دریل کارایی زیادی در صنعت دارد. در این مقاله قصد داریم دو تا از مهم ترین دریل های موجود را بررسی کنیم که خیلی از افراد برای کارهای اشتباهی از آن ها استفاده می کنند و هر کدام یک سری کارایی متفاوتی دارند. دریل گیربکسی و دریل چکشی شباهت و تفاوت هایی دارند و برای یک سری کارهای مختلفی به کار گرفته می شوند.در این مقاله این دو دریل را مقایسه خواهی کرد و به شما کمک می کنیم تا برای کارتان مدل مناسبی را انتخاب کنید.ابتدا باید بگوییم که دریل گیربکسی عموما برای باز و بسته کردن پیچ های بزرگ که در سیمان، سنگ، بتن و گچ هستند مورد استفاده قرار می گیرد. دریل گیربکسی قدرت و توان زیادی دارد و کارکرد ان بهتر است.
خیلی از کسانی که به دنبال دریل برای کارهای کوچیک و معمولی می روند؛ دریل گیربکسی را انتخاب می کنند در صورتی که این دریل برای باز کردن کج شدگی پیچ، هرز شدن و یا شکستن مناسب است. از طرفی دریل چکشی کارایی ساده تری دارد برای سوراخ کردن سیمان، بتن و سنگ مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاوت مهم دریل چکشی و دریل گیربکسی
اگر بخواهیم اصلی ترین تفاوت این دو دریل را بیان کنیم باید به مدل مته آن ها اشاره کنیم. مته نقش مهمی در دریل ها ایفا می کند. دریل چکشی در این حوزه کارایی بیشتری دارد. سه فک آن به صورتی طراحی شده دو مدل آن مته گرد و شش سر است. در صورتی که دریل گیربکسی سوکت دارد و فقط مته های شش سر به آن وصل می شوند.
کارایی دریل چکشی و گیربکسی
در قدم اول باید دریل معمولی را بررسی کنیم. این مدل از دریل دو حالت کلی دارند. دریل برای سوراخ کردن و دریل بری باز و بسته کردن پیچ. دریل چکشی هدفش سوراخ کردن با حرکات ضربه ای است؛ در این نوع دریل نیرویی که به سطح وارد می شود شباهتی به ضربه چکش دارد. بیشتر دریل های چشکی تنظیماتی دارند که با فعال کردن آن حالت ضربه ای آن روشن می شود.کارایی دریل گیربکسی چرخشی می باشد و نیرویی از بالا به پایین روی مته نیست.این مدل دریل را می توان انواع پچی در سطوح گوناگون باز و بسته نمود؛ اما به صورت کلی برای پیچ بزرگ و بلند در محیط های تنگ دسترسی سخت مناسبت است.
این مدل دریل نیروی چرخشی وارد می کنید که پیچ سفت شده را به راحتی باز می نماید. از طرفی این مدل دریل برای پیچ کردن در مصالحی که سفت و سخت هستند مناسب می باشد؛ از طرفی لازم به ذکر است که قدرت آن از دریل پیچ گوشتی ساده بالاتر است. به صورت کلی باید بگوییم که دریل چکشی برای سوراخ کاری سنگ، سیمان و بتن طراحی شده؛ در زمانی که بخواهید این سطوح سوراخ کنید حتما از دریل چکشی استفاده کنید.
یکی از اشتباهاتی که افراد انجام می دهند این است که برای این کار ها از دریل معمولی استفاده می کنند. دریل معمولی اونقدر کشش ندارد و مته را می شکند.دریل گیربکسی مخصوص پیچ های بزرگ و سخت است؛ مثال باز و بسته کردن پیچ های قوی واسه پایه کابینت دیواری برای این مدل گیربکس است. نیرو و گشتاوری که این مدل دریل به سر پیچ منقل می کند از همه دریل پیچ گوشتی ها بالاتر می باشد.یادتان باشد دریل گیربکشی اندازه کوچک تری نسبت به دریل معمولی و چکشی دارد و از آن جایی که نیرو در دریل گیربکسی چرخشی است؛ زمان کار با این دریل، فضا را روش احساس نمی کنید.
بلاخره کدام مدل گیربکس را بخریم؟
پیش از این که بخواهید هر وسیله ای را بخرید؛ چه دریل باشد چه سایر ابزار آلات باید به مدل مصرف و پروژه ای که قرار است انجام دهید توجه کنید برخی از شرکت ها وجود دارند که محصولاتی تولید و به بازار عرضه کرده اند که کارایی دریل چکشی و گیربکسی را در یک جا به شما ارائه می دهد.اگر به هر کدام از آن ها نیاز دارید بهتر است جفتش را تهیه کنید
اما اگر تنها یک کدام از آن ها هم کارتان راه می اندازد آن را بخرید؛ برند های معتبری این محصولات را ارائه می دهند که هر یک یک سری ویژگی و قیمت متفاوتی دارند؛ اگر در این حوزه تخصص ندارید بهتر است از افرادی کمک بگیرید که تجربه دارند. شاید در نگاه اول مهم باشد که بتوانید محصولی مناسب از برند خوب بخرید؛ اما مهم تر از آن این است که باید بتوانید محصول اصل را بخرید.اگر دریل برند اصلی را تهیه کنید تا مدت زمان زیادی به شما کمک می کند تا از آن استفاده کنید؛ اما اگر دریل تقلبی بخرید نه تنها سود نخواهید کرد بلکه پس از مدتی باید دوباره دنبال یک مدل دیگری از دریل باشید در زمان خرید بیشتر از هر چیزی توجه کنید.
نقد و بررسیها