شغل برقکار ساختمان

شغل برقکار ساختمان

برقکار ساختمان یکی از مشاغل محبوب فنی است که مرتبط با حوزه الکترونیک است. برقکار باید توانایی انجام کارهای مربوط به سیم کشی و برق منازل و ادارات را داشته باشد. از طرفی یک سری کارهای برقکاری هم وجود دارد که مخصوص صنعت است و دروس آن متفاوت می‌باشد. در این مقاله در وب سایت فنی شو نگاهی به این شغل، نحوه ورود به آن، بازار کار و تیپ‌های شخصیتی مناسب آن می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.

ویژگی‌های برقکار ساختمان

برقکار ساختمان باید مهارت بالایی داشته باشد؛ همان طور که می‌دانید برق انرژی است و همان قدر که مفید است می‌تواند خطرساز هم باشد. سالانه حوادث زیادی ناشی از نیروی برق به وجود می‌آید که جان افراد و منابع مالی آن‌ها را به خطر می‌اندازد؛ از این رو برقکار ساختمان باید مسائل ایمنی مرتبط با کار خود را به خوبی بداند و همین طور از لباس و کفش مناسب استفاده کند. بسیاری از برقکارهای حرفه ای بخشی از عمر کاری خود را به صورت کارآموزی و برخی دیگر در دوره‌های تخصصی کار کرده‌اند. ساعت کاری این شغل می‌تواند متفاوت باشد؛ از این رو برقکار ساختمان باید بتواند در شیفت شب هم خدمت رسانی کند.

احداث مغازه الکتریکی,درآمد شغل برقکار ساختمان,شغل برقکار ساختمان,

اصلا برق ساختمان چیست ؟

وظایف برقکار ساختمان در یک نگاه

هر فردی که صاحب یک سری کسب و کار است باید وظایف مشخصی را بر عهده بگیرد. برقکار ساختمان هم وظایفی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

برقکار ساختمان باید بداند که چگونه سیستم برق و روشنایی را طراحی و نصب کند. همچنین باید بتواند از سیستم‌های الکتریکی حفاظت کرده و از صحت کارکرد آن‌ها اطمینان پیدا کند. ضمنا نصب و سیم کشی مدارهای دوربین مداربسته و راه اندازی سیستم اعلام حریق بخشی دیگر از وظایف برقکار ساختمان است.

مهارت‌های شغل برقکار ساختمان

برقکار ساختمان همانطور که یک سری وظایفی دارد؛ باید مهارت‌هایی را هم بلد بداشد تا از پس این شغل برآید. مهارت‌های عملی اولین فاکتور برای موفقیت در این شغل است. همچنین توانایی کار با نقشه، نقشه خوانی و طرح‌های ساختمان از دیگر مهارت‌هاست. سایر توانایی‌هایی که برقکار ساختمان باید داشته باشد عبارتند از:

  • آگاهی از دستورالعمل‌های ایمنی در کار
  • توانایی انجام کارهای تیمی
  • مهارت بدنی مناسب
  • دقت و تمرکز بالا در انجام مراحل

چگونه می‌توان برقکار ساختمان شد

تا به این جا با مفاهیم اولیه و مهارت‌های شغل برقکاری ساختمان آشنا شدیم؛ اما برای ورود به بازار کار آن باید چه کارهایی انجام داد. برای این که برقکار ساختمان شوید دو راه دارید، در ابتدا می‌توانید این شغل را به صورت تجربی و کار به عنوان کارآموز در کنار یک برقکار بیاموزید و خودتان به مرور زمان پیشرفت کنید. همچنین می‌توانید پس از طی کردن سال اول دبیرستان وارد یکی از زیر رشته‌های برقکاری مثل آموزش برق ساختمان، برق صنعتی، تابلو سازی و یا تعمیر ماشین آلات الکتریکی شوید و یا در رشته الکترونیک تحصیل کنید و در دانشگاه به ادامه تحصیل بپردازید.

فرصت‌های شغل برقکار ساختمان

با توجه به گسترش مراکز صنعتی، اماکن اداری و تجاری؛ امروزه بیشتر از گذشته به برق نیاز است. برقکار ساختمان اگر در کار خود مهارت و توانایی بالایی داشته باشد می‌تواند پروژه‌های بزرگ‌تری بگیرید و یا این که برای خودش به صورت مستقل کار کند. همچنین برقکاری ساختمان یکی از مشاغلی است که برای مهاجرت هم گزینه خیلی مناسبی است. این شغل فرصت‌های کاری خوبی در خارج از کشور دارد.

وظایف برقکار ساختمان,احداث مغازه الکتریکی,درآمد شغل برقکار ساختمان,

درآمد شغل برقکار ساختمان

در هر شغلی دستمزد افراد متخصص با تازه کارها یکسان نیست. متخصصان معمولا درآمد بیشتری دارند؛ از این رو مقدار درآمدی که دارید رابطه مستقیمی با تخصص شما دارد هر چه برقکار با تجربه و با مهارت تری باشید، میزان درآمد شما بالاتر است. در ابتدای کار مسلما درآمد کمتری دارد و اگر به صورت پروژه‌ای و کارآموزی کار کنید دستمزد کمتری نسبت به مافوق خود می‌گیرید.

تیپ‌های شخصیتی برقکار ساختمان

برای این که یک شغل درست انتخاب کنید و در آن موفق شوید تا حد زیادی به تطابق شخصیت شما با شغل مورد نظرتان دارد. برای برقکاری باید فردی منظم و منعطف باشید و سیم کشی ساختمان نیاز به صبر دارد. برای انجام این کار صبور باشید. البته فقط تیپ شخصیتی نیست که در موفقیت کاری تاثیر گذار است میزان علاقه فرد هم عامل مهمی در آن می‌باشد.

دوره‌های آموزشی برق

امروزه مدرک و تحصیلات آکادمیک بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است؛ طوری که مانند گذشته همه افراد نباید به صورت تجاری بروند و کار بیاموزند. مراکز آموزشی ایجاد شده‌اند که دوره‌های آموزشی برق را تدریس کرده و به هم از نظر عملی و هم تئوری آموزش می‌دهند و در پایان کار هم به کارآموزان مدرک معتبر فنی و حرفه ای ارائه می‌دهند که هم در داخل و هم در خارج از کشور قابل قبول است.

احداث مغازه الکتریکی

شغل برقکاری تنها به این منظور نیست که باید بروید پروژه انجام دهید و سیار باشید. بلکه پس از انجام مراحل یادگیری می‌توانید برای خودتان مغازه‌ای باز کنید و بتوانید از طریق فروش لوازم الکتریکی اعم از لوازم ارتینگ، کابل، تلفن، لوستر، تایمر، دزدگیر و فتوسل و ….  کسب درآمد کنید.

مدیر سایت

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :