نصب پارکت لمینت در کف سالن خانهها همواره یکی از انتخابهای اصلی طراحان دکوراسیون بوده است. این پوشش چوبی در رنگهای مختلف قابل نصب است. شاید در گذشته تنها با رنگهای تیره مثل مشکی و یا قهوهای سوخته قابل اجرا بودند، اما امروزه در رنگهای کرم، خاکستری و روشن اجرا میشوند.
مواد جانبی نصب پارکت لمینت و نکات جذاب آن
همانطور که اشاره کردیم امروزه استفاده از این پارکتها بسیار گسترش پیدا کرده است. در بیشتر ساختمانهای مجلل و هتلهای گران قیمت، از پارکت لمینت استفاده میشود. در ادامه مقاله قصد داریم متریالهایی که در نصب پارکت لمینت مورد استفاده قرار میگیرد را مورد بررسی قرار دهیم.
اسکوتی، قرنیز، قرنیز پی وی سی، قرنیز چوبی، میت، گرده، لب پله، فوم، قرنیز ام دی اف میانه از ابزارها و موادهایی هستند که در نصب پارکت لمینت مورد استفاده قرار میگیرند.
همانطور که میدانید طراحی برای محیط داخلی خانهها کاری تخصصی و تا حدی وابسته به سلیقه اشخاص است. اما یکی از نکات مهم این است که نصب لمینت بر خلاف بسیاری از وسایل تزئینی، نیازمند اپراتور متخصص است که در اندازه گیری ابعاد، میزان استفاده از متریال و بقیه موارد، تجربه و اطلاعات کافی داشته باشد.
مزیت های نصب پارکت لمینت
پارکت لمینت پس از پارکت وارد بازار شد. در ابتدا استفاده از پارکت مرسوم بود اما نکته مهم عدم مقاومت پارکت دربرابر آب بود. از طرفی پارکت در برابر حشرات مقاوم نبود. دقت کنید که پارکت لمینت و لایه غیر چوبی آن در برابر آب مقاوم است.
نصب پارکت لمینت مزایای بسیاری دارد. از طرفی پارکت لمینت نسبت به سایر انواع پارکت دارای تنوع رنگی بیشتری است. از آنجا که پارکت لمینت دارای چند لایه است، برای تعادل دما و عدم انتقال گرما یا سرما بسیار مناسب است.
نصب لمینت به نوعی عایق صدا هم هست و از انتقال زیاد صدا جلوگیری میکند. پارکت لمینت ظاهری جذاب تر از انواع دیگر پارکت و یا پوششهای قدیمی دارد.
امکان جابجایی پارکت لمینت پس از نصب امکان پذیر است. اما در سایر پوششها اگر قطعهای کوچک آسیب ببیند، شما مجبور هستید تمام قطعات را عوض کنید. اما اگر تکهای از پاکت لمینت آسیب ببیند، تنها میتوانید همان قطعه را عوض کنید.
بسیاری از افرادی که از سرامیک استفاده میکنند، با مشکل آسیب رسیدن به کودکان یا سالمندان در اثر سر خوردن روبرو هستند. از طرفی زیرسازی کف سالن برای پوشش سرامیک بسیار هزینه بر و زمان بر است. اما زیرسازی سالن برای نصب لمینت بسیار ساده تر و سریع تر صورت میگیرد.
معایب استفاده از پارکت لمینت
یکی از معایبی که پارکت لمینت دارد، مقاومت کم میباشد. ممکن است در اثر استفادههای زیاد و بمرور زمان استحکام پارکت لمینت کم شود و هنگام استفده از آن سر و صدا ایجاد شود.
از طرفی از آنجا که در نصب پارکت لمینت از چسب استفاده میشود، ممکن است به مرور زمان و نفوذ آب و گرد و غبار به داخل قسمتهای باز پارکت لمینت، پارکت لمینت شل شود.
یکی از نکات منفی درمورد نصب پارکت لمینت این است که اگر سیستم گرمایشی و سرمایشی از کف داشته باشید، بمرور زمان با منبسط شدن در فصل گرما و سرد شدن در فصل سرما، این پارکت شل شود و هنگام راه رفتن سر و صدا ایجاد کند. اما پیشنهاد میشود که قسمتی کوچک از زمین را پارکت لمینت نصب نکنید. هرچند این مسئله ممکن است باعث نفوذ آب و گرد و غبار به داخل پارکتها شود.
مراحل نصب این محصول
نصب لمینت کاری تخصصی است که باید توسط اپراتور مخصوص صورت بگیرد. در ادامه مراحل نصب لمینت و نکات کاربردی آن را بررسی خواهیم کرد.
زیر سازی کف سالن
در مرحله اول برای نصب پارکت لمینت رطوبت فضا را بررسی کنید. با استفاده از رطوبت سنج رطوبت کف را اندازه بگیرید. این میزان نباید بیشتر از ۱۲ درصد باشد.
اگر قصد نصب لمینت بر روی سیمان را دارید، در ابتدا صبر کنید که سیمان کاملا خشک شود و سپس اقدام به انجام مراحل اولیه بکنید.
کف پوش لمینت را ۴۸ ساعت در محیط قرار دهید تا با دما هماهنگ شود. دقت کنید در فصل گرما و سرما دما را بیش از حد سرد و یا گرم نکنید. درجه ۲۴ بسیار مناسب میباشد.
اگر میخواهید نصب پارکت لمینت را بر روی سرامیک انجام بدهید، حتما چک کنید که سرامیکها لق نباشند و یا شکستگی در آنها وجود نداشته باشد.
آموزش تخصصی نصب لمینت در ایران با مدرک فنی و حرفه ای کل کشور
نصب فوم برای لمینت
در ابتدا فوم را روی زمین قرار دهید. تکهها قوم را روی یکدیگر قرار دهید. فومها به نوعی عایق صدا هستند و از نفوذ آب به داخل پارکت لمینت جلوگیری میکند. از طرفی به عنوان وسیله محافظتی برای پارکت لمینت در نظر گرفته میشود.
مرحله آخر نصب پارکت لمینت
در اخر پارکتها را باز کرده و بر روی فومها قرار دهید. سپس الوارها را با در نظر گرفتن اندازه اولین و آخرین عرض دیوار، بر روی فوم قرار داده و با ضربه غیر مستقیم نصب کنید.
نقد و بررسیها