نکاتی درباره ایمنی آسانسور

نکاتی درباره ایمنی آسانسور

اگر بخواهیم احساس این که اگر زمانی در آسانسور قرار داده باشید؛ احتمال آن وجود دارد که آسانسور سقوط کند و به کف ساختمان برخورد کند، کم کنیم باید به نکاتی درباره ایمنی آسانسور اشاره کنیم.

هر آسانسوری دارای یک سیستم ایمنی است که به آن در اصطلاح پاراشوت می‌گویند، پاراشوت ترمز اضطراری آسانسور است که اگر سرعت آسانسور از حد معمول خودش بیشتر باشه؛ وارد عمل شده و به صورت مکانیکی حرکت آسانسور را کاهش می‌دهد. از طرفی زمانی که حرف از پاراشوت به میان می‌آید، بسیاری از افراد درباره کارکرد آن در زمان قطعی برق کنجکاو می‌شوند؛ در حالی که پاراشوت یا سیستم ایمنی آسانسور هیچ ربطی به وجود برق ندارد و خودکار عمل می‌کند.

جلوگیری از سوانح آسانسور,سوانح آسانسور,قطع برق آسانسور,

ترمز ایمنی آسانسور

آسانسور دارای ترمز اصلی است که عکس العمل خیلی بالایی دارد و در تمام زمان‌ها به خوبی کار می‌کند. زمانی که شما با آسانسور از یک طبقه به طبقه دیگر می‌روید؛ ترمز اصلی آسانسور است که بین طبقات آسانسور را نگه می‌دارد.

نکاتی درباره ایمنی آسانسور,جلوگیری از سوانح آسانسور,سوانح آسانسور,

ضربه گیر آسانسور برای ایمنی بیشتر

پایین ترین قسمت آسانسور چاهک یا چاله آسانسور نام دارد. چاهک آسانسور قطعات مختلفی در خودش جای می‌دهد که یکی از مهم‌ ترین آن‌ها ضربه گیرهای کابین آسانسور و ضربه گیرهای وزنه تعادل هستند که از پلی اورتان ساخته می‌شوند و معمولا هیدرولیک یا فنری هستند و نحوه عملکرد آن‌ها به این صورت است که اگر آسانسور بیش از حد پایین بیاید با آن‌ها برخورد می‌کند و سرعت و فشار آسانسور را تا حدی مهار می‌کنند. لازم به ذکر است در زمانی که آسانسور هیدرولیک باشد در چاه، به جز ضربه گیر، فلنج، جک و لوله‌های هیدرولیک هم وجود دارند.

قطع برق آسانسور,نکاتی درباره ایمنی آسانسور,جلوگیری از سوانح آسانسور,

باز و بسته شدن درب‌های آسانسور

افرادی دوره دیده وجود دارند که تحت عنوان تکنسین آسانسور فعالیت می‌کنند؛ زمانی که آسانسور به مشکلی برخورد کند این افراد وارد عمل شده و آن را حل و فصل می‌کنند. به همین دلیل اگر در یک آسانسور گیر افتادید با فشار دادن زنگ خطر آسانسور، تکنسین آسانسور ساختمان خود را با خبر کرده و منتظر بمانید تا درب آسانسور را باز کنند؛ در واقع حبس شدن در آسانسور تا حد زیادی وجود ندارد.

قطع برق آسانسور

درباره کارکرد و خراب شدن آسانسور نگرانی زیادی وجود ندارد؛ تا زمانی که برق آسانسور قطع شود و یا با نقص فنی مواجه شود که نیاز به تعمیراتی حدودا بیست دقیقه الی یک ساعت دارد و چنانچه تعمیرکار نتواند مشکلات آن را رفع کنند، اهرم دستی آن را کشیده و آسانسور را به نزدیک ترین طبقه می‌رساند.

محافظت از چاه آسانسور

چاهک آسانسور همانند یک کانال هوایی کارکرد دارد به همین دلیل راهروی طبقات مختلف یک ساختمان باید با استفاده از درب‌های ضد حریق محافظت شوند تا بتوانند از ورود هر گونه دود، آتش و ماده‌ی اشتعال زا به آن جلوگیری شود تا بتوان از بروز آتش سوزی در آسانسور و ساختمان جلوگیری شود.

نکاتی برای پیشگیری از سوانح آسانسور

حادثه می‌تواند در هر لحظه و هر زمان رخ دهد؛ اما رعایت بعضی نکات ضریب احتمال آن را کاهش می‌دهد. برای کاهش  حوادث آسانسور باید یک سری کارها را انجام داد.

نصب نشانه‌های ایمنی و علائم راهنمای آسانسور در شبانه روز کمک زیادی می‌کند تا افراد گیر حادثه آسانسور نشوند. همچنین آسانسور باید علاوه بر شبکه برق، به یک ژنراتور برق وصل باشد تا در زمانی که برق شهری به هر دلیلی قطع شود بتواند برق اضطراری داشته باشد.

از طرفی نصب دیوارهایی در اتاقک آسانسور که مقاومت در برابر آتش ندارند ممنوع است.

در پایان لازم به ذکر است برخورداری از گواهی استاندارد ایمنی و کیفیت یکی از ملزومات نصب و راه اندازی آسانسور در یک ساختمان است که همین امر باعث شده تا موارد ایمنی به خوبی رعایت شده و سوانح آسانسور و احتما سقوط آن خیلی کمتر از گذشته شود.

 

تهیه شده در وب سایت فنی شو

مدیر سایت

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :