اگر در صنعت نجاری فعالیت کرده باشید؛ حتما سروکارتان با پیچ خودکار چوب بوده است. پیچ ابزاری پر کاربرد در صنعت نجاری است که هر چند کوچیک است؛ اما اگر نباشد انجام کارها با مشکل مواجه می شود. پیچ برای اتصال دو قطعه چوب به همدیگر کارایی دارد. به کاربردن و نگرفتن مته هم در استفاده و انتخاب مدل پیچ تاثیر دارد. به همین دلیل نمونه های گوناگونی از پیچ در فروشگاه های ابزار و یراق وجود دارد که هر کدام یک سری ویژگی هایی دارند که با توجه به کاری که شما انجام می دهند کارایی دارند در این مقاله در وب سایت فنی شو نمونه هایی از پیچ را به شما معرفی خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
جنس های پیچ
پکیچ از مواد مختلفی ساخته می شود؛ در ابتدا باید بگویم که پیچ هایی که در مغازه های ابزار و یراق وجود دارد عموما از استنلس استیل، آلومینیوم، برنج و فولاد می باشند. پیچی که از جنس فولاد تولید شده باشد نسبت به بقیه برتری دارد. پیچ فولاد در اندازه های مختلفی ساخته می شود و نسبت به بقیه مقرو نبه صرفه تر است؛ چون که طول عمر خوبی هم دارد.
پیچ خودکار
پیچ خودکار مدلی است که نام آن را خیلی شنیده اید. این پیچ قدمت زیادی دارد و برای وصل کردن وسایل روی دیوار مورد استفاده قرار می گیرد؛ این پیچ دارای رولپلاک است و بیشترین کاربرد آن برای نصب کردن وسایل می باشد. پیچ چوب یا هم پیچ خودکار خودمان مدل های مختلفی در بازار دارد که اگر به دنبال آن بروید؛ مدل های مختلفی را مشاهده خواهید کرد. بعضی از پیچ های خودکار رزوه های بزرگی دارند و برخی دیگر روزه های کوچکی دارند و همین طور ممکن است در بالای پیچ بدون رزوه باشند.
اتصال این دو بخش باید به صورتی باشند که هیچ مشکلی ایجاد نشود. جنس پیچ خودکار هم استنلس استیل یا همان استیل ضد زنگ است. در بعضی از این پیچ ها آن را با روکش زینک تولید می کنند که سبب شده تا پیچ طلایی رنگ شود. این مدل پیچ ها می توانند در مدل های مختلفی تولید شوند که از جمله آن ها می توانند به سر شش گوش، چهار سو، ستاره ای و دو سو اشاره کرد که باید گفته شود مدل های دو سو کمتر استفاده می شوند و در گذشته خیلی رواج داشتند؛ در صورتی که در حال حاضر در بازار چهار سو یا ستاره ای فروش بیشتری پیدا کرده اند. پیچ های خودکاری وجود دارند سایز بزرگ دارند؛ در این مدل از سری چهار سو استفاده می شود.
مقایسه پیچ ام دی اف و خودکار
پیچ های زیادی وجود دارند که هر کدام مخصوص برای کاری هستند؛ اما دو پیچ MDF و پیچ خودکار نسبت به بقیه کارایی دارند که قصد دارمی تفاوت این دو را بیان کنیم. پیچ های ام دی اف تازه وارد هستند نسبت به خودکارها همین باعث شد تا در مدت زمان کم، کارایی شان چند برابر شود؛ زمانی که این مدل پیچ در کارگاه های نجاری رونق پیدا کرد استفاده از پیچ های چوب یا خودکار کمتر شد. پیچ های ام دی اف رنگ سیاه دارند. اندازه بندی آن ها عموما بین ۱۶ میلی متر تا ۱۰۰ میلی متر در بازار داخلی است.
پیچ های ام دی اف هر چند مزایایی دارند که سبب شده تا کارایی زیادی داشته باشند و بتوانند جایگزین خیلی از پیچ ها شوند؛ اما یک سری معایب هم دارند. پیچ ام دی اف زمانی که فشار زیادی روی آن بیاید نمی تواند مقاومت بالایی داشته باشد و میکشند. شکنندگی این پیچ سبب شده تا در فشارهای کم استفاده شود و اگر نجار بخواهید محصولی را تولید کند که فشار روی آن زیاد است به سراغ پیچ فولادی برود؛ چون این پیچ مقاومتش بیشتر از پیچ ام دی اف است و می تواند روی کارهای سنگین دوام بالاتری داشته باشد.
انواع پیچ خودکار یا چوب
پیچ خودکار را اگر بخواهیم از نظر رزوه تقسیم کنید باید به دو مدل رولد و کات طبقه بندی شود. پیچ کات جزء مدل های قدیمی این مدل پیچ است و رزوه های آن اندازه کوچکتری دارند که با قطر پیچ کاملا یکی می باشند. از طرفی پیچ خودکار رولد که آن را پیچ مدرن هم می نامند؛ ویژگی های متفاوت تری نسبت به پیچ کات دارد.
پیچ رولد مقامتش بیشتر است و رزوه های آن پهن تر هستند و همین سبب می شود که دوام آن بالاتر باشد. برای سازه هایی که که سبک هستند می توانید از پیچ ام دی اف استفاده کنید که از کربن استیل ساخته می شوند؛ اما اگر سازه محکم تر شود شما باید به سراغ پیچ های متفاوت تری بروید به خصوص اگر بخواهید محصولات چوب های راش را بهم وصل کنید؛ چون که پیچ ام دی اف برای آن ها مناسب نیست و ممکن است آن ها را بشکند.
حالا درباره انواع مته هم مطلب عالی بخوانید
نقد و بررسیها