شغل آسانسور در خارج از کشور یکی از کارهایی است که درآمد و بازار کار خوبی دارد. افراد به دلایل گوناگونی میتوانند مهاجرت کنند و در زندگی خود تغییراتی ایجاد کنند. افراد با هدف زندگی بهتر به کشورهای دیگر میروند و برای امرار و معاش خود کار میکنند. بعضی از مشاغل وجود دارند که در خارج کشور بازار کار خوبی دارند. یعنی اگر فرد مهارتهای آن را در داخل کشور یاد گرفته باشند، میتواند با استفاده از آن هم در کشوری دیگر کسب درآمد کند. در این مقاله در آکادمی آسانسور نگاهی به وضعیت شغل آسانسور در خارج از کشور و مهارتهایی که یک تکنسین آسانسور باید داشته باشد میاندازیم پس با ما همراه شوید.
حرفه و شغل آسانسور
امروزه کمتر ساختمانی وجود دارد که از آسانسور برای جابه جا کردن افراد و اشیا استفاده نشود. آسانسور به وسیله ای تبدیل شده است که جزء اساسی زندگی به شمار میرود. از این رو صنعت ساخت، فروش و نصب آسانسور به یکی از صنایع رونق یافته تبدیل شده است. آسانسورها پس از ساخت نیاز به تعمیر و سرویس پیدا میکنند؛ از این رو همواره به تکنسینهای آن نیاز است. یک تکنسین آسانسور باید توانایی و دانش کافی و لازم برای کار با آن را داشته باشد. یک نصاب آسانسور وظیفه دارد تا آن را راه اندازی و نگهداری کند؛ برای این کار باید دورههای تخصصی آسانسور را گذرانده باشد که عبارتند از:
کارهای مرتبط با آهن کشی چاه آسانسور
تنظیم و نصب ریل آسانسور
کارهای فنی و تکنیکی آسانسور
بررسی و چک کردن سلامت کارکرد قطعات آسانسور
انجام تستهای ایمنی آسانسور
تحویل آسانسور در زمان مناسب به مشتری
ویژگیهای نصاب آسانسور
نصاب آسانسور و تکنسین آن باید یک سری ویژگیها داشته باشد تا هم بتواند در داخل و خارج از کشور کارهای مناسب داشته باشد. لازمه ورود و موفقیت در هر کاری علاقه و اشتیاق است، اگر به کار آسانسور علاقه نداشته باشید و تنها بخواهید بخاطر درآمد و خروج از کشور به این شغل وارد شوید، نمیتوانید در آن موفق شوید؛ چرا که آسانسور مباحث فنی زیادی دارد و برخی کارهای تعمیراتی آن نیاز به انرژی و صبر بالایی هم دارد. پس از علاقه اولین مورد برای تکنسین آسانسور توانایی بدنی است باید قطعات آسانسور را از ساختمان خارج کرده و در صورت نیاز تامین کند. همچنین دومین مورد به خصوص برای خارج از کشور مدرک مناسب است. امروزه مراکز آموزشی وجود دارند که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای فعالیت کرده و دورههای مناسب این شغل برگزار میکنند و پس از آن به کارآموز مدرک رسمی قابل ترجمه میدهند تا در خارج کشور هم اعتبار داشته باشد، مجتمع فنی شو یکی از این مجموعههاست. برای اطلاع از دوره های آموزش آسانسور کلیک کنید
وظایف نصاب و تعمیرکار آسانسور در یک نگاه
نصاب و تعمیرکار آسانسور یک سری وظایف بر عهده دارد که به شرح ذیل هستند
- بررسی موتور، درب آسانسور و امنیت آنها
- انجام کارهای مرتبط با مونتاژ قطعات آسانسور
- پاسخگویی به سوالات مشتریان
- بررسی و بازبینی آسانسور
- انجام کارهای مرتبط با سرویس و نگهداری آن
بازار کار آسانسور در خارج از کشور
آسانسور مانند هر شغل دیگری در کشورهای مختلف بازار کار متفاوتی دارد. تحقیقات نشان میدهد در کشور کانادا بازار کار این شغل از سال ۲۰۱۰ به بعد با رشد صعودی همراه بوده است. همچنین بازار کار آسانسور در کشورهای پیشرفته و به روز مانند آلمان، آمریکا و انگلستان هم با رونق بالایی همراه است.
میزان درآمد یک تکنسین آسانسور به فاکتورهای زیادی بستگی دارد که اولین مورد آن میزان تحصیلات و مهارت فرد است؛ هر چه مهارت و تجربه وی بیشتر باشد، درآمد و دستمزد آن هم بالاتر خواهد بود، اما به طور کلی میزان درآمد متوسط یک نصاب و تکنسین آسانسور در کشور آمریکا حدودا ۸۲ هزار دلار و در کشور انگلستان ۴۵ هزار پوند در سال است.
نحوه ورود به بازار کار آسانسور
برای این که بخواهید به بازار کار این شغل وارد شوید بایک یک سری مهارتها و دورهها را طی کنید. میتوانید کنار یک استاد کار دوره گذرانده و آموزشهای لازم را از نظر فنی ببینید. همچنین میتوانید در دوران دبیرستان هم در رشته کار و دانش و شاخههای مرتبط تحصیل کنید. راه سوم این است که در موسسات فنی و حرفه ای که زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور هستند دوره ببینید به خصوص اگر میخواهید به خارج از کشور سفر کنید نیاز به مدرک معتبر دارید؛ اما اگر تنها در داخل کشور به دنبال شغل هستید و نیازی به مهاجرت ندارید با دورههای تجربی هم میتوانید اما موضوع برای خارج از کشور جداست. البته لازم به ذکر است اگر میخواهید مهاجرت کنید علاوه بر یادگیری مباحث آسانسور و کارهای آن در زمینه زبان انگلیسی هم فعالیت کنید؛ چرا که برای کار نیاز است تا با مشتریان برخوردار کنید و به آنها توضیحاتی دهید، برخورداری از مدارک تسلط بر زبان انگلیسی مانند آیلتس به شما کمک زیادی در موفقیت در این شغل خواهد کرد.
نقد و بررسیها