ورق گیر چیست

ورق گیر

ورق گیر یکی از ابزارهای پر کاربرد است. همه نجاران صفحاتی که می خواهند استفاده کنند؛ اندازه های متنوعی دارند برخی از آن ها بزرگ هستند و برخی دیگر کوچک؛ جا به جا کردن ورق بزرگ و یا تخته به کمر و زانو هم فشار وارد می شود؛ اما زمانی که از ورقگیر استفاده می کنید این فشار کم تر کم تر می شود و همین طور در زمان و انرژی هم تا حد زیادی صرفه جویی می گردد.  از جمله ابزارهای پر کاربرد در نجاری و کارخانجات ورقگیر است. از ورق گیر نه تنها برای صفحات نجاری بلکه برای بتنی و فلزی، لوله و پروفیل هم استفاده می کنند. در این مقاله نگاهی به انواع و کارایی این ابزار خواهیم انداخت پس با فنی شو مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

انواع ورق گیر

با توجه به کاربرد گسترده ورق گیر انواع و اقسام گوناگونی از آن وجود دارد که در ادامه هر یک را معرفی خواهم کرد؛ با ما همراه باشید.

ورق گیر عمودی: مدلی متداول از این ابزار می باشد؛ این ورق گیر ساده است و برای بلند کردن بار از بالا به پایین کارایی دارد.

ورق گیر افقی: به آن بغل گیر هم می گویند که به صورت جفت و برای جا به جا کردن بار از پهلو استفاده می شود.

ورق گیر مغناطیسی: به این ورق گیر مگنت لیفت هم می گویند که یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند و نیازی به باطری ندارد و برای جا به جا کردن اشیا به کار می رود و قدرت خیلی زیادی دارد.

انواع ورق گیر,ورق گیر,ورق گیر چیست,

معرفی ورقگیر چوب

در بین این دستگاه ها پر کاربردترین نشان مخصوص چوب است. از این مدل دستگاه برای جا به جا کردن تخته سه لایی، لترون، ام دی اف و نئوپان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین زمانی که این دستگاه را شما در دست داشته باشید دیگر نیازی به نیروی انسانی زیاد ندارید. به عنوان مثال اگر تخته چوب و الوار را جا به جا کنید دیگر نمی خواهد آن را روی زمین بکشید روی این ابزار نجاری گذاشته و جا به جا می کنید.

البته لازم به ذکر است که اگر ورق گیر یک توان مشخصی دارد که روی هر کدام از مدل آن نوشته شده است که نباید بیشتر از آن به ابزار فشار آورد.

جنس این دستگاه

ورق گیر باید بتواند جابه جایی خوبی انجام دهد؛ از این رو استحکام خیلی بالایی باید داشته باشد از این رو از فولاد سخت تولید می شود؛ فولاد سخت به آن توانایی جابه جایی بالا می دهد. همه جای این دستگاه با فولاد تولید نمی شود؛ بلکه در طراحی فک متحرک آن از پلاستیک نرم استفاده شده تا از لیز خوردن در زمان جابه جایی جلوگیری کند. از طرفی عموما دستگیره های آن را هم از پلاستیک فشرده تولید کرده تا بتواند به صورت آزادانه چرخش داشته باشد، زمانی که ورق بین فک قرار داده و دستگیره را زمانی که بالا می دهید، فک به ورق می چسبد و نمی گذارد ورق حرکت کند و لیز و سر بخورد.

ورق گیر مغناطیسی,انواع ورق گیر,ورق گیر,

مزایای به کار گیری ورق گیر

  • آسیب دیدن به ورق را تا حد زیادی کم می کند.
  • ایمنی و امنیت را تا حد زیادی بیشتر می کند.
  • با آن می توان تعداد زیادی ورق جابه جا کرد.
  • سبب می شود تا فشار به بدن خیلی کم شود.
  • صرفه جویی در زمان و انرژی را به دنبال دارد.

نکاتی برای کار کردن با ورق گیر

ورق گیر هر چند در نگاه اول کارایی ساده داشته باشد و تنها به جابه جا کردن خلاصه شود؛ اما اگر با آن نتوانید درست کار کنید؛ مشکلاتی هم برای محصولی که آن را جا به جا می کنید ایجاد می شود و هم برای ایمنی فرقی که با آن کار می کند.  در نتیجه برای کار کردن با این دستگاه باید یک سری نکات در نظر بگیرید. این ابزار عموما عمودی و افقی است و مدل آن هم ضامن دار و بدون ضامن دار می باشد که با هم فرق دارد. حتما در زمان استفاده به توان ابزار توجه کنید بار زدن بیش از حد توان آن نه تنها جا به جایی را به خوبی انجام نمی دهد بلکه به ابزار هم آسیب می زند.

ضمنا برای جا به جا کردن حتما از یک ورق استفاده کنید؛ اگر با یک گیره بیشتر از یک ورق را جابه جا کنید احتمالا از ابزار در رفته و به زمین می خورد.

از طرفی حواستان به گیره ها باشد، گیره باید به صورت کامل تنظیم شود و همین طور در جای خشک، خنک و جدا از مواد شیمیایی نگهداری گردد.

یکی از نکاتی که به شما کمک می کند تا از ورق گیر خیلی درست استفاده کنید همیشه به دستگاه بستگی ندارد؛ بلکه به محیطی که در آن در حال کار کردن هست باید داشته باشید، در محیطی که می خواهید با ورق گیر هیچ اثراتی از گریس، رنگ و یخ وجود نداشته باشد.

مدیر سایت

1 دیدگاه برای ورق گیر چیست

    کریم‌ذی حقی :

    خیلی مطلب باحالی بود

دیدگاه خود را بیان کنید :