مشخصه و معرفی رنگ پلی اورتان

رنگ پلی اورتان

رنگ پلی اورتان یکی از رنگ های پرکاربرد است که از ترکیب شیمیایی یک رزین با پلی ایزوسیانات تشکیل شده است. البته در خیلی از موارد هم می توان رزین را با مواد دیگری مثل پلی استر و پلی تر تکمیل کرد.

رنگ پلی اورتان، رنگی متفاوت از سایر رنگ های ساختمانی است؛ چون که آن ها وزن مولکولی بالایی دارند و همین سبب می شود تا یک پوشش مقاوم ایجاد شود تا در شرایط آب و هوایی نامطلوب مقاومت بالایی داشته باشند.

با توجه به موارد گفته شده؛ رنگ پلی اورتان علاوه بر ویژگی های گفته شده زمانی که اعمال می شود سطح خیلی خوب و براقی هم دارد که باعث شده تا با محیط سازگار باشد. رنگ پلی اورتان آلودگی مثل گرد و خاک را به خودش نمی گیرد یا اگر آلوده شود هم نظافت کردن آن خیلی ساده و راحت است. این رنگ ویژگی هایی که دارد سبب شده تا در حال حاضر از آن استفاده فراوانی شود. در ادامه نکاتی جالب درمورد آن به شما می گوییم پس با ما در فنی شو همراه باشید.

 

نحوه تولید رنگ پلی اورتان

رنگ پلی اورتان مدلی از پلیمر است که در یک زنجیره طولانی از مونومر تولید می شوند. برای طراحی و تولید این پلیمر باید از ترکیبات دیول و ایزوسیانات استفاده شود. ماده ای که از این ترکیب ایجاد می شود قابلیت تخریب نداشته و همین طور در برابر کشیدگی و خراشیدگی هم از خودش مقاومت نشان می دهد.

این ماده بیشتر به شکل جامد، فوم و مایع تولید می شود. رنگ پلی اورتان جزء موادی دسته بندی می شود که دارای چسبندگی بالا بوده و برای پوشش دهی فولاد، بتن و … استفاده می شود. آن ها رزین های حرارتی بوده یک زمانی گرما اعمال می شود به لایه های جامد تبدیل می شوند. دسته های زیادی از این رنگ وجود دارند که از جمله آن ها می توان به الاستومرها و ترموپلاستیک ها اشاره کرد.

 

آشنایی با رنگ پلی اورتان,رنگ پلی اورتان,رنگ پلی اورتان چیست,

کاربرد ها و کارایی این رنگ

این رنگ با توجه به ویژگی هایی که درمورد آن گفته شد کارایی خیلی زیادی دارد. در جاهای گوناگونی از آن استفاده می شود. یک ترکیب رنگ فوق العاده مقاوم است که در جنبه های مختلفی استفاده می شود که ازجمله آن ها می توان به کفپوش، لوازم خانگی، پوشاک، اتومبیل سازی و صنایع چوب اشاره کرد.

 

دلایل استفاده از رنگ پلی اورتان

پلی اورتان در جنبه های گوناگونی استفاده می شود؛ پرکاربردترین آن ها در صنایع معماری و صنعتی است که این مدل رنگ ها به صورت پوشش های پایانی یا ثانویه برای بعضی از پرایمرها انجام می شود تا یک ترکیب منسجم و پایدار ایجاد کنند.

رنگ پلی اورتان یک سطح براق و جذابی ایجاد می کند که گذشت زمان هم درخشندگی آن را کم نمی کند. این رنگ دربرابر سایش و فرسایش مقاومت بالایی دارد و دچار پوسیدگی نمی شود. این رنگ  در برابر اشعه فرابنفش و نور خورشید که خیلی از رنگ ها آسیب می بینند؛ دچار آسیب نمی شود و همین طور تغییرات آب و هوایی روی آن تاثیر ندارد. از نظر تماس با مواد شیمیایی خاصیت خورندگی کمی دارد و همین طور امکان پوشش دهی دوباره برای آن وجود دارد به صورتی که نیاز نیست شما مجدد سنباده زنی کنید.

فنی شو,کار با رنگ پلی اورتان,آشنایی با رنگ پلی اورتان,

محدودیت این رنگ

این رنگ مزایا و ویژگی های بی شماری دارد اما از یک سری محدودیت هایی هم برخوردار است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. رنگ پلی اورتان پس از چندین سال استفاده نیاز به ترمیم و پوشش دهی مجدد دارد که باید آن را انجام دهید. در زمان استفاده از رنگ پلی اورتان حتما از لباس و ماسک استفاده کنید چون که در زمان انجام دادن رنگ کاری یک سری مواد ممکن است برای ریه و چشم آسیب زننده باشند که واکنش های آلرژیک ایجاد کنند. رنگ پلی اورتان دارای بو است و باید در فضایی اعمال شود که تهویه مطبوع دارد.

 

قابلیت های خاص پلی اورتان

  • مقاومت دربرابر اسید و روغن های صنعتی
  • چسبندگی بالا در مقابل سطوح مختلف
  • خشک شدن سریع و راحت
  • مقاومت در برابر شرایط آب و هوا
  • مقاومت دربرابر قابلیت گچی شدن

 

ضخامت استاندارد این رنگ

این رنگ ها به دو صورت برای کفپوش و صفحات فلزی به بازار عرضه می گردند که هر کدام از نظر ضخامت با هم فرق دارند. از این رنگ به این دلیل استفاده می شود که از زنگ زدگی و خوردگی جلوگیری شود و همین طور زیبایی کار بیشتر گردد. به همین دلیل معمولا ضخامت استاندارد برای آن ها را ۵۰ تا ۶۰ میکرومتر در نظر دارند و البته برای پلی اورتان کف می توان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میکرون هم رسید. البته ضخامت آن به محلی که قرار است شما کار را در آنجا اعمال کنید هم بستگی دارد. کارشناسانی که برای بررسی محیط می آیند ضخامت آن را دقیق در نظر می گیرند.

تیم محتوا فنی شو

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :