پارتیشن بندی چوبی و بررسی انواع آن

پارتیشن چوبی

پارتیشن بندی چوبی جزء سازه های چوبی جدیدی است که امروزه مورد استفاده ی بسیاری از خانه ها و ادارات و مراکز تجاریست. پارتیشن بندی چوبی در منازل نقش جداسازی یک بخش از سایر بخش های خانه و یا تقسیم بندی آن را انجام می دهد. بیشترین استفاده از پارتیشن در مواردی است که متراژ یک بخش از محل مورد نظر به قدری است که نیاز به تقسیم فضا حس می شود و البته این تنها دلیل پارتیشن بندی نیست گاهی اوقات نیز پارتیشن ها برای عایق بیشتر حرارت و عایق صوتی مورد استفاده قرار می گیرند.

پارتیشن از مواد مختلفی ساخته می شود انواع مختلفی دارد مثل پارتیشن های شیشه ای، پارتیشن های چوبی و پارتیشن چوبی متحرک، اما ما در این مقاله به پارتیشن چوبی می پردازیم. از محاسن پارتیشن بندی می توان به عایق بودن و مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. پارتیشن بندی نیاز به دانش بالای نجاری دارد و در خصوص پارتیشن بندی از نوع چوب، اکنون متخصصان زیادی وجود دارند.

انواع پارتیشن بندی چوبی

پارتیشن ها ممکن است کشویی، ریلی و آکاردئون باشند. در ادامه تعدادی از انواع پارتیشن چوبی را برای آشنایی بیشتر معرفی می کنیم.

پارتیشن بندی چوبی ثابت یا دیواری

این پارتیشن ها جدا کننده ی دو مکان از هم یا تقسیم کننده ی یک فضای معین از محل سکونت یا آپارتمان تجاری یا اداری هستند. این پارتیشن ها عایق صوتی بوده و حداقل ۵۳ دسی بل پشتیبانی می کند. البته عملکرد عایق بسته به نوع روکشی دارد که بر روی پارتیشن ها کشیده می شود.

پارتیشن بندی چوبی جدا کننده فضا

این پارتیشن ها از نوع پارتیشن چوبی متحرک است، که به  دو دسته ی خشک و مرطوب تقسیم می شوند:

پارتیشن های جدا کننده ی خشک متشکل از گچ، آجر و بتن است.اما پارتیشن های جدا کننده ی مرطوب شامل آجرهای گچ، بلوک های بتنی سلولی و بلوک های شیشه ای است. از مزایای پارتیشن چوبی متحرک این است که قابل جا به جایی هستند اما عایق حرارتی و صوتی خوبی برای محل مورد نظرتان نمی باشند.

انواع پارتیشن چوبی,پارتیشن بندی چوبی,پارتیشن بندی چوبی جدا کننده فضا,

پارتیشن بندی چوبی کشویی

این پارتیشن ها در راستای یک ریل در حالت حرکتند به این معنا که نصب آنها بر روی ریل های آلمینیومی و فلزی صورت می گیرد و گاهی به گونه ای ساخته می شوند که پس از کشیدن داخل دیوار قرار می گیرند به این شکل در دیوار با ایجاد شکاف مکانی مناسب برای جمع شدن این پارتیشن ها ایجاد می کنند .

البته تمامی این پارتیشن ها در جنس های مختلف قابل عرضه هستند اما پارتیشن چوبی به دلایل مختلف کاربرد و زیبایی بیشتری دارد.

انتخاب چوب مناسب برای پارتیشن بندی چوبی

چوب ها اقسام مختلفی دارند که با توجه به استفاده ای که از آنها می شوند باید چوب مناسب را با کاربرد مناسب انتخاب کنید. این مسئله در ساخت و نجاری پارتیشن ها نیز باید در نظر گرفته شوند. شما باید برای پارتیش بندی فضای مورد نظر خود چوب مناسبی را انتخاب کنید. شما گزینه های زیادی برای به نمایش گذاشتن پارتیشن چوبی خود خواهید داشت

تخته دیوار پوش (سبک و زیبا)

تخته های ام دی اف، سریع و آسان برای نصب و جمع آوری پروفیل های برش خورده شده؛ برای ظاهری صمیمانه و زمخت

چگونه پارتیشن چوبی را نصب کنیم؟

تنها در نصب پارتیشن چوبی متحرک و ثابت تفاوت وجود دارد و الا بیشتر پارتیشن ها راه حل نصب یکسان دارند. ابتدا باید محل پارتیشن بندی را تعیین نمایید سپس نقاط بنگر (معمولا کف و سقف و دیوار) را تعیین نمایید. تیرچه های چوبی باید در مختصات تعیین شده برای پارتیشن بندی، به زمین یا سقف پیچ شوند. به این صورت که موقعیت مورد نظر را خط کشی نمایید و در موقعیت مشخص شده بایستید و تیرچه را روی زمین قرار دهید. سپس تراز بودن آن را از روی حباب(حباب داخل تراز) بررسی کنید و هر ۳۰ سانت با استفاده از مته و پیچ پارتیشن را ثابت کنید. اولین پایه ای که نصب می کنید پایه ی عمودی است. پایه ی عمودی چسبیده به دیوار باید هر ۴۵ اینچ پیچ شود.

قیمت انواع پارتیشن چوبی

هزینه ی پارتیشن بندی وابسته به هزینه ی موادی است که تهیه می کنید. اختلاف فاحشی در قیمت مواد مختلف پارتیشن وجود دارد. تقریبا برای هر متر مربع از پارتیشن چنانچه پارتیشن سنگی باشد شروع قیمت از ۶ یورو، مدل آجری ۱۰یورو، بتنی سلولی ۳۰یورو، شیشه ای ۱۰۰ یورو و در مورد پارتیشن های چوبی از ۴ تا ۱۲۰ یورو بسته به نوع پارتیشن متغیر خواهد بود. البته تمام این قیمت ها درصورتی که پارتیشن بندی توسط فرد متخصصی انجام شود، متغیر بوده و دو برابر  و یا حتی چند برابر خواهد شد. اما قیمت پارتیشن ها در ایران از ۳۰۰ هزار تومان تا ۷۰۰۰۰۰ هزار تومان متغیر است که بستگی به نوع پارتیشن دو جداره بودن یا نبودن آن دارد.اکنون قیمت پارتیشن های دو جداره چیزی حدود ۵۰۰ هزارتومان محاسبه می گردد که البته با احتساب مابه التفاوت آن جهت قفل و گیره و لولا چیزی حدود ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود.

مزایای پارتیشن بندی چوبی

از مزایای پارتیشن های چوبی راحتی در نصب آنها و زیبایی و طبیعی بودن آن است. همچنین که اکنون در بازار انواع کیت ها و  ریل ها و ابزار مورد نیاز برای پارتیشن بندی های چوبی موجود است حتی کارگذاری کابل های برقی در این نوع پارتیشن بخاطر تو خالی بودن برخی از انواع آن امکان پذیر است. همچنین برای پارتیشن چوبی متحرک بهترین گزینه است.

برند معتبر در پارتیشن بندی چوبی

پارتیشن ها بر خلاف سایر سازه های چوبی دارای برند معتبری نیستند بدین معنا که اکنون در بازار فعلی محصولات چوبی بسیاری از شرکت ها اقدام به تولید و توزیع و خدمات دهی برای مشتریان می نماید و شمارش شرکت هایی که اقدام به این حرفه کرده اند خارج از توان ماست.

مرکز آموزش ساخت پارتیشن

در حال حاضر مراکز مختلفی در حال آموزش کلاس های آموزش هنرهای چوبی هستند اما مجتمع فنی و مهندسی پیوند داده ها (فنی شو) با بیش از ۱۴ سال سابقه ی فعالیت در حوزه های فنی و حرفه ای اقدام به برگزاری دوره آموزش ساخت پارتیشن می نماید. آموزشگاه فنی و مهندسی پیوند داده ها مفتخر است با همراهی استادان مجرب و متعهد در خدمت شما کار آموزان عزیز باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر از انواع پارتیشن در این مقاله با ما همراه باشید.

مدیر سایت

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :