این روزها کار دکوراسیون و باز سازی منازل نسبت به چندین سال قبل خیلی رواج پیدا کرده است. همچنین به ساختمان سازی و رعایت یکسری از اصول و قواعد بیش از بیش توجه می شود. در همین راستا با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، مصالح ساختمان سازی جدیدی نیز وارد بازار شده است که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. برای افرادی که در زمینه ساختمان سازی و دکوراسیون در حال فعالیت هستند Dray Wall یک اصطلاح کاملا آشنا می باشد.
Dray Wall در زبان فارسی به معنی دیوار خشک است ولی آن را بیشتر با نام کناف می شناسند. Dray Wall یا کناف را برای ساخت و سازهایی به کار می رود که در آن ها از مصالحی مثل ماسه و یا سیمان استفاده نمی کنند. نصب و پیاده سازی Dray Wall به دلیل اینکه زحمت کمتری دارد و همچنین سرعت پیاده سازی آن بالا است مورد توجه زیادی قرار گرفته است. اگر بخواهیم نگاه دقیقتری به Dray Wall داشته باشیم این است که یک دیوار نازک می باشد که در آن از روکش هایی مثل روکش گچی و یا سیمانی استفاده می شود که به وسیله میخ یا پرچ نصب می شود. دیوار کنافی بیشتر به عنوان یک جدا کننده فضا داخلی به کار می رود و دیوار بار بر نیست. بیشتر از کناف در سقف ها استفاده می شود. اصطلاحاتی مثل دیوار خشک کناف نیز برای Dray Wall در داخل ایران به کار می رود.
انواع Dray Wall
Dray Wall یا کناف به صورت های متنوعی وجود دارد که با توجه به بنا و کارکردی که دارند از آن ها استفاده می شود. یکی از پر طرفدارترین نوع آن کناف پنل گچی می باشد که برای همه قسمت های یک بنا قابل پیاده سازی می باشد. از کناف پنل گچی بیشتر برای زیباتر شدن سقف ها به کار می رود. نوع دیگری از Dray Wall می باشد که مقاومت و استحکام بالایی در مقابل رطوبت و نم دارد.
از این نوع کناف ها بیشتر برای سقف سرویس بهداشتی مثل حمام و آشپزخانه استفاده می شود. یک دیگر از انواع کناف دیوارهایی می باشند که ضد آتش هستند و استقامت زیادی در مقابل آتش سوزی دارد. این نوع از Dray Wall در حدود چهار یا پنج ساعت در برابر آتش مقاوم است. گروه دیگری درای وال ها هستند که به کناف سمنت مشهور می باشند. این نوع بیشتر برای مکان هایی به کار می رود که رطوبت زیادی در آنجا وجود دارد. جنس پنل کناف ها معمولا از سیمان است. آخرین نوع Dray Wall، در مقابل رطوبت و آتش هر دو مقاوم است و بیشتر در مکان های تاسیساتی که رطوبت و حرارت در آن ها زیاد است استفاده می شود. در هنگام پیاده سازی کناف توجه داشته باشید که هیچ پنل کنافی وجود ندارد که کاملا ضد آب باشد. منظور از کناف های ضد آب، پنل های کنافی می باشد که در برابر رطوبت مقاوم هستند و ارتباط مستقیمی با آب ندارند.
فواید استفاده از Dray Wall
یکی از ویژگی های خوب و مهم که باعث شده Dray Wall خیلی محبوب و پر استفاده باشد این است که وزن خیلی سبکی دارد. این ویژگی در وزن کلی ساختمان خیلی موثر است و آن تا حدود ۱۶ در صد کاهش می دهد. علاوه بر این در مناطق زلزله خیز در هنگامی که ساختمان فرو بریزد به دلیل سبک بودن تلافات جانی کمتری دارد. همچنین منعطف بودن Dray Wall، باعث می شود تا در هنگام زلزله آسیب کمتری به بنا وارد شود. از فواید دیگر کناف که مربوط به همین سبک وزن بودن است این می باشد که حمل و نقل آسانی دارد و به نیروی کار کمی برای جا به جایی نیاز است. دیوار خشک کنافی در برابر صداهای مزاحم نیز عایق می باشد. Dry wall به دلیل اینکه فضای کمی نسبت به دیگر دیوارها اشغال می کند دست طراحان را در استفاده از مساحت بیشتر ساختمان باز می گذارد. از فواید خوب دیگر کناف این است که کثیفی کمی در محیط دارد.
در کنار فوایدی که کناف دارد یکسری از نکات منفی نیز وجود دارد. یکی از این نکات منفی قیمت گران آن است که در قیمت کلی بنا تاثیر زیادی دارد. در نمای دیوار کنافی امکان استفاده از سنگ و سیمان نیست. همچنین در هنگام پیاده سازی باید از پلی استارن نیز بین دیوارها به کار برد تا صدا در آن ها نپیچد. نکته آخری که درباره Dray Wall وجود دارد این است که در هنگام خرید آن باید به این نکته توجه کنید که ضخامت پنل ها حتما باید بالای ۶ میلی متر باشد. گروهی از افراد سودجو کناف هایی تولید می کنند که دارای ضخامت پایینی می باشد. پایین بودن ضخامت باعث می شود تا به راحتی آسیب ببیند. نصب کناف باید به وسیله افراد ماهر در این زمینه انجام شود.
نقد و بررسیها