سیم کشی ساختمان یکی از کارهایی است که باید برای استفاده از وسایل مختلف، انجام شود. سیم کشی ساختمان نیاز به ابزار مختلفی دارد. سیم کشی ساختمان از جمله اصلی ترین مراحل ساخت و ساز یک مجتمع مسکونی میباشد که انجام درست و اصولی آن اهمیت زیادی دارد. سیم کشی ساختمان باید مطابق یک سری قوانین انجام شود تا برق به خوبی در دسترس ساکنان آن باشد. در این مقاله در وب سایت فنی شو وسایلی که باید برای سیم کشی ساختمان استفاده کنید را معرفی میکنیم پس با ما همراه باشید.
سیم لخت کن
سیم لخت کن یکی از ضروری ترین ابزارها برای سیم کشی ساختمان است. سیم لخت کن برای باز کردن عایق روی سیم مورد استفاده قرار میگیرد. سیم لخت کن باید کیفیت خوبی داشته باشد تا بتواند به خوبی عایق را ور دارد. دندانههای مختلفی برای سیم لخت کن وجود دارند که در اندازه گوناگون ساخته میشوند. سیم لخت کنها با وجود این که ابزارهای کاربردی هستند؛ اما قیمت بالایی ندارند و مقرون به صرفه هستند.
انبردست
بیشتر افراد بدون آن که بخواهند برق کشی هم انجام دهند؛ در منزل خود انبردست دارند. انبردست برای سیم کشی ساختمان لازم است و انواع مختلفی دارد. به عنوان مثال انبردست مورد یا یک طرفه برای برش سیم کاربرد دارد. همچنین با استفاده از انبردست میتوان سیم را پیچ داد.
سیم پیچ
بعضی از زمانها، برق به خوبی نمیتواند جریان پیدا کند و با مشکلاتی روبه رو میشود که ممکن است برای اتصال ضعیف باشد. سیم پیچ وظیفه دارد تا اتصالات ضعیف را درست کند و جریان برق را بهبود ببخشد. از این رو در سیم کشی ساختمان که ممکن است جریان کند و سریع شود وجود سیم پیچ الزامیست. سیم پیچ عایق بندی خوبی دارد.
متر و مولتی متر
متر و مولتی متر برای اندازه گیری اهمیت زیادی دارند. از متر در سیم کشی ساختمان برای مشخص کردن جاهای پریز، کلید و چراغ استفاده میکنند و از مولتی متر برای اندازه گیری جریان، مقاومت و ولتاژ استفاده میکنند. همچنین مولتی متر برای اندازه گیری اعداد هم کاربرد دارد؛ از این رو یکی از اصلی ترین وسایل برای برقکشی ساختمان به شمار میرود.
تستر ولتاژ القایی
تستر ولتاژ القایی یکی از ابزارهای پیشرفته برای سیم کشی ساختمان است. این دستگاه بدون این که با مدار ارتباط مستقیم داشته باشد و با نزدیک شدن به آن، ولتاژ موجود در مدار را اندازه گیری کرده و آن را اعلام میکند. این وسیله در انواع اتوماتیک و دکمه دار وجود دارد و میتواند از قیمتهای مختلفی برخوردار باشد.
فازمتر
فاز متر در یک نگاه وسیلهای شبیه به پیچ گوشی است. فاز متر در قسمت داخلی خودش ، یک چراغ دارد که در انتهای آن هم یک شی رسانا قرار میگیرد و زمانی که نوک فاز متر به سیم فاز وصل شده باشد و انتهای آن در دست فرد قرار بگیرد؛ روشن میشود که نشان دهنده وجود داشتن جریان برق در سیم است. فاز متر یکی از کاربردی ترین ابزارهاست؛ طوری که برای کارهای ساده هم از آن استفاده میکنند چرا که وجود جریان برق را نشان میدهد.
فنر سیم کشی
فنر سیم کشی برای این که بتوان سیم را از داخل لوله توکار عبور داد استفاده میشود. فنر سیم کشی از نوار نازک فولادی ساخته میشود؛ چرا که به یک سر آن یک گوی فلزی وصل است و به انتهای دیگر آن یک قالب فلزی وصل میشود. در زمان سیم کشی، فنر را از طرف گوی وارد لوله میکنند و پس از این که از لوله عبور کرد و گوی از داخل قوطی یا جعبه تقسیم و کلید و پریز خارج شد، تعداد سیمهایی که باید از درون لوله بگذرند را به قلاب طرف دیگری وصل کرده و گوی را میکشند تا از داخل لوله عبور کنند.
جعبه تقسیم
همان طور که میدانید سیم کشی برق به دو صورت روکار و توکار انجام میشود. برای انشعاب گرفتن از مدارهای الکتریکی فرعی از مدار اصلی برق، برای بخشهای گوناگون ساختمان از وسیلهای به اسم به جعبه تقسیم استفاده میشود. جعبه تقسیم در دول مدل روکار و توکار و در اشکال مختلف با جنسهای گوناگون ساخته میشود. جعبه تقسیم جایگاه اصلی ارتباط بین اجزای الکتریکی مدار است.
ترمینال
ترمینال برای وصل کردن سیمها به یکدیگر با استفاده از پیچ کاربرد دارد و معمولا در تابلوهای توزیع برق استفاده میشود و وظیفه اتصال برق به تابلو و خروج برق به مصرف کننده را بر عهده دارد. ترمینال از دو بخش هادی و عایق ساخته شده که قسمت هادی آن مثل یک بوش است که دو طرف آن دارای سوراخ میباشد که با استفاده از پیچ سیم را داخل آن محکم میکنند. قسمت عایق آن روی بخش هادی را میپوشاند و جنس عایق آن معمولا از کائوچو است. ترمینالها معمولا به صورت شاخههای دوازده خانهای و یا تکی است که در داخل ریل ترمینال کنار همدیگر قرار میگیرند و از طرفین مستحکم میگردند.
مطلب خوبی بود اطلاعات لازمه رو میشه ازش کسب کرد و اینکه چراغ قوه و چسب برق و … وجودشون لازمه برای برق کاری. پیروز و موفق باشید.