امروزه کمتر ساختمانی وجود دارد که از آن برای جابه جایی افراد از آسانسور استفاده نشود. اختراع آسانسور تحولی عظیم در صنعت ایجاد کرد. امروزه انواع و اقسام گوناگون آسانسور وجود دارند که هر کدام از آنها دارای یک سری ویژگی متفاوتی میباشند. آسانسور وسیله حمل و نقل کاربردی است که دارای سیستم الکتریکی مکانیکی میباشد. آسانسور برای این که بتواند کار کند و افراد را جابه جا نماید از قطعات زیادی ساخته شده است که هر کدام از آنها در بازدهی آن تاثیر بسیار زیادی دارد و اختلال در هر کدام آسانسور را با خطر مواجه میکند. موتور یا تابلو فرمان آسانسور اهمیت زیادی دارند و اگر مشکلی در آنها ایجاد شود آسانسور ار کار میافتند. البته اختلالات آسانسور معمولا در قسمتهای مکانیکی آن ایجاد میشود و به ندرت مشکلات داخل خود سیستم آسانسور را کار میاندازد؛ البته رفتن برق هم سبب شده تا اسانسور در بعضی مواقع از کار بیفتد. در این مقاله به دلایل مهم درباره از کار افتادن آسانسور میپردازیم پس با ما همراه باشید.
استفاده از آسانسور
یکی از دلایلی که شاید به ذهن خیلیها هم نیاید، استفاده نادرست از آسانسور است که سبب شده تا از کار بیفتد. سوار شدن بیش از حد و رعایت نکردن ظرفیت آسانسور سبب شده تا از کار بیفتد، هر آسانسوری با توجه به نوع و میزان مقاومت آن یک سری ظرفیت خاص دارد که مسافران باید آن را رعایت کنند. البته عوامل دیگری هم هستند به عنوان مثال فشار دادن کلید درب طبقات آسانسور در زمان حرکت آن هم سبب ایجاد اختلال در آسانسور شده و آن را از کار میاندازد. از طرفی وجود مانع رو به روی سنسور آسانسور و همین طور دستکاری و خرابکاری آسانسور هم باعث از کار افتادن آن میشوند. در زمان سوار شدن به آسانسور باید حواستان باشد تا کاری نکنید که در روند و حرکت آن اختلال ایجاد شود به خصوص در این زمان باید مراقب فرزندان تان باشد و آنها را نگهداری کنید.
قطع شدن برق
یکی دیگر از دلایلی که سبب از کار افتادن آسانسور میشود، قطع جریان برق است. چون که بیشتر آسانسورها دارای باتری پشتیبان هستند و در زمانی که برق برود باتری وارد مدار شده و اسانسور را به نزدیک ترین طبقه هدایت میکند و اگر پس از توقف دوباره جریان برق وصل شود کار خواهد کرد در صورتی که قطعات الکتریکی و یا مکانیکی آن آسیب ندیده باشد در یک تقسیم بندی دلایلی که میتواند باعث از کار افتادگی آسانسور شود را آوردهایم که عبارتند از:
نوسان بالای برق ورودی
قطع کامل برق ورودی سیستم آسانسور
نبود باطری پشتیبان
دوفاز شدن برق آسانسور
تکفاز شدن برق آسانسور
تداخل فرکانس بالای برق ورودی
نقصهای الکترومکانیکی
یکی دیگر از دلایلی که احتمال بروز آنها برای خرابی آسانسور زیاد است مشکلات الکترومکانیکی میباشد. آسانسور سیستمی الکترومکانیکی است که قطعات بسیار زیادی در آن وجود دارند. اگر هر کدام از آنها آسیب ببینند آسانسور از کار میافتند. زمانی که برای آسانسور قطعات بی کیفیت خریداری شود؛ ُآسانسور نمیتواند دوام زیادی داشته باشد و در مقابل هر ضعف به سرعت خراب میشود. همچنین خارج شدن آسانسور از تراز طبقات مختلف هم سبب شده تا از کار بیفتند. کفشک قطعه مهم دیگری در آسانسور است که معیوب شدن آن هم در کارافتادگی آسانسور تاثیر زیادی دارد.
دلایل دیگر از کار افتادن آسانسور در یک نگاه
عدم سرویس و نگهداری آسانسور در بهترین زمان ممکن
خرید آسانسور از شرکتهای نامعتبر
فعال شدن ترمز آسانسور
تنظیم نادرست میکروسوئیچهای ایمنی و فعال شدن آنها
اشتباه در مراحل نصب آسانسور
خارج شدن کابین از ریل راهنمای آسانسور
تنظیم نادرست براکت ریل آسانسور
تنظیم نبودن تنظیمات کنترلی تابلو فرمان آسانسور
نقص فنی در موتور آسانسور
سرویس نکردن به موقع آسانسور
عدم آشنایی کامل با استفاده درست از آن
پیشگیری برای ازکار افتادن آسانسور
خرابی و ازکار افتادن آسانسور میتواند علاوه بر خسارت جانی، خسارت مالی و هزینههای زیادی داشته باشد. برای این که آسانسور از کار نیفتند و شما را با مشکل رو به رو نکند بهتر است یک سری خدمات انجام دهیم تا آسانسور از کار نیفتد. اولین کار برای این که آسانسور از کار نیفتد این است که تعمیر و مونتاژ قطعات در ارتفاع پایین و با استفاده از یک سرویس کار انجام شود. همچنین از ورود افرادی متفرقه به موتور خانه آسانسور جلوگیری شده و به افراد نحوه کار کردن با آسانسور آموزش داده شود. ضمنا خرید قطعات با کیفیت برای آسانسور و کارکردن با شرکتهای معتبر در حوزه آسانسور به شما کمک کرده تا آسانسور را حفظ کنید. برای این کار تابلوی استفاده درست از آسانسور را هم میتوانید مطالعه کنید.
در زمان از کار افتادن آسانسور
آسانسور میتواند در زمانی که فرد داخلی آن است یا در زمانی که سرنشین ندارد از کار بیفتد اگر در زمانی که در داخل آسانسور بودید خونسردی خودتان را حفظ کنید و زنگ خطر آسانسور را فشار دهید و منتظر باشید تا تکنسین آسانسور برسد.
نقد و بررسیها