انواع سیم کشی ساختمان

انواع سیم کشی ساختمان

انواع سیم کشی ساختمان

سیم کشی ساختمان به عملیاتی گفته می‌شود که طی آن کارهایی نظیرعبور سیم‌های الکتریکی، ایجاد انشعاب و لوله گذاری برای هدایت جریان برق انجام می‌گیرد. سیم کشی ساختمان مطابق با استانداردهای جهانی آموزش برق ساختمان و با توجه به نقشه تعیین شده و ساختمان انجام می‌گیرد. در این مقاله با انواع سیم کشی ساختمان و مراحل آن در وب سایت فنی شو آشنا می‌شوید.

 

روش‌های سیم کشی ساختمان

برای این که بخواهید سیم کشی یک ساختمان را انجام دهید به طرق مختلفی می‌توانید عمل کنید.

انواع سیم در سیم کشی ساختمان,انواع سیم کشی ساختمان,انواع سیم در سیم کشی ساختمان,

سیم کشی توکار ساختمان

امروزه برای بیشتر ساختمان‌ها، اغلب از روش سیم کشی توکار استفاده می‌کنند. برای سیم کشی توکار نیز سه روش متفاوت وجود دارد دارد که عبارتند از:

 

سیم کشی توکار با جعبه فیوز

در این قسمت، هر جای خانه بخش بندی متفاوتی دارند به همین دلیل سیم کشی توکار باید برای هر قسمت به صورت مجزا انجام شود. در سیم کشی توکار باید تابلو باید در جایی قرار بگیرد که لوله‌ها به راحتی به محل تابلوی مرکزی دسترسی داشته باشند.

 

سیم کشی توکار با کلید و پریز

در این سیم کشی، قوطی کلید و پریز، جایگزین قوطی تقسیم می‌شود. البته لازم به ذکر است، در حال حاضر سیم کشی توکار با قوطی کلید، پرکاربرد تر است. اما در بعضی از زمان‌ها از سیم کشی توکار با کلید و پریز هم استفاده می‌شود، در این روش جای کافی سیم‌ها ایجاد می‌کنند تا بتوان کلید و پریز را به آسانی در قوطی کلید قرار دهند. در سیم کشی تو کار با کلید و پریز، سیم‌های روشنایی را از سیم‌های پریز جدا قرار می‌دهند.

انواع سیم کشی ساختمان,انواع سیم در سیم کشی ساختمان,انواع سیم کشی ساختمان,

سیم کشی با جعبه تقسیم

هر چند سیم کشی با جعبه تقسیم جزء روش‌های قدیمی محسوب می‌شود و در گذشته بیشتر کاربرد داشتند؛ اما امروزه برای بعضی از ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما با این حال استانداردها و مهندسان ناظر سعی بر این دارند تا سیم کشی برق با استفاده از جعبه فیوز انجام شود.

جعبه تقسیم برای انشعابات دادن در راه سیم و لوله کاربرد دارد. به عنوان مثال در گذشته برقکار برای این که سیم کشی را درست انجام دهد بالای هر کلید و برق در ارتفاع مشخصی مثلا ۴۰ سانتی متر، یک جعبه تقسیم قرار می‌داد تا بتواند بدون این که سیم نول را به داخل کلید ببرد، سر بندی کند. روش جعبه تقسیم هر چند قدیمی است؛ اما در آن سیم و لوله کمتری استفاده می‎شود.

برای آشنایی با نکات طلایی در نصب جعبه تقسیم برق کلیک کنید

سیم کشی روکار ساختمان

تا به این جا سیم کشی توکار ساختمان و انواع مختلف آن آشنا شدیم. یکی دیگر از انواع سیم کشی ساختمان وجود دارد که پس از اتمام کارهای ساخت ساختمان انجام می‌گیرد. در این روش، سیم‌ها بیرون قرار دارند و دیده می‌شوند؛ به همین دلیل برای جمع آوری، آن‌ها را داخل داکت قرار می‌دهد. روش سیم کشی روکار هر چند راحت‌تر است اما به دلیل این که جلوه زیبایی به ساختمان نمی‌دهد، بعضی از افراد سیم کشی توکار را ترجیح می‌دهند.

 

خلاصه‌ای از مراحل سیم کشی ساختمان

سیم کشی ساختمان کاری سخت و تخصصی است؛ اما به صورت خلاصه مراحل آن به شرح ذیل است:

طراحی نقشه سیم کشی

اولین کاری که برای سیم کشی ساختمان باید انجام بگیرد؛ طراحی نقشه است. این کار باید با توجه به استانداردهای سیم کشی جهانی و ساختمان انجام شود. پیش از طراحی و پیاده سازی نقشه سیم کشی ساختمان باید نوع سیم کشی توکار یا روکار مشخص شود.

ترازبندی

در این بخش نحوه قرارگیری کلید و پریز با توجه به استانداردهای سیم کشی با اندازه گیری دو سر سطوح انجام می‌شود.

کنده کاری

مجراهای سیم کشی ساختمان با استفاده از بتن کن و شیار زن در این بخش ایجاد شده تا راحت تر بتوان قوطی‌ها را جا گذاری کرد.

لوله گذاری و سیم کشی

لوله‌هایی که قرار است سیم را داخل خود داشته باشند در بخش‌های مشخص شده خود قرار می‌گیرند. سپس با توجه به قسمت‌های ساختمان‌ و نحوه قرارگیری تجهیزات از سیم‌ها استفاده می‌شود.

نصب کلید و کلید و پریز

پس از این که گچ کاری ساختمان انجام شد، با توجه به این که کارکرد صحیح کلید و پریز تست شد؛ کلید و پریز نصب می‌شوند.

انواع سیم در سیم کشی ساختمان,انواع سیم کشی ساختمان,انواع سیم در سیم کشی ساختمان,

انواع سیم در سیم کشی ساختمان

برای این که بتوان سیم کشی ساختمان را به درستی انجام داد باید نوع سیم که از نظر شماره و تعداد رشته باهم فرق دارند و کارکردشان نیز متفاوت است را مشخص کرد. عموما سیم‌هایی که در پروژه‌های ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند به شرح ذیل هستند:

 

  • سیم افشان: از چند رشته سیم به هم پیچیده تشکیل شده که با عایق پی وی سی پوشیده شده‌اند و می‌توانند تا ۷۵۰ ولت را تحمل کنند.
  • سیم نیمه افشان: مابین سیم افشان و مفتولی بوده با این تفاوت که میزان پیچیدگی سیم‌های آن نسبت به سیم مفتولی کمتر اما انعطاف آن بیشتر می‌باشد.
  • سیم مفتولی: یک رشته سیم هادی است که فرم گیری خوبی دارد و در تابلو برق و برق فشار قوی استفاده می‌شود.
  • سیم تک رشته: این نوع سیم، برای سیم کشی توکار کاربرد دارد.
  • سیم دو رشته: بر خلاف تک رشته برای سیم کشی روکار به کار می‌رود.
مدیر سایت

1 دیدگاه برای انواع سیم کشی ساختمان

    pingback بوم

    pingback آموزش برق کشی ساختمان به زبان ساده

    Sayedasheq :

    سلام از کانال تان که برای ما خدمات می کنید تشکر من از افغانستان هستم شما می‌دانید یک تحولات خیلی عظیمی در افغانستان به وجود آمد و من خودم کار برق ساختمان را می کنم ولی در بعضی قسمت مشکل دارم مثلا در سیستم سیم کشی انترنت و ضد حریق ساختمان ها . از جناب شما خواهشمندم که با من در این عرصه کمک مان کنید نقشه یا کتاب برایم بفرستید تشکر.

دیدگاه خود را بیان کنید :