هر آنچه درباره کام کن نجاری میخواهید بدانید !! نجاری حرفه ای است که دارای ریزه کاری در نجاری برای این که بتوانند سازههای چوبی بسازید از اتصالی به اسم کام و زبانه استفاده میکنند. اتصال کام و زبانه علاوه بر نجاری در مبل و کابینت هم مورد استفاده قرار میگیرد تا محصولات چوبی بی نقص دربیایند. برای ایجاد کردن این مدل شیار باید از دستگاه مخصوص و مناسبی استفاده کرد. در این مدل اتصال از یک مدل شیار به اسم کام و زبانه ای که داخل آن قرار میگیرد تشکیل شده است.
دستگاه کام کن نجاری
ابزاری است که برای ایجاد همین شیار اتصال کننده کام و زبانه کارایی دارد. این مدل دستگاه انواع گوناگونی دارد و مدلهای مختلفی از آن در بازار وجود دارد. کم کن نجاری به عبارت دیگر دستگاهی است که برای اتصال قطعات چوبی کاربرد دارد و یکی از دستگاههای ثابت و سه کاره در نجاری هم میباشد. کم کن یا کام کن در مبلمان، درب و پنجره سازی و کابینت سازی مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله نگاهی به کم نجاری و انواع آن خواهیم انداخت با وب سایت فنی شو همراه باشید. ( فنی شو دپارتمان آموزشهای فنی و حرفه ای و کار با ابزرآلات نجاری و کابینت سازی با بهره گیری از بهترین اساتید کشور)
مدل های مختلف کام کن نجاری
دستگاه کام کن معمولا کمی در کارگاهها غریب است؛ چرا که در نجاری عموما از اره فلکه و اورفرز برای ایجاد شیار استفاده می کنند در صورتی که اگر کارگاه نجاری حرفه ای و تخصصی باشد در آن حداقل یک دستگاه کم کنی وجود دارد. دستگاه کم کن مدل گوناگونی دارد که از جمله آنها میتوان دستگاه کم کن مته ای با موتور ثابت و موتور متحرک اشاره کرد.
دستگاه کام کن مته ای با موتور ثابت
دستگاه کام کن مته ای با موتور ثابت دارای موتور بی حرکت است که سه نام متصل به هم دارد و برای هر یک از آنها از سه نظام متصل استفاده میکنند. همچنین این دستگاه یک میز کار متحرک دارد که با استفاده از دو اهرم به حرکت در میآید. از دو عدد اهرم یکی میز کار را به چپ و دیگری صفحه را جلو و عقب حرکت میدهد.
دستگاه کام کن مته ای با موتور متحرک
دستگاه کام کن موتور متحرک برخلاف مدل دیگر یعنی ثابت، میزکارش ثابت است و موتوری که به آن وصل است با سه نظام قابل حرکت کردن میباشد. الکتروموتوری که در این دستگاه به کار رفته است روی کشو و یا ریل به سمت جلو و عقب حرکت دارد. در این مدل دستگاه هم از مته ای استفاده میشود که لبه آن تیز و برنده میباشد؛ در صورتی که در کارگاه نجاری از مته مارپیچ مخصوص استفاده میشود.
دستگاه کام کن کارگاهی
اگر کارگاه نجاری دارید که تولید انبوهی نمیکنید؛ در واقع کارگاه نجاری کوچیک دارد میتوانید طرح مورد نظر خود را ایجاد کنید و سپس با استفاده از علامت گذاری و اهرم شیار چشمی ایجاد کنید. برای کارکردن با این مدل دستگاه کم کن به نیروی انسانی نیاز دارید؛ این مدل تک فاز و سه فاز است که در بازار میتوانید آن را تهیه کنید.
دستگاه کام کن نجاری صنعتی
دستگاه کام کن صنعتی برای جاهایی است که تولید انبوده دارد. این مدل دستگاه دارای برنامه مشخص است که با دادن به اپراتور دیگر نیازی به نیروی انسانی نخواهید داشت؛ ویژگیهای این دستگاه به این صورت است که یک میز کار با قابلیت زاویه زنی دارد و همین طور گیرههای پنوماتیکی یا بادی دارد و میتوان با آن شیارهایی در اندازههای گوناگونی ایجاد کرد.
گیرههای پنوماتیکی که در دستگاه وجود دارد، این قطعه را بالا نگه داشته و پس از آن شیار با دقت بیشتری انجام میگیرد؛ این دستگاه برای کارگاههایی مناسب است که محصولات چوبی زیادی تولید میکنند و نیاز دارند تا از نیروی انسانی کمتری بهره ببرند.
نکات ایمنی در زمان کار کردن با کام کن
برای استفاده از دستگاههای نجاری حتما باید نکات ایمنی را در نظر داشته باشید؛ این مدل دستگاهها عموما آسیب زننده هستند؛ اگر نتوانید درست به آن کار کنید هم دستگاه را خراب کرده و هم محصول خوبی نخواهید در آورد. کم کن هم از این قاعده مستثنی نیست. در زمان کار بیش از اندازه نباید از مته و اهرم کار بکشید و فشار خیلی روی آن وارد نکنید چوب سبب شده تا مته و چوب بسوزد.
از طرفی از محکم بودن و سفت بودن قطعه هم اطمینان حاصل کنید چون که اگر این قطعات شل باشند، در زمان کار کردن مته خواهد شکست. از طرفی از مته کونیک اصلا در کارکردن با این دستگاه استفاده نکنید. ضمنا کار کردن با کم کن نجاری نیاز به تجربه و مهارت دارد؛ اگر تازه کارگاه نجاری زدید یا این که در زمان کار با این مدل دستگاهها مهارت کافی ندارید از فرد با تجربه کمک بگیرید تا هم به خودتان و هم به مواد اولیه آسیب نزنید.
از کجا میتونم کم کن نجاری کارگاهی موتور متحرک تهیه کنم. ممنون میشم راهنماییم کنید
دستگاه کام کن نجاری رو میزی هم دارید