ساخت کمد دیواری به مهارت خاصی نیاز دارد و باید نوع آن با توجه به اندازه محیط اتاق و انتظاری که از آن دارند مشخص شود. کمد دیواری ها معمولا برای کمد جارختخوابی و کمد جای لباس ساخته می شوند اما امروزه با ایجاد تغییراتی در ظاهر آن ها و استفاده از آیینه کاری، ظاهری شیک به آن ها بخشیده اند که در سالن پذیرایی نیز از آن ها استفاده می شود.
نصب کمد دیواری یکی از بهترین روش ها برای نظم دادن به اتاق خواب ها و فضای داخلی منزل است. این مسئله مخصوصا در آپارتمان های نقلی امروزی بیشتر اهمیت پیدا می کند، زیرا می توان از فضای عمودی موجود در اتاق ها با کمک طبقه های کمد دیواری به بهترین شکل ممکن استفاده نمود. کمد دیواری ها دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به فضای در دسترس و هزینه ای که می خواهید به برای این کار اختصاص دهید می توانید از آن ها استفاده نمایید. با ما همراه باشید تا با آموزش ساخت کمد دیواری بیشتر آشنا شوید. ما در دوره آموزش کابینت سازی مهارت های لازم برای این کار را نیز بیان کردیم.
مراحل ساخت کمد دیواری
۱- انتخاب مدل
یکی از مراحل ساخت کمد دیواری انتخاب مدل و طرح آن می باشد. برای آنکه راحت تر بتوانید مدل کمد دیواری را انتخاب نمایید بهتر است که ابتدا تعیین کنید که هدفتان از ساخت کمد دیواری چیست؟ کمد رختخواب در نظر دارید یا کمد لباس؟ نوع درب کمد دیواری خاصی در نظر دارید یا خیر؟ با پاسخ دادن به این سوال ها می توانید گزینه مناسب تری را انتخاب نمایید.
۲- اندازه گیری محل قرار گیری کمد دیواری
معمولا کمد دیواری را برای اتاق های خواب می سازند. به همین منظور در زمان ساخت منزل گاهی اوقات یک فرورفتگی برای قرار دادن کمد دیواری ایجاد می کنند و یا در اتاق هایی که این فرورفتگی وجود ندارد یک ضلع از اتاق را برای نصب کمد دیواری در نظر می گیرند.
در صورتی که بخواهید از یک ضلع اتاق استفاده نمایید باید اندازه عرض دیوار و همچنین ارتفاع از کف اتاق تا سقف را اندازه گیری نمایید. در هنگام اندازه گیری ارتفاع باکس های تزئینی سقف های دکوراتیو را در نظر بگیرد که اندازه ها دقیق و درست باشد.
اما در مواردی که کمد دیواری قرار است در قسمت فرورفتگی دیوار نصب شود باید عرض جلو و عقب فرورفتگی اندازه گیری گردد و سپس کمترین اندازه در نظر گرفته شود. همچنین گاهی اوقات در قسمت فرورفتگی کانال کولر یا ستون وجود دارد که در هنگام کشیدن نقشه باید به آن ها توجه نمود، پس از تعیین عرض کمد دیواری ارتفاع درون قسمت فرورفتگی را اندازه گیری نمایید. در مراحل ساخت کمد دیواری باید دقت کافی داشته تا بتوانید عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارید. ساخت کمد دیواری مهارت خاصی لازم نداشته و شما با کمی دقت و تمرکز می توانید بهترین کمد دیواری را بسازید.
۳- طراحی کمد دیواری
در آموزش ساخت کمد دیواری مرحله طراحی اهمیت زیادی دارد. پس از این مراحل نوبت به طراحی کمد دیواری می رسد که شامل تعیین قفسه های داخل کمد دیواری، تعداد درب ها و کشوها می باشد. طرح مد نظر را بر روی کاغذ ترسیم می کنند و سپس اندازه های گرفته شده را بر روی آن تعیین می کنند. در این مرحله بر روی نقشه قناس ها و محل کانال کولر را نیز مشخص می کنند که در زمان اجرا و برش قطعات مشکلی ایجاد نشود. عمق کمدهای جا لباسی حدود ۶۰ الی ۹۰ سانتی متر و عمق کمد جا رختخوابی ۹۰ سانتی متر است.
۴- خرید مواد اولیه مناسب
مهم ترین مرحله در ساخت کمد دیواری که نیاز است به طور ویژه به آن توجه شود خرید مواد اولیه مرغوب و با کیفیت می باشد تا عمر مفید کمد دیواری افزایش یابد. معمولا کمد دیواری ها از جنس MDF PVC و های گلاس می باشند. هر نوع از کمد دیواری به وسایل اولیه متفاوتی احتیاج دارد. رایج ترین کمدهای دیواری از جنس MDF هستند که قیمت مناسبی نیز دارند. کمدهای دیواری که از جنس PVC هستند به دلیل خاصیت ضد آبی که دارند دارای قیمت بالاتری هستند، بنابراین نوع چوبی که برای بدنه کمد دیواری انتخاب می کنید بسیار مهم است. بهتر است چهار چوب کمد دیواری از جنس فلز باشد نه MDF زیرا مقاومت بیشتری دارد و به مرور زمان کمتر دچار آسیب یا شکستگی می شود. ساخت کمد دیواری های ریلی نیاز به یراق آلات با کیفیت دارد و باید بهترین نوع آن را تهیه نمود.
۵- برش قطعات
پس از اندازه گیری، طراحی و تهیه مواد اولیه مرغوب باید بر اساس اندازه گیری ها قطعات چوب را سنباده کاری و اره کاری نمود و همه آن ها را به طور دقیق برش زد که بتوان کمد دیواری زیبا و با کیفیتی را ساخت. در آموزش ساخت کمد دیواری می سعی کردیم کار با ابزار را به شما آموزش داده تا بدون دردسر به کار خود ادامه دهید.
۶- اتصال قطعات به یکدیگر
در این مرحله باید با استفاده از چسب و میخ قطعات چوبی برش خورده را به درستی به یکدیگر متصل نمود تا بتوان ریل های کشوها و لولاها را به درستی جایگذاری کرد. این مراحل باید با دقت بالایی انجام شوند تا در نهایت کمد دیواری ایرادی نداشته باشد. درب کمد دیواری بر اساس کاربرد آن در نظر گرفته می شود و معمولا برای کمدهای جا رختخوابی از درب های لولایی استفاده می شود اما برای کمدهای جا لباسی مخصوصا در اتاق های کوچک از درب های ریلی که به فضای کمتری احتیاج دارند استفاده می شود.
۷- رنگ آمیزی
در ساخت کمد دیواری آخرین مرحله رنگ آمیزی می باشد که بیشتر در ساخت کمد های ساخته شده از جنس چوب کاربرد دارد. کمدهای MDF دارای تنوع رنگی بسیار بالایی هستند که مشتری می تواند رنگ مورد نظر خود را انتخاب نمایید و دیگر نیازی به رنگ آمیزی نخواهد بود. همچنین در بازار درب های کمد دیواری پیش ساخته شده ای وجود دارد که می توان از آن ها استفاده نمود.
امروزه کاربرد کمد دیواری ها فقط به اتاق های خواب و نظم بخشیدن به آن ها محدود نمی شود و در فضای پذیرایی و نشیمن نیز به عنوان کتابخانه یا بوفه استفاده می شوند. بنابراین جنبه تزئینی نیز دارند. همچنین در مواردی که می خواهند فضای اتاق بزرگ تر به نظر برسد درب کمد دیواری ها را با روکشی از آینه تهیه می کنند که بسیار شیک و زیبا است.
اگر مطالب امروز که در رابطه با آموزش ساخت کمد دیواری بود را مطالعه نمایید متوجه می شوید که ساخت کمد دیواری و کابینت دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند و هر کدام به دانش خاصی نیاز دارند.
سلام،میخواستم بپرسم آیا کلاس های حضوری برای اموزش ساخت کمد دیواری دارید
سلام حکمت عزیز
کلاس جداگانه ای برای کمد دیواری نداریم
ولی در کلاس کامل کابینت سازی ما به هدفتون میرسید
سلام هزینه ی کلاس کابینت سازی چقدر است؟
سلام به این لینک مراجعه کنید
https://fannisho.com/product/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%da%a9%d8%a7%d8%a8%db%8c%d9%86%d8%aa-%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c-mdf/
سلام بوشهر هم کلاس دارین
اقای خدادادی من کلاس دارم
سلام بوشهر هم کلاس دارین؟؟؟؟؟؟؟؟