه ای نام برد.
دریل پیچ گوشتی شارژی ضربه ای
این مدل از دریل ها هم برای کارکردن روی متریال سخت و محکم قابلیت استفاده دارد. پشت مته این دریل دارای صفحه فلزی شیاردار است که مخالف همدیگر ضربه زده و به صورتی چکشی مته را به جلو میزند. این سیستم قدرت دریل را چندین برابر کرده؛ طوری که میتوان روی بتن هم سوراخکاری کرد. دریلهای چند کاره و پیچ گوشتی برقی هم قابلیت سوراخکاری به صورت ضربهای را دارد. همچنین بعضی از انواع دریل ها ی چند کاره موتور دارند و بدون ذغالاند؛ در واقع موتوری دارند که دارای سیم پیچ نیست و گرمای کمتری نسبتا تولید میکند. دریل پیچ گوشتی شارژی ضربه ای دارای سازگاری بیشتری با سطوح ساختمانی مختلف است و همین طور قیمت آن نسبت به سایر دریلها بیشتر است.
انواع دریل ها ی برقی
اگر کارهای طولانی مدت دارید بهتر است به سراغ دریل برقی بروید. دریل برقی برای استفاده در مصارف طولانی مدت به کار میرود. این مدل دریل نیازی به تعویض باتری در زمان کار ندارند و باتری در اتمام کار شارژ دارد. دریل برقی توان خوبی دارد که با وات نشان داده میشود و هر اندازه عدد آن بالاتر باشد مصالحی که برای آن میتواند استفاده شود استحکام بیشتری دارند.
انواع دریل ها ی ضربه ای
انواع و اقسام مختلف دریل وجود دارند که هر کدام از آنها یک سری کارهای مختلف انجام میدهند و هر چقدر سطوح ظریف یا قوی باشد میتوان با استفاده از دریل آن را انجام داد. دریل ضربه ای شباهتی به دریل بتن کن دارد. دریل ضربه ای دارای قدرت بالایی است و ضربات آن بیشتر از حالت معمولی میباشد. دریل کاری روی دیوار و مصالح ساختمان از جمله کارهایی است که این دریل انجام میدهد. دریل ضربهای این امکان را دارد که چرخش آن را خاموش کنیم و تنها از چکش آن استفاده کنیم. این مدل دریل تنها عیبی که دارد این است که کارایی آن نسبت به سایر دریلها مثل دریل همه کاره محدود تر است.
چگونه دریل مناسب بخریم
برای این که دریل مناسب بخرید یک سری فاکتورها را باید مد نظر قرار دهید. اولین و شاید مهمترین آن سرعت دریل است. سرعت دریل با واحد RPM نشان داده میشود و نشان دهنده سرعت چرخش مته در دریل میباشد. همچنین معمولا با درگیر شدن مته با سروح مختلف این عدد پایین میآید. همچنین متریالی که با دریل روی آن کار میکنید در میزان سرعت آن هم تاثیر گذار است.
گشتاور دریل
نیروی دریل با واحد نیوتن متر نشان داده میشود که برای قدرت چرخشی دریل است. هر چقدر روی متریالی با درجات سختی مختلف کار کنید، قابلیت تغییر گشتاور متفاوت است. به عنوان مثال برای آجر باید دریل گشتاور بالا داشته باشد؛ در صورتی که برای چوب گشتاور پایینی نیازی است.
لرزش گیر دریل
لرزش گیری که در دریل است هم با استفاده از انرژی اصطکاک و گرمای آن ایجاد میشود و زمانی که دریل روشن باشد لرزش را کم میکند. لرزش گیر شاید در نگاه اول خیلی کارایی بالا نداشته باشد؛ اما راندمان کار را بیشتر کرده و همین طور طول عمر وسیله را زیاد میکند. به این قطعه در زمان خرید توجه کنید.
میزان ضربه دریل
شدت ضربه دریل نیروی چکشی دریل را نشان میدهد و هر اندازه که این عدد بیشتر باشد، ضرباتی که دریل میتواند بزند سفت تر و سنگین تر است. این میزان در کارایی و تخریب دریل هم اهمیت دارد.
دسته دریل
دریل یک وسیلهای است که باید آن را در دست بگیرید. دسته دریل باید راحت و آسان باشد و طراحی آن طوری باشد که بتوانید با آن خیلی آسان کار کنید و نیازی نباشد که دائما جای دست تان را تغییر دهید.
pingback انواع مته و کاربرد ان در صنایع مختلف – ابزار الات