انواع پارکت های موجود در بازار

انواع پارکت

بررسی انواع پارکت های موجود در بازار

پارکت، یک نوع کفپوش چوبی است که امروزه استفاده از آن خیلی رایج شده است. افرادی که در کار طراحی داخلی هستند با پارکت خیلی سر و کار دارند. انواع مختلفی از پارکت در بازار وجود دارد که هر کسی می تواند مطابق با سلیقه خود یکی از آن ها را انتخاب کند. پارکت دارای سابقه ای طولانی است و مبدأ تولید و اختراع آن مربوط به کشور فرانسه می شود. امروزه در اکثر خانه های لوکس و گران قیمت از پارکت استفاده می کنند. پارکت، در انواع یک تکه، مهندسی شده ،لمینت و وینیلی دسته بندی می شود. پارکت یک تکیه همان طوری که از نام آن مشخص است به از چوب یک تکه ساخته شده و با کمک شیارها و زبانه هایی که در لبه های آن وجود دارد به یکدیگر متصل می شوند. برای نصب پارکت یک تکه از میخ و چسب استفاده می کنند. معمولاً ضخامت پارکت های یک تکه بین یازده تا بیست و چهار میلی متر می باشد.

پارکت مهندسی شده، یکی از مقاوم ترین نوع پارکت ها می باشد. این پارکت به صورت چند لایه است. این لایه ها هنگام تولید پارکت به یکدیگر متصل می شوند. اولین لایه ای پارکت مهندسی شده از چوب می باشد. لایه ی رویی آن یک لایه روکشی است که ضخامت دو میلی متری دارد و معمولاً از چوب بلوط می باشد. پارکت مهندسی شده را با کمک منگنه، میخ و چسب نصب می کند. پارکت لمینت، یکی از معروف ترین نوع پارکت می باشد که در بازار طرف داران زیادی دارد. پارکت لمینت از نظر استحکام همانند دو نمونه دیگر است. نصب پارکت لمینت خیلی راحت است و در هزینه های کارفرما صرفه جویی زیادی می شود. از چوب های فشرده شده در ساخت آن استفاده می گردد و ارزان قیمت ترین می باشد. پارکت وینیلی از پلاستیک ساخته می شود اما نوعی از این پارکت وجود دارد که از ترکیب چوب، پلاستیک و پلیمر است. پارکت وینیلی نصب راحتی دارد قیمت آن ارزان است و در برابر رطوبت مقاوم می باشد. علاوه بر این ها تمیز کردن پارکت وینیلی خیلی راحت است و به آسانی با دستمال مرطوب و تی تمیز می شود. از این پارکت بیشتر برای آشپزخانه و جاهایی که رطوبت زیاد دارد استفاده می شود.

,,,

آموزش پارکت

نکات کاربردی مربوط به پارکت

پارکت در طرح های مختلفی تولید می شود که معروف ترین آن ها شامل: حصیری، شطرنجی، موزائیکی، آجرنما، استخوان شاه ماهی و قفسه ای می باشد. معمولاً برای اتاق های کوچک از پارکت هایی با رنگ روشن استفاده می کنند که دارای طرح شطرنجی می باشد. البته باید طرح های شطرنجی اندازه بزرگی داشته باشد تا اتاق شلوغ به نظر نیاید. برای اتاق هایی که متراژ بزرگ دارند از پارکت با طرح استخوان شاه ماهی استفاده می کنند. برای اتاق هایی که پر رفت وآمد هستند باید از پارکت های طرح موزائیک استفاده کرد زیرا پارکت های طرح موزائیک ضخامت بالایی دارند و مقاومت آن ها نسبت به دیگر نوع پارکت ها بیشتر می باشد. البته ناگفته نماند پارکت هایی که از چوب سخت ساخته می شوند نیز دوام بالایی دارند معمولاً چوب درخت درختان راش و بلوط برای این پارکت ها استفاده می شود. جنس چوب پارکت در میزان مقاومت و استحکام آن خیلی موثر است.

,,,

مزایا و فواید استفاده از پارکت

شاید پارکت در نگاه اول نسبت به بقیه کفپوش های داخلی گران قیمت تر به نظر برسد. ولی پارکت فواید زیادی دارد. یکی از آن ها این است که پارکت ها طول عمر بالایی دارند و حداقل تا سی سال آینده قابل استفاده هستند. تنوع در پارکت خیلی زیاد است و هر کسی با هر سلیقه ای می تواند یک طرح پارکت انتخاب کند. کیفیت پارکت های چوبی نسبت به بقیه کفپوش ها خیلی بهتر می باشد. تمیز کردن و نگهداری از پارکت خیلی راحت است و نیازی به مراقبت خاصی ندارد. پارکت ها به دلیل این که از چوب ساخته می شوند کاملاً طبیعی هستند و بازیافت آن در طبیعت هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. تنها نکات منفی که درباره پارکت وجود دارد این است که قیمت گران تری نسبت به بقیه دارد و در برابر رطوبت آسیب پذیر است به همین دلیل است که نمی توان برای شستشوی آن ها از مواد شوینده ای استفاده نمود. علاوه براین ممکن است دچار خط و خش نیز شوند. در میان تمام کفپوش هایی که در بازار وجود دارند پارکت باعث زیباتر شدن دکوراسیون داخلی یک خانه می شود. پارکت سر و صدای خانه را نیز کاهش می دهد و یک عایق خوب برای کف خانه نیز است. در زمان خرید حتما به کیفیت و برند تولید کننده آن توجه کنید که شناخته شده و معتبر باشد. بیشتر پارکت های مرغوب معمولا با گارانتی به فروش می رسند. برای نصب پارکت از کارشناس و افراد ماهر در این کار کمک بگیرید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

تیم محتوا فنی شو

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :