این روزها مجموعه ای از لوازم خانگی در هر منزلی وجود دارد و افراد به صورت روزانه با آن ها سروکار دارند یکی از لوازم خانگی که تقریباً در همه منزل ها وجود دارد تلویزیون است. تلویزیون جزو لوازم خانگی می باشد که باعث سرگرمی افراد یک خانه می شود و در طول زمان با تغییرات زیادی همراه بودند. تلویزیون های جدید از نظر اندازه صفحه نمایش و اندازه بدنه نسبت به قبل خیلی بزرگ تر و کم حجم تر شده اند. علاوه بر این ها، تلویزیون ها هوشمند هستند و همراه آن ها کنترل های مختلفی وجود دارد. با کنترل تلویزیون می شود عملکرد تلویزیون را تنظیم کرد و یا آن را کنترل کرد. کنترل ها انواع مختلفی دارند.
کنترل استاندارد که بر روی همه تلویزیون ها وجود دارد. این کنترل ها درواقع ریموت کنترل هستند و بر روی آن ها دکمه های مختلفی برای جابه جا کردن کانال ها و یا کم وزیاد کردن صدا روشن و خاموش کردن تلویزیون وجود دارد. ریموت کنترل های هوشمند یکی دیگر از انواع کنترل هستند که از نظر عملکرد و کارایی نسبت به کنترل های استاندارد در سطح بالاتری قرار دارند. ریموت کنترل های هوشمند همان کارکرد ریموت کنترل استاندارد را دارند ولی علاوه بر آن ها امکانات و ویژگی های بیشتری نیز دارند.
ریموت کنترل های هوشمند این قابلیت را دارند که می شود با آن ها منوی تلویزیون را اسکرول و یا بالا و پایین کرد. کنترل های هوشمند از نظر کارایی و کاربری خیلی راحت تر و آسان تر از ریموت کنترل های استاندارد هستند برای تلویزیون های ۲۰۲۰ ریموت کنترل های هوشمندی وجود دارد که، این قابلیت را دارند که می توانند صدا را ضبط کنند و از طریق ضبط صدا می توانند خواسته های کاربر را به سیستم تلویزیون انتقال بدهند و یا آن را انجام دهند.
قسمت های مختلف کنترل تلویزیون
همه ریموت کنترل ها فرقی نمی کند ریموت کنترل یک تلویزیون باشند یا ریموت کنترل یک وسیله دیگر، این ریموت کنترل ها از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که شامل برد الکتریکی، صفحه کلید، باتری، سنسور و لامپ ال ای دی می باشند. برد الکتریکی در واقع یکی از بخش های ریموت کنترل می باشد که دارای تنظیمات و برنامه های کنترل است. بر روی برد الکتریکی بخش های دیگری مثل ترانزیستور و آی سی و خازن نصب می شود.
صفحه کلید درواقع یکی از قطعات پرکاربرد و اصلی کنترل تلویزیون است معمولاً صفحه کلید روی کنترل تلویزیون از جنس پلاستیک می باشد که بر روی قاب کنترل سوار می شود صفحه کلید به عنوان یک رابط میان کاربر و تلویزیون می باشد و عملکرد آن به گونه ای می باشد که اگر یک دکمه ی کنترل را فشار دهید این فشار را به مدار برد کنترل تلویزیون انتقال می دهد و باعث قطع و وصلی مدار می شود تا بتواند خواسته کاربر را پیاده سازی کند.
باتری یکی دیگر از بخش های کنترل تلویزیون است در واقع بدون باتری هیچ کنترلی کار نمی کند و کارایی ندارد و کنترل تلویزیون از دو باتری تشکیل شده که بسته به اندازه و کارایی کنترل اندازه باتری ها نیز تفاوت دارند.
سنسورها درواقع سیگنال ها را از راه دور دریافت می کنند و به گیرنده انتقال می دهند. وجود سنسور برای برقراری ارتباط بین کاربر و گیرنده لازم و ضروری است. زمانی که دکمه کنترل تلویزیون را فشار می دهیم و هیچ اتفاقی نمی افتد درواقع سنسورها نتوانستند سیگنال را با گیرنده تلویزیون مرتبط کنند.
لامپ ال ای دی یکی دیگر از بخش های ریموت کنترل ها در انواع کنترل تلویزیون می باشد درون هر ریموت کنترل یک لامپ کوچک ال ای دی وجود دارد نام دیگر این لامپ های ال ای دی در کنترل تلویزیون، چشم کنترل نیز است. زمانی که یک دکمه کنترل تلویزیون را فشار می دهید آی سی هایی که روی برد وجود دارند با توجه به مکان کلید سیگنال مربوط را به ترانزیستور می فرستند ترانزیستور سیگنالی را که دریافت کرده به لامپ ال ای دی منتقل می کند این لامپ ها به کمک دیودها که یک نوع انتشاردهنده اشعه معادن قرمز هستند سیگنال ها را دریافت و بعد آن را به گیرنده تلویزیون ارسال می کنند.
نکات مربوط به کنترل تلویزیون
زمانی که کنترل تلویزیون کار نمی کند و یا دچار اختلالاتی می باشد، بهتر است به نکاتی توجه کنید. در این جا به چند نکته و راهکار حل مشکل کنترل تلویزیون اشاره می کنیم. زمانی که کنترل تلویزیون از راه دور کار نمی کند بهتر است به نزدیک تلویزیون بیایید و دوباره دکمه های کنترل را تست کنید. توجه داشته باشید که جلوی حس گر کنترل هیچ چیزی وجود نداشته باشد. چراغ های فلورسنت در عملکرد کنترل تلویزیون مشکلاتی ایجاد می کنند بهتر است زمانی که کنترلبه درستی کار نمی کند چراغ فلورسنت را خاموش کنید دقت داشته باشید که باتری ها را در محفظه باتری کنترل به درستی جاگذاری کرده باشید به علامت های مثبت و منفی روی باتری و محفظه باتری دقت کنید.
نقد و بررسیها