نکات اساسی در نصب ریل آسانسور

ریل-ها-در-آسانسور-کششی

نصب ریل آسانسور یکی از مهم ترین مراحل نصب کلی آسانسور است. درون چاه آسانسور از لوازم زیادی می توان نوشت و همه آن ها نیز قابل بررسی اند اما مهم ترین بخش آسانسور که اتفاقا درون چاه آسانسور قرار دارد و مسافر های درون کابین آسانسور از دقت و کیفیت و شرایط نصب آن بی خبرند، ریل آسانسور و براکت های درون چاه آسانسور می باشد.

ریل های آسانسور از مهم ترین تجهیزات آسانسور اند که در هنگام نصب آن ها می بایست نهایت دقت را داشت. ریل ها وسیله ای هستند که جهت هدایت کابین آسانسور در مسیری ثابت در داخل چاه استفاده می شوند. این وسیله از جنس فولاد می باشند و طراحی آسانسور، ابعاد آن ها را مشخص می نماید. مقطع ریل به شکل T مورد استفاده در این صنعت است. به دلیل آنکه به حرکت نرم و آرام کابین و وزنه تعادل آسانسورها مد نظر است، می بایست سطح ریل ها ماشین کاری شود و کاملا صاف و صیقلی گردند.

در ادامه مطلب شما می تواند به تعریف درستی از ریل آسانسور چیست برسید. 

طریقه نصب ریل آسانسور کششی

از اولین قطعاتی که در چاه آسانسور نصب می گردد ریل های آسانسور می باشد که معمولا عمر آن ها برابر با عمر ساختمان است. از عوامل اصلی که در کیفیت حرکت آسانسور تأثیر گذار است می توان به ریل ها اشاره کرد.همانطور که می دانید ریل گذاری آسانسور دارای دو مجموعه است. اولین مجموعه ریل ها مربوط به هدایت کابین آسانسور کششی در حرکتی عمودی به سمت بالا و پایین است و همچنین ریل های وزنه تعادل؛ دومین مجموعه ریل هایی را باید به طور اختصاصی برای آن ها نصب نمود.

در آسانسورهایی که کابین آن ها دارای دو درب عمودی هستند ریل ها در گوشه چاه نصب می شوند و به وضعیت گوشه ای که قرار دارند اصطلاحا کرنر پست (Corner post) می گویند. در آسانسور های هیدرولیکی معمولا فقط یک نوع طراحی و نصب برای ریل های آسانسور اجرا می شود.

در نصب ریل آسانسور معمولا به طول ۵ متر ریل استفاده می شود البته در طراحی های خاص متراژ ریلها می تواند ۲٫۵ متر یا حتی یک متری هم باشد. مثلا در سد ها و ساختمان های بسیار بلند طول ریل ها متفاوت با منازل مسکونی می باشد. متراژ ریل ها معمولا به صورت ۵ متر است اما بنا به درخواست کارفرما و نوع طراحی مهندس سازه آسانسور ساختمان می توانند تقاضای ریل هایی با طول متفاوت دهند و کارخانه سازنده نسب به ساخت و برش ریل ها اقدام نماید. برخی از شرکت های سازنده برای اجرای درست و دقیق تر ریل ها قسمت پشت ریل ها را شماره گذاری می کنند تا نصاب نصب ریل آسانسور بتواند با دقت بهتر بتواند عملیات ریل گذاری آسانسور را انجام دهد. ابعاد و نوع ریل ها بسته به ظرفیت و سرعت هر آسانسور طراحی می شود.

بهترین ریل آسانسور,ریل آسانسور,ریل آسانسور ایرانی,

در نصب ریل آسانسور کششی چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

ممکن است اکثر افرادی که می دانند ریل آسانسور چیست از نکات مهم در نصب ریل با خبر نیستند. در ایران و اکثر کشور ها از ریل هایی به طول ۵ متر استفاده می کنند. هنگام نصب و اجرای ریل های فولادی طبق مقررات طول، اولین ریل باید طوری باشد که محل اتصال دو ریل به براکت ها برخورد نکند یا زیر آن ها قرار نگیرد. زیرا انبساط طولی ریل ها در تابستان و زمستان یا در حین حرکت کابین باعث می شوند تا ریل منبسط شوند و می بایست به این موضوع توجه کرد، به دلیل آنکه نمی توان براکت ها را جابجا کرد و از ابتدا براکت ها نصب شده اند، لازم است در ابتدای ریل گذاری آسانسور در محاسبه ی انتخاب اولین ریل بیشتردقت شود.

همچنین به همین دلایل ذکر شده، شروع اولین ریل گذاری همیشه با ریل کوتاه انجام می شود. شرکت های معتبر آسانسوری پیش از شروع ریل گذاری، نقشه های دقیقی را طراحی می کنند تا محل دقیق ریل ها و براکت ها و فاصله هر یک از آن ها و محل پشت بند ریل ها و اتصالات هر ریل پشت سر ریل بعدی مشخص شده و در اختیار نصاب آسانسور قرار می گیرد.

نصاب آسانسور وظیفه دارد تا در زمان آهنکشی همه موارد  ذکر شده را جهت اجرای هر چه بهتر سازه و کلاف بندی محل اتصال براکت ها را به کارفرما یا شخص نصاب درب و ریل بگذارد و بر آن ها نظارت دقیقی انجام بدهد.

ریل آسانسور چیست,ریل راهنما آسانسور,ریل گذاری آسانسور,

آهنکشی چاه آسانسور باید چگونه باشد؟

به خاطر داشته باشید قبل از نصب ریل های آسانسور باید توسط یک پارچه آغشته به روغن ریل را تمیز کنید و هر گونه زنگ زدگی و گرد و خاک را پاک کنید. طول آهنکشی شما هرگز نباید از ارتفاع چاه آسانسور بیشتر باشد. در انتقال ریل به درون چاه باید مراقب باشید که لبه های ریل به دیواره چاه برخورد نکند. ریل ها توسط لقمه ها به براکت ها محکم می شوند.

کاری که براکت ها انجام می دهند این است که ضریب اطمینان نگه داری ریل ها را بالاتر می برند و باعث می شوند تا حرکت آسانسور نرم باشد. قبل از اینکه ریل ها را به داخل چاه آسانسور منتقل کنید هر یک از آن ها را بازرسی کنید زیرا ممکن است ریل ها دارای پیچیدگی، تابیدگی و ضربه خوردگی باشند و در صورت تاب داشتن یا ایراد داشتن می بایست به کارخانه سازنده برگردانده شود. کیفیت نصب ریل آسانسور ارتباط مستقیمی به سرعت کابین درون چاه دارد و هر چقدر که سرعت آسانسور بیشتر باشد نیازمند آن است تا دقت بیشتر وخطای کمتری در ریل گذاری آسانسور ها باشد.

بطور مثال خطای ۲ میلی متر در سرعت ۰٫۶ متر بر ثانیه قابل چشم پوشی است اما در سرعت ۱ متر بر ثانیه یا بالاتر از آن برای مسافران بطور مشهود قابل حس کردن و نگران کننده است. این مورد برای آن دسته از افراد که می دانند ریل آسانسور چیست به وضوح قابل فهم است.

ریل معکوس آسانسور,ریل های آسانسور,بهترین ریل آسانسور,

آموزش نحوه نصب ریل آسانسور کششی بر روی هم

برای آنکه حرکت کابین نرم وبدون ارتعاش و به دور از ضربه و صدا باشد، در ابتدا باید ریل ها را خیلی دقیق شاقول و گونیا زد و اندازه دهانه ریل ها نسبت به همدیگر کاملا دقیق باشد. حداکثر مقدار انحراف مجاز ریل ها به نسبت هم باید کمتر از یک میلیمتر باشد. رأس هر یک از شاخه ریل ها دارای فاق و زبانه است و طریقه اتصال هر ریل با ریل بعدی اینطور می باشد که فاق یا زبانه ریل اول باید به داخل فاق یا زبانه ریل دوم برود. در اصطلاح عامیانه تر به این برآمدگی و تورفتگی رأس ریل ها نری و مادگی نیز می گویند.

همیشه پیش از سوار کردن یک ریل روی ریل دیگر رأس ها را با فرچه فلزی تمیز می کنند و یا اگر خوردگی و تو رفتگی وجود داشته باشد آن را با سوهان کاری صاف و یک دست می کنند .

ریل آسانسور,ریل آسانسور ایرانی,ریل آسانسور چیست,

محل اتصال ریل ها باید کاملا در یک امتداد باشد و هیچ عنوان نباید سطح اتصال دارای پله باشد. اگر چنانچه این سطح دارای برآمدگی باشد، مسافرین درون کابین به طور کاملا ملموس این ایراد را به صورت تکان خوردن و لرزش و ایجاد صدا را شدیدا حس می کنند. برای عدم ایجاد پله در محل اتصال ریل ها با هم از صفحات پشت بند فولادی (صفحه تخت فولادی) استفاده می شود.

مدیر سایت

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :