وجود و کارکرد قطعات مختلف در یک دستگاه باعث کارکرد آن میشوند. اگر قطعات بتوانند به خوبی کار کنند دستگاه هم عملکرد و بازدهی خیلی بالایی خواهد داشت؛ در صورتی که در یکی از آنها اختلال ایجاد شود دستگاه با مشکل رو به رو میشود. آسانسور وسیلهای است که کارایی قطعات آن اهمیت خیلی زیادی دارد یک سری قطعات اصلی در آسانسور وجود دارد که کارکرد آنها اصلیست؛ در صورتی که یک سری دیگر قطعات مکمل هم وجود دارند که اگر نباشند در کیفیت کارایی این وسیله اختلال ایجاد میکنند در این مقاله قصد داریم نگاهی به باتری اضطراری آسانسور بیاندازیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
باتری اضطراری آسانسور
تا به حال تصور کردید در آسانسور قرار دارید و ناگهان برق برود. در این زمان چه اتفاقی میافتد. یکی از سوالاتی که بیشتر افرادی ترس از آسانسور دارند این است که اگر برق برود چه کاری باید انجام دهیم؟ در صورتی که در حال حاضر نگرانی برای رفتن برق در حین کارکرد آسانسور نیست؛ چون که امروزه بیشتر آسانسورها سیستم باتری اضطراری دارند. سیستم باتری اضطراری آسانسور در زمان رفتن برق فعال میشود و اتاق آسانسور را به نزدیک ترین طبقه میرساند. سیستم برق اضطراری آسانسور که به آن یو پی اس هم میگویند یکی از ملزومات استاندارد نصب آسانسور است که حتما باید رعایت شود.
کارکرد باتری اضطراری آسانسور
سیستم باتری اضطراری آسانسور به این صورت کارایی دارد که در زمان رفتن برق در مدت زمان پایین تر از ۳۰ ثانیه، وارد مدار میشود و آسانسور را به نزدیک ترین طبقه هدایت میکند. نحوه کارکرد برق آسانسور به این شکل است که پس از قطع شدن برق اصلی و شهر، زمانی که آسانسور درایو دار باشد مگنت باز شده و موتور با کمک نیروی باتری که تعبیه شده است به دو بخش فشار وارد میکند.
دلیل این که موتور به دو بخش نیرو میدهد ایت است که بتواند سمتی که نیرو و آمپر پایین تری از موتور میکشد را شناسایی کند که این فرآیند به وسیله میکروکنترلری که در تابلو فرمان آسانسور تعبیه شده انجام میگیرد. همچنین پس از شناسایی قسمتی که آمپر کمی دارد، کابین آسانسور در همان سمت در نزدیک ترین طبقه میایستد و درب باز میشود. لازم به ذکر است باتری اضطراری آسانسور در تابلو فرمان آسانسور قرار میگیرد.
اهمیت استفاده از باتری اضطراری آسانسور
سیستم برق آسانسور که باتری باشد چه یو پی اس باید در آسانسور وچود داشته باشند. باید به این نکته توجه داشت که کابینتهای قدیمی هم قابلیت اجرای برق اضطاری را دارند و باید این سیستم روی آنها پیاده شود تا ایمنی آسانسور تامین گردد. امروزه وجود باتری اضطراری آسانسور یکی از ملزومات استاندارد آن است.
یو پی اس و باتری اضطراری
در بعضی از آسانسور از باتری اضطاری در صورتی که در برخی دیگر از یو پی اس برای سیستم برق اضطراری استفاده میکنند که انتخاب هر یک از آنها به نوع و مدل آسانسور و همین طور ارتفاع چاه و چاهک آن بستگی دارد. باتری اضطراری و یو پی اس در میزان طول عمرشان تفاوت دارد. یو پی اس معمولا بین چهار الی پنج سال طول عمر مفید دارد و بازدهی میدهد؛ در حالی طول عمر باتری اضطاری عموما یک الی دو سال است. البته تفاوت دیگری از باتری اضراری و یو پی اس که میتوان به آن اشاره کرد قیمت تهیه آنهاست. یو پی اس قیمت بیشتری نسبت به باتری اضطراری دارد و کیفیت آن هم بیشتر است.
برق اضطراری آسانسور هیدرولیک
آسانسور هیدرولیک دارای برق اضطراری است. این آسانسور به دلیل این که در آن از روغن برای نیروی محرکه استفاده میکنند. در زمان قطعی برق نیروی کمی نیاز است تا کابین آسانسور را به پایین ترین طبقه برساند. در آسانسرو هیدرولیک تنها با باتری، فرمان به مدار ارسال شده و پس از آن شیرهای کنترل فشار فعال میگردند تا روغن به مخزن برگردد در این زمان پیستون آسانسور جمع شده و کابین به پایین ترین طبقه میرسد.
سرویس باتری آسانسور
باتری آسانسور هر چند کارایی خیلی مهمی دارد اما باید سرویس شود و نگاز به نگهداری دارد. این کار باید به وسیله سرویس کار آسانسور و ماهانه انجام بگیرد. تست برق اضطراری آسانسور باید مجازی انجام گیرد و در این زمان سرویس کار آسانسور به صورت کاملا دستی برق اصلی را قطع کرده تا از سلامت کارکرد باتری مطمئن گردد.
باتری اضطراری آسانسورهای چند کابین
سیستم باتری اضطراری در آسانسورهای چند کابینت با آسانسورهای معمولی کمی تفاوت دارد. در آسانسورهای چند کابین معمولا از ژنراتور استفاده میشود چون که ژنرتور توان و ظرفیت خیلی بالایی دارد. همچنین آسانسور چند به آسانسورهایی گفته میشود که در ساختمانهای اداری و مسکونی برج نصب میشوند. در این مدل آسانسور در زمانی که برق قطع گردد آسانسور به سمت لابی میرود و در آنجا متوقف میشود؛ در این مدل آسانسور ژنراتور جای باتری را گرفته و تمامی فرآیندها را او انجام میدهد.
نقد و بررسیها