انواع پارتیشن (Partition) به عنوان یک جدا کننده در فضا، کاراییهای بسیاری در طراحی و دکوراسیون داخلی دارد. از پارتیشنها که انواع مختلفی نیز دارند، میتوان در اندازههای مختلفی استفاده کرد. بیشتر افراد تصور میکنند پارتیشن یک تیکه چوب بلند است که تا سقف ادامه دارد و تنها کاربرد آن پوشاندن قسمتی از خانه است. اما پارتیشن میتواند حتی یک آکواریوم باشد که در سطح کوتاه دو قسمت را از هم جدا میکند. پارتیشنها میتوانند در زیبا سازی فضا نقش مهمی را بازی کنند. علاوه بر موارد ذکر شده پارتیشنهای چوبی میتوانند بهترین فضا ساز در محیط باشد. پارتیشنها را در ابتدا با توجه به فضای موجود، بر روی کاغذ طراحی میکنند و این نقشه را بر اساس نحوه رفت و آمد عملی میکنند.
انواع پارتیشن بندیها
پارتیشنها بر اساس کاربردی که دارند به دستههای مختلفی تشکیل میشوند. بطور مثال پارتیشنهایی که در فضای خانه به کار میروند معمولا تمام چوب و یا MDF هستند و علاوه بر اینکه قابلیت جدا سازی فضاهای مورد نظر از یکدیگر را دارند، میتوانند محلی برای قرار دادن وسایل دکوری نیز باشند.
انواع پارتیشن اداری
یکی از انواع پارتیشن بندی پارتیشن های اداری هستند. پارتیشنهای اداری نیز باید داری ویژگیهای خاصی باشند، به طور مثال اگر از شیشه در طراحی آن استفاده شود، آن شیشه باید عایق صدا باشد. به علت کمبود فضا در شرکتها معمولا برای جدا کردن بخشهای مختلف از پارتیشن استفاده میشود. اگر در اداره و یا سازمانی قصد داشته باشند که فضایی را به طور کامل پوشش دهند، از MDF استفاده میکنند. گاها از پارتیشنهای نیمه ام دی اف نیز استفاده میشود. ایجاد دیوار برای تبدیل فضا به اتاقهای مورد نظر نیازمند هزینه و صرف زمان زیاد است.
همان طور که میدانید در ساختمانهای استیجاری قابلیت تعویض اندازه محیط به زیر مجموعههای مختلف وجود ندارد. با استفاده از پارتیشن میتوانید در شرکت بهینه سازی کنید. به کمک پارتیشن میتوانید برای افراد و کارمندان اتاقهای مجزا درست کنید که در این حالت آنها مسئولیت تمیز کردن اتاق و رسیدگی به اسناد را خودشان بر عهده میگیرند. علاوه بر این تنها بودن هر کارمند و جدا بودن از یکدیگر باعث میشود که هر کدام کارایی بیشتری داشته باشند. پارتیشنهایی که در ادارهها استفاده میشوند دارای دو نوع دو جداره و تک جداره هستند.
پارتیشنهای دو جداره همان پارتیشنهایی هستند که عایق صدا و انرژی هستند. در ادارهها از پارتیشنهای متحرک بسیار استفاده میشود. این پارتیشنها از جنس چوب و یا آلمینیوم چهار پر نیز میتوانند باشند. پارتیشنهای متحرک قابل جابجایی در هر زمان هستند.
انواع پارتیشن های منزل
یکی دیگر از انواع پارتیشن بندی پارتیشن های مخصوص منازل است. این پارتیشنها در فضای خانهها مورد استفاده قرار میگیرند. در خانههای کوچک امکان جدا سازی اماکن مختلف در خانه به کمک دیوارهای گچی وجود ندارد به همین علت از پارتیشنها استفاده میشود. همچنین در خانههایی با محیطهای بزرگ سعی میشود برای تبدیل آن به فضاهای کوچکتر، پارتیشنهای مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از علتهای اصلی استفاده از پارتیشن در خانهها، ایجاد فضا و حریم خصوصی برای افراد است. امروزه متدهای جدید دکوراسیون و طراحی داخلی به صورتی تعبیه شدهاند که فضا در بازترین حالت ممکناش ساخته شود.
ولی در این میان نیاز افراد به محلی جدا که بتوانند در آن به فعالیتهای شخصی نظیر کار، مطالعه و یا صرف غذا بپردازند، نادیده گرفته شده است. از مهمترین کاربردهای پارتیشن در خانهها ایجاد حریم خصوصی و فاصلهای میان نشیمن و راهرو و اتاقها است. انتخاب جنس و رنگ پارتیشن بر عهده دکوراتور خانه با توجه به سلیقه مشتری است. معمولا از رنگی استفاده میشود که با بقیه دکوراسیون هماهنگ باشد و خیلی هم واضح نباشد. گاها از طرحهایی مانند گیاه، چوب و درخت نیز برای پارتیشنها استفاده میشود.
انواع پارتیشن بر اساس سطح دید
یکی دیگر از انواع پارتیشن بندی پارتیشن بر اساس سطح دید است. پارتیشنها را میتوان با توجه به این موضوع که تا چه میزان میتوان به کمک آنها سطح دید را پوشاند، به دستههای مختلفی تقسیم کرد. به طور مثال پارتیشنهای چوبی بهترین نوع پارتیشن است که به طور کامل دید افراد به سمت دیگر را محدود میکند. نوع دیگر پارتیشن، پارتیشنهایی هستند که از جنس شیشه میباشند. این پارتیشنها قابلیت عبور نور از خودشان را دارند که البته این مورد جزو اولویتهای دکوراتورها است.
پارتیشنهای پردهای و یا شبکهای که پانچ شده نیز نام دارند، نیز تا حد زیادی فضای مورد نظر را تحت پوشش قرار میدهند، ولی باز هم دید وجود دارد. همان طور که میدانید منظور از پارتیشن هر چیزی است که قسمتی از یک فضا را از قسمتهای دیگر جدا کند، بنابراین گل و گیاه و یا یک کتابخانه که میتوانند میان دو قسمت حائل باشند نیز پارتیشن نام دارند.
شما می توانید برای کسب مهارت در دوره های آموزش ساخت پارتیشن دوجداره شرکت کرده و در این حرفه حرفه ای شود.
نقد و بررسیها