نصب جعبه تقسیم برق باید با رعایت نکات ایمنی صورت بگیرد. تا دچار برق گرفتگی نشوید. برق کشی ساختمان یکی از مهم ترین کارهای ساختمان می باشد که باید با اصول انجام شود. بهتر است این کار را برق کار حرفه ای انجام دهد. تا خطراتی نداشته باشد. ما در این مطلب می خواهیم شما را با نصب جعبه تقسیم برق و انواع آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید و برخی از نکات ایمنی که در هنگام نصب جعبه تقسیم برق باید رعایت شود را مطالعه کنید.
جعبه تقسیم برق ساختمان چیست؟
جعبه تقسیم برق از اجرای اصلی سیستم برق می باشد. که برای هر ساختمانی لازم است تا یک جعبه تقسیم داشته باشد. این جعبه وسیله ای برای تقسیم و انشعاب گرفتن سیم های برقی می باشد. که انواع مختلفی دارد و از جنس های فلز، پلاستیک، آلومینیوم، گالوانیزه و استیل است. در هنگام نصب جعبه تقسیم برق باید نکاتی را رعایت کرد تا دچار برق گرفتگی و برخی دیگر از خطرات نشد.
انواع جعبه تقسیم برق از لحاظ جنس بدنه
در انتخاب یک جعبه تقسیم برق جنس بدنه اهمیت بالایی دارد. که جعبه تقسیم ها از لحاظ جنس بدنه انواع مختلفی دارند. که ما در این مطلب برای شما بیان خواهیم کرد.
انواع جعبه تقسیم برق آلومینیومی
جعبه تقسیم آلومینیومی که از نامش پیداشت از جنس آلومینیوم می باشند. استفاده از این جعبه تقسیم به دلیل محکم بودن کاربردهای زیادی دارد. این جعبه تقسیم ها به دلیل جنس بدنه ویژگی های حرارتی و مکانیکی ویژه ای دارد. که از آن ها در کشتی سازی، صنایع، بنادر و … استفاده می کنند. این جعبه تقسیم های برق از تجهیزات داخلی خود در برابر فشارها پیشگیری می کند و در برابر سرما، گرما، رطوبت و … مقاومت می کنند. به طور کلی نصب جعبه تقسیم برق آلومینیومی در محیط های باز و مرطوب و پرفشار توصیه می شود.
انواع جعبه تقسیم برق گالوانیزه
جعبه تقسیم گالوانیزه به دلیل گالوانیزه بودن از خوردگی محافظت می کند و به دو شکل گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تولید می شود. نصب جعبه تقسیم برق گالوانیزه در محیط های باز که خطر خوردگی و زنگ زدگی وجود دارد توصیه می شود.
انواع جعبه تقسیم برق پلاستیکی
جعبه تقسیم پلاستیکی یکی از انواع جعبه تقسیم های پرکاربرد در صنعت برق ساختمان است. که ویژگی های منحصر به فردی دارد. مقاومت مکانیکی و خاصیت ضدضربه بودن و همچنین مقاومت شیمیایی و عایق الکتریکی و حرارتی بالا از جمله ویژگی های این نوع جعبه تقسیم است. همچنین این جعبه تقسیم ها نسبت به دیگر جعبه تقسیم ها قیمت پایینی دارند.
انواع جعبه تقسیم برق پلی کربنات
پلی کربنات از سخت ترین ماده پلاستیکی شفاف و غیر شفاف است. که جایگزین شیشه و پلاستیک شده اند. این جعبه تقسیم ها مقاوم در برابر ضربه، تغییر رنگ و شکل و خطر برق گرفتگی می باشد. نصب جعبه تقسیم برق در محیط های باز و مرطوب بیشتر توصیه می شود.
دلایل استفاده از جعبه تقسیم برق ساختمان
نصب جعبه تقسیم برق دلایل مختلفی دارند که به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
- جلوگیری از ارتباط افراد با سیم های برق ساختمان
- محافظت سیم های برق ساختمان در برابر گرد و غبار
- جلوگیری از خوردگی سیم های برق ساختمان توسط موش ها
- مدیریت بهتر و راحت تر سیم های برق داخل ساختمان
- جلوگیری از برخورد آب و رطوبت با سیم های برق
- گرفتن انشعابات گوناگون برای کاربردهای مختلف
روش مرتب کردن سیم های درون جعبه تقسیم برق ساختمان
گاهی ممکن است سیم های برق درون جعبه تقسیم به علت اینکه بسیار زیاد هستند، نا مرتب باشند. به همین دلیل بهتر است چیدمان سیم های برق را به صورت مرتب درون جعبه تقسیم قرار دهید. تا هنگامی که مشکلی برای برق ساختمان افتاد به راحتی بتوانید از سیم ها تشخیص دهید و اقدام به برطرف کردن آن کنید. نحوه مرتب کردن آن به این صورت است که باید در ابتدا سیم های خالی را که برق ندارند را در یک جا جمع کنید و سپس همه آن ها را در پشت جعبه قرار دهید. سپس همه این کارهایی که گفته شد را برای سیم های نول انجام دهید. بعد از این کارها نوبت به سیم های فاز می رسد که باید آن ها را پوشانده و در سمت پایین جعبه تقسیم به طرف عقب و جلو بچرخانید. سپس برای تفکیک این دسته ها از هم بهتر است با یک کلاهک اتصال روی آن را بپوشانید. به همین روال می توانید سیم های درون جعبه تقسیم را مرتب کنید.
روش لوله گذاری در جعبه تقسیم
در درون جعبه تقسیم چهار پیچ وجود دارد. در درون برخی از مدل ها چیزی نیست و باید سیم ها را با چسب برق سربندی کنند. به طور کلی چهار لوله برق که هر کدام دو یا سه رشته سیم دارند به درون جعبه تقسیم می آید. که این چهار لوله یکی ورودی برق، یکی خروجی برق، یکی به کلید برق، یکی به لامپ می باشد.
نکات ایمنی برای نصب جعبه تقسیم
- جعبه تقسیم ها بیشتر در گوشه دیوارها و با فاصله ۲۵ تا ۴۰ سانتی متر از سقف نصب می شوند.
- بهتر است درب جعبه تقسیم در دسترس باشد و هیچ گونه سیم برقی از آن بیرون نیامده باشد.
- نباید هیچ کدام از سیم های برق درون جعبه لخت باشند. زیرا ممکن است دچار برق گرفتگی شوید.
نقد و بررسیها