درایوال چیست؟

درایوال چیست

معادل فارسی درایوال، دیوار خشک است. میتوان گفت ما در اصطلاحات ساختمانی از کناف، دیوارخشک و تخته گچ به جای درایوال استفاده میکنیم که نزدیکترین آن به خصوصیات و مفهوم درایوال همان کناف است. درایوال از ورقه گچی تشکیل شده است که میان دو ورق ضخیم مقوا فشرده شده و مورد استفاده در دیوارهای جداکننده ، تزیینات سقف، قاب بندی های مختلف و پوشش دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان است. درایوال از آن رو دیوار خشک معنی میدهد که در هنگام استفاده و نصب آن احتیاج به مصالحِ تَر مثل سیمان و گچ نیست. اتصالات درایوال معمولا بوسیله میخ، پیچ و گاهی پرچ کردن برقرار میشود.

چرا درایوال در ساختمان سازی محبوب شده است؟

با درایوال میتوان طرح های پیچیده و دکوراتیو را هم در سقف هم در دیوارها ایجاد کرد. همانطور که از کناف بجای واژه درایوال استفاده میکنیم و تقریباً کاربردهای درایوال تحت عنوان کناف شناخته شده است، معمول ترین کاربرد آن که به ذهن خطور میکند نیز تزیینات سقف توسط کناف است.

آموزش درایوال,درایوال,درایوال چیست,

۹ ویژگی مهم کناف

۱- بسیار انعطاف پذیر است و انواع شکل ها و مدل ها و شکست های دکوراتیو را میتوان با استفاده از آن پیاده کرد.

۲- نصب آن آسان است و سریع ساخته میشود؛ تقریبا ۴ برابر سریعتر از دیوارهای سنتی.

۳- درصورت آسیب به سازه و معیوب شدن آن، تعمیر آن ساده و بی دردسر است.

۴- از لحاظ هزینه سازه مقرون به صرفه است. زیرا مصالحی مثل شن و سیمان و آب و گچ و خاک رس و ..‌. در ساخت آن حذف میشوند.

۵- درایوال بسیار سبک است و با استفاده از آن بار مرده ساختمان کاهش پیدا میکند. بدین ترتیب از ایمنی بهتری در برابر زلزله برخوردار است و خسارت آن در برابر حوادثی مثل زلزله کمتر است.

۶- هنگامی که از سازه درایوال در ساختمان خود استفاده میکنید، باعث استفاده بهینه از فضا خواهید شد. زیرا این سازه فضای کمی اشغال میکند.

۷- چون که ساخت و ساز آن خشک است به مواد کمتری نیاز دارد و کثیف کاری مواد تَر را ندارد. پس بعد از نصب نیاز به تمیزکاری زیادی ندارید.

۸- در درایوال نیاز به جوشکاری و ابزارآلات آن نیست. به همین دلیل در هزینه های برق شهری صرفه جویی به عمل می آید.

۹- کناف در معماری ایرانی به سرعت جای خود را یافته و جایگزین روش های سنتی همچون گچ بری، رابیتس و … شده است.

 

نقش ها و کاربردهای درایوال در ساختمان سازی

دیوار جدا کننده

درایوال در دیوارهای ساختمان که باربر نیستند میتواند عهده دار بخش بندی فضاهای داخلی ساختمان باشد. این ساختار شامل قابهای فولادی سبک ساخته شده با مقاطع C,CW و U,UW است که صفحات کناف، توسط پیچ ویژه مخصوص کناف بر روی آن نصب می شود.

سقف کاذب

به صورت مکمل سقف های اصلی در معماری داخلی ساختمان به کار برده میشود و در واقع راهی است برای پوشش سقف اصلی خانه. بدین ترتیب که نخست در سراسر فضا سازه با جنس فلز تحت عنوان زمینه به سقف اصلی ساختمان اتصال پیدا میکند، سپس صفحات درایوال یا کناف روی این بستر به شکل مد نظر نصب میشوند. سقف کاذب یا تزیینی یکی از پرکاربردترین کاربردهای درایوال است که ما آن را به عنوان کناف سقف میشناسیم.

دیوار پوششی

در این سیستم درایوال به منظورکامل کردن نازک کاری غالبا بجای گچ وخاک و سفیدکاری استفاده میشود. همچنین برای اصلاح ویژگیهای فیزیکی در نقش عایق صدا یا حرارت به کار برده میشود. نهایتا در نقش پوشش معماری و یا بازسازی دیوارهای بنایی نیز ظاهر میشود.

پوشش محافظ در برابر آتش

یک کاربرد دیگر درایوال استفاده از آن به عنوان حفاظ تیرها ، ستونها و بقیه قسمت های سازه های فولادی است. همچنین به منظور پوشش دهی داکت ها و کانال جهت مقاومت در برابر آتش سوزی تا مدت زمان ۱۸۰ دقیقه کاربرد دارد.

آموزش درایوال,درایوال,درایوال چیست,

انواع درایوال یا کناف

درایوال گچی ساده

درجایی که شرایط خاصی برای سازه وجود ندارد از درایوال گچی استفاده میشود. این نوع درایوال معمول ترین نوع آن است.

کناف تخته سبز

برای مکانهای مرطوب مناسب است و مقاومت خوبی به رطوبت زیر۹۰ درصد دارد. معمولا برای آشپزخانه و سرویس بهداشتی، حمام و زیرزمین به کار برده میشود. برای زیباسازی فضایی که درایوال در آن بکار برده میشود، میتوان آن را با رنگ و طرح کاشی و سرامیک یا کابینت ها ست کرد. این درایوال قیمت بالاتری از نوع معولی خود دارد.

درایوال مقاوم به حریق

این نوع درایوال از پنلهای شیشه ای و الیاف ساخته شده و دربرابر اشتعال و آتش سوزی بسیار مقاوم است. در صورت بروز آتش سوزی تا ۳ ساعت آتش نمیگیرد.

دیوار خشک سمنت

نوعی دیوار سبک میباشد که در دیوارهای داخلی در تماس مداوم با آب کاربرد دارد.

درایوال مقاوم به آتش و رطوبت یا  Fire & Moisture Resistant Board

در مکان هایی که همزمان رطوبت و امکان آتش سوزی وجود دارد استفاده میشود. مثل چاه های تاسیساتی.

درایوال عایق صدا

این درایوال برش سخت و نسبتا پر زحمتی دارد. بخاطر چگالی بالاتر نسب به بقیه مدلها ساختار آن در جلدهای جلویی و پشتی شامل لایه های الیاف چوب، گچ و پلیمر میباشد.

این لایه‌ها باعث افزایش کلاس انتقال صدا Sound Transmission Class (STC) میشوند درنتیجه صدای ورودی به بقیه اتاق های دیگر خیلی کم خواهد شد. کاربرد این درای وال‌ها می‌توان در خانه‌های محله ای پرسروصدا و یا برای اتاق‌های موسیقی و یا استودیو‌ها استفاده کرد.

۵ مورد از معایب کناف

عیب های کناف نسبت به مزایای آن بسیار کم و قابل چشم پوشی است، اما به منظور آگاه سازی مخاطب آن هارا نیز ذکر میکنیم.

۱- کناف در مقابل ضربه آسیب‌پذیرتر است ولی قابل تعمیر میباشد.

۲- برای نصب کناف گفته شده که آویز حتما روی گالوانیزه نصب شود‌.

۳- بعضی میگویند قیمت کناف هم از معایب آن است و نسبت به مصالح سنتی بیشتر است. اما در حقیقت در اتمام کار متوجه میشوید اینگونه نیست.

۴- قابلیت استفاده از نمای سیمان شسته و سنگ را ندارد، فقط میتوان نمای خشک را روی آن اجرا کرد(گچبرگ، ترمو وود و …).

۵- دقت کنید درهنگام اجرای کناف با پشم سنگ یا پلی استایرن فضای داخلی را حتما پرکنید تا صدای طبل مانند آن که آزاردهنده هست گرفته شود.

آموزش درایوال,درایوال,درایوال چیست,

نکات نصب

دیوارهای کاذب از ۳ بخش استاد ها، پنل ها و رانرها ساخته میشوند. رانرها معمولا قاب های اصلی کناف را میسازند. رانرها از فولاد ساخته شده و سطح مقطع آن هم ناودانی شکل میباشد. درون قاب اصلی بوسیله یک سطح مقطع ناودانی شکل دیگر تقسیم بندی شده است که آن را استاد مینامیم. در مرحله بعد پنل ها که صفحات چند لایه میباشند روی آن ها نصب میشود.

درزهای میان صفحات نیز توسط نوار و بتونه ویژه درزگیری میشود تا سطح کناف صاف و یکدست شود. درنتیجه میتوان سطح کناف را با رنگ، کاغذ دیواری، کاشی و یا پوشش های دیگر پوشاند و زیباسازی کرد.

تیم محتوا فنی شو

نقد و بررسی‌ها

دیدگاه خود را بیان کنید :